Additiv tillverkning (3D-utskrift i metall)

Vår filosofi är att tillhandahålla nyckelfärdiga system som uppfyller och överskrider våra kunders behov och förväntningar.

Bild från Jotero.

Sidans innehållNedladdningsbara filerRing närmaste kontor Kontakta oss online

Renishaws teknik för additiv tillverkning innefattar lasersmältning, vakuumgjutning och formgjutningsteknik.

Renishaw teknik för additiv tillverkning innefattar lasersmältning, vakuumgjutning och formgjutningsteknmik. Renishaws lasersmältningsprocess är en ny tillverkningsteknik som används inom medicinsk teknik (ortopedi) samt även inom flygindustrin och de högteknologiska teknik- och elektroniksektorerna. Lasersmältning är en digitalt driven additiv tillverkningsprocess där fokuserad laserenergi används för att smälta samman metallpulver till 3D-objekt.

Vakuumgjutning används först och främst för att ta fram högklassiga prototyper i diverse polyuretanmaterial (PU) som simulerar egenskaperna hos polymerer i industriklassen. Det går även att gjuta nylon och skapa vaxformer för vaxgjutningsprocessen.

Formgjutningsmaskiner från Renishaw passar för kortare serieproduktion med plastbaserade verktyg, eller volymproduktion av små komponenter under 12 gram beroende på vilken modell som valts.

Renishaw säljer också en mängd olika material och förbrukningsartiklar som passar våra system för vakuumgjutning, lasersmältning och lågvolymproduktion.

Bläddra

Lasersmältning 

 

Vakuumgjutning

 Gjutning
 Renishaw AM250 lasersmältmaskin

CAD-driven tillverkning med en mängd olika metaller

  Vakuumgjuten grenrörskomponent

Högklassiga delar i en rad olika kopiematerial, glasfiberfyllt nylon och vaxreferensformer för gjutning

  

Formgjutningsmaskin 12/90 HSE

12/90-serien formgjutningsmaskiner

 

Utbildning, service och support

Servicetekniker
Vår webbplats för service och support innehåller användbara resurser om konfigurering och användning av våra produkter. Här hittar du vanliga frågor, nedladdningsbara filer och omedelbar support genom artiklar.
 
Utbildning i additiv teknikVåra utbildningar på expertnivå har bidragit kraftigt till våra framgångar med additiv tillverkning och produktutveckling.