Hoppa över navigering

inVia™ konfokalt Raman-mikroskop

Det ultimata konfokala Raman-mikroskopet av forskningsklass, levererar enastående prestanda och bästa data på kortast möjliga tid.

Under mer än två årtionden har vi konstruerat, utvecklat och förfinat det för att skapa marknadens mest tillförlitliga Raman-instrument. inVia™ Raman-mikroskopet är det ultimata Raman-mikroskopet av forskningsklass för dina nuvarande och framtida behov.

Den är enkel att använda men levererar ändå enastående prestanda och tillförlitliga resultat, även för de mest utmanande experimenten. Du kan skapa både rika, detaljerade, kemiska bilder och mycket specifika data från diskreta spår. Forskare och ingenjörer över hela världen litar på inVia-mikroskop med dess enastående flexibilitet.

Kontakta oss

Analysera data från inVia

Egenskaper

inVia-mikroskopet är ett mikroskop av forskningsklass anslutet till en högprestanda Raman-spektrometer. Det är enkelt att använda men erbjuder enastående prestanda. Hög signalnivå i kombination med hög spektral upplösning och stabilitet vilket erbjuder tillförlitliga resultat, även för de mest krävande mätningar.

inVia microskopets högeffektiva optiska konstruktion producerar de bästa Raman-data, även från små spår av material. Om du behöver skapa både rika, detaljerade kemiska bilder och högspecifika data från diskreta spår på ett lätt sätt, är inVia-mikroskopet det optimala systemet för dig.

Ladda ned inVia-mikroskopets broschyr för mer information.

Ladda ned

Raman-mikroskop inVia objektivlins

Hastighet och känslighet

Hög känslighet gör det möjligt för dig att observera svaga Raman-signaler och snabbt analysera även små spår av material, enkellager och svaga spridda strålar. Den använder en stigmatisk optisk konstruktion ”på axeln” som erbjuder en hög optisk effektivitet, enastående filtrering av ströstrålar samt oslagbar känslighet.

Raman-bild av lavabergart

Hög spatiell upplösning

Denna optiska konstruktion låter dig uppnå en hög nivå med konfokalitet (förmågan att stoppa signaler från områden utanför den intressanta punkten.) Detta hjälper dig uppnå hög stabilitet och den största möjliga spatiella upplösningen som endast begränsas av ljusets egen diffraktionsgräns.

Raman-mikroskop inVia objektivlins

Höga spektralprestanda

Den kan lösa upp spektralegenskaper som är mindre än 0,5 cm-1, så att du kan särskilja mellan närliggande Raman-band och skilja på mycket liknande material, t.ex. farmaceutiska polymorfer. Hög stabilitet låter dig övervaka minimala ändringar i Ramanbandens läge (så små som 0,02 cm-1).

inVia Qontor Raman-mikroskop

Enastående stabilitet

En specialkonstruerad bottenplatta med bikupemönster håller inVia-mikroskopet och lasrar i deras läge och är så stabil att ett optiskt eller vibrationssäkert bord normalt inte krävs. Viktiga rörliga komponenter utrustas med Renishaw pulsgivare med hög precision, som säkerställer att allt är korrekt placerat.

inVia omgivnings- och provtagningstillbehör

Spektral flexibilitet

Du kan konfigurera ditt inVia-mikroskop så att det är optimalt för att analysera dina särskilda prov. Det stöder flera lasrar med automatiserad datorstyrd växling. Du kan snabbt ändra excitationens våglängd och direkt fastställa de bästa konfigurationerna för att få tillförlitliga data från alla dina prov.

Högtemperaturplan som används med inVia

Flexibel provtagning

inVia stöder både stående, inverterade mikroskop och mikroskop med öppen ram av forskningsklass samt fiberoptiska prober för fjärranalys på långa avstånd. Den är kompatibel med många olika objektivlinser och omgivningsceller så att du kan analysera dina prov under ett antal omgivningsförhållanden.

Ytterligare alternativ

inVia Inspect Raman-mikroskop

inVia™ InSpect

Vi har optimerat vårt bäst säljande Raman-mikroskop för användning i kriminaltekniska laboratorier. Detta inVia InSpect-mikroskop har alla verktyg du behöver för icke-destruktiva kemiska analyser.

inVia InSpect

invia Raman-mikroskop hybridsystem

Kombinerade Ramansystem

Kombinera två eller fler analytiska tekniker på plats genom att koppla ihop ditt Raman-instrument med andra kompletterande analytiska instrument.


Kombinerade system

inVia specialanpassad lösning

Anpassade Ramanlösningar

Vårt mycket rutinerade specialprodukt-team kan utveckla en anpassad lösning för att uppfylla alla dina behov.


Anpassade Ramanlösningar

Användningsområden

Raman-bild av en tablett

Undersöka läkemedel

Med många beståndsdelar och egenskaper, fastställa sammansättningen, domänstorlek och fördelningen av kommersiellt tillgängliga formler med utlöpta patent är mycket eftertraktat. inVia-mikroskop tillhandahåller enastående kemisk noggrannhet och känslighet och genererar detaljerade kemiska bilder av ett stort antal formler.

Ladda ned applikationsmeddelande

Raman-bild av en polymer

Studera polymerer

inVia Raman-mikroskop erbjuder kemisk noggrannhet och känslighet på ett icke destruktivt sätt utan att manipulera provet och utan några förberedelser. Detta är viktigt när du studerar polymerer när du letar efter nya material, förbättrar befintliga materials effektivitet och reducerar produkternas kostnader.

Ladda ned applikationsmeddelande

Behåll fokus i
realtid med LiveTrack

inVia-mikroskop använder LiveTrack™ automatisk fokusspårningsteknik för att i realtid hämta tillförlitliga och repeterbara spektran och topografi från prov med stora variationer på höjden. Skapa förbluffande 3D-bilder av ojämna, krökta eller grova ytor utan att behöva förskanning. Titta på videon för att se ett exempel.

Analysera enkelt vätske- eller gasprov med makroprovsatsen.

Med hjälp av makroprovsatsen kan du enkelt analysera vätske- eller gasprov i ampuller eller kyvetter. Den är monterad på några sekunder och hjälper dig att snabbt slutföra dina Raman-analyser.

Vill du veta mer?

Din lokala representant besvarar gärna dina frågor.
Fyll i ett formulär eller skicka ett e-postmeddelande för mer information.

Kontakta oss

Få våra senaste uppdateringar

Håll dig uppdaterad och få senaste nytt, webbkonferenser, applikationsmeddelanden och produktlanseringar direkt i din inkorg.

Prenumerera

Nedladdningar: inVia Raman-mikroskop

Specifikationer

inVia-mikroskopet finns tillgänglig i tre modeller; från flaggskeppet inVia Qontor system - med full automatik och fokusspårningsteknik - till instegsmodellen inVia Basis system.

Parameter

Värde
Våglängdsområde200 nm till 2200 nm
Lasrar som stödsFrån 229 nm till 1064 nm
Spektral upplösning0,3 cm-1 (FWHM)
Högsta som normalt behövs: 1 cm-1
Stabilitet< ±0,01 cm-1Variation i mittfrekvens på kurvmonterat Si 520 cm-1-band, efter upprepade mätningar. Uppnåddes med en spektral upplösning på 1 cm-1 eller högre
Låg vågnummer-avstängning5 cm-1Lägsta som normalt behövs: 100 cm-1
Hög vågnummer-avstängning30 000 cm-1Standard: 4 000 cm-1
Spatiell upplösning (lateral)0,25 µmStandard: 1 µm
Spatiell upplösning (axiell)< 1 µmStandard: < 2 µm. Beroende på objektiv och laser
Detektorstorlek (standard)1024 pixlar × 256 pixlarAndra alternativ möjliga
Detektorns driftstemperatur-70 °C
Stöd för Rayleigh-filterObegränsatUpp till fyra filtersatser i automatisk montering. Obegränsade ytterligare filtersatser som stöds av exakt placerade kinematiska fästen som kan bytas av användaren
Antal lasrar som stödsObegränsatEn som standard. Ytterligare lasrar utöver 4 måste monteras på ett optiskt bord
Styrs via Windows-datorWindows®-dator med aktuella specifikationerInkluderar arbetsstation, bildskärm, tangentbord och styrkula
Matningsspänning110 V AC till 240 V AC +10 % -15 %
Matningsfrekvens50 Hz eller 60 Hz
Normal strömförbrukning (spektrometer)150 W
Djup (två lasersystem)930 mmDubbel laserbasplatta
Djup (tre lasersystem)1116 mmTrippel laserbasplatta
Djup (kompakt)610 mmUpp till tre lasrar (beroende på lasertyp)
Normal vikt (exklusive lasrar)90 kg

Provvisning

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Stereovisning (binokulära okular)
Sparad och automatisk visning av insamlade poster-
Mikroskopstyrning via programvaran-
Automatiskt växling mellan vitt ljus/Raman-
Automatiskt vitt ljus lagring med data-
Kombinerad vitt ljus och laservideovisning-
Vitt ljus auto-fokus (LiveTrack)--

Raman datainsamling

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Automatisk mätkö
Automatisk fokusspårning (LiveTrack)--

Riktnings- och prestandakontroll

inVia BasisinVia ReflexinVia Qontor
Intern neon-våglängds kalibreringskälla-
Interna referensstandarder för auto-kalibrering-
Automatisk Raman-kalibreringskorrigering (snabbkalibrering)
Laser auto-uppriktning
Raman signal auto-uppriktning
Prestandahälsokontroll-

Beskrivning

- Ej tillgänglig■ Tillval▲ Ingår