Hoppa över navigering

Laserpulsgivare HS20 för långa avstånd

Renishaws lasergivarsystem HS20 kombinerar laserinterferometerns optimala noggrannhet med nödvändig tålighet för applikationer för verktygsmaskiner.

Renishaws laserhuvud HS20, tillsammans med ett externt linjärt optikpaket, bildar ett kontaktfritt interferometriskt laserpulsgivarsystem för applikationer med långa axlar, hög noggrannhet och linjär positionsåterkoppling.

Lasersystemet HS20 är lämpligt att använda i tuffa verkstadsmiljöer med ±1,0 part per million (ppm eller µm/m) möjligt att uppnå för axellängder upp till 60 m.

Egenskaper och fördelar

  • Upplösning under en mikron - när det är integrerat i maskinens återkopplingssystem uppnås feedback under en mikron vid hastigheter upp till 2 m/s (beroende på konfigurationen).
  • Kontaktfri mätning - eliminerar de fel som finns i återkopplingssystem med rack och pinjong eller kulskruv, såsom hysteres, bakslag, mekaniska och cykliska fel.
  • Enkel konfigurering och inställning - enkel konfigurering av laserhuvudet med en enda uppsättning DIP-switchar.

För att bibehålla noggrannheten i många olika miljöer bör HS20 användas tillsammans med kompenseringssystemet RCU10, som kompenserar för förändringar i luftens brytningsindex på grund av variationer i omgivningen. RCU10 kan också användas för att konvertera en laservåglängdsrelaterad upplösning till en mer standard upplösning. Till exempel kan RCU10 användas för att konvertera 633 nm till 1 µm utgående upplösning.

Översikt över HS20

LaserkällaKlass 2 HeNe
Kompenserad systemnoggrannhet±1,0 ppm (µm/m)
Räckvidd0 till 60 m
Analog utsignalperiod316 nm
Digitala utgående kvadraturupplösningar79, 158, 316 och 633 nm
Utsignalens uppdateringsfrekvenser

1, 2, 4, 8 och 16 MHz

Maximal hastighetUpp till 2 m/s


HS10 mot HS20, kompatibilitet

HS20 är utvecklat för att vara helt bakåtkompatibelt med HS10- och HS10X-installationer: uppgradering till HS20 sker genom "plug and play". Inställningen har förenklats med förbättrad nätanslutning och extern konfiguration.

Prestandan i HS20 kan jämföras med den utgående produkten HS10X. Renishaw erbjuder betydande rabatter på listpriserna för att uppmuntra till uppgradering till HS20 (och föregående modellers kompensatorsystem). Detta erbjudande är särskilt attraktivt om du beaktar reparations- och underhållskostnader för äldre system jämfört med det nya systemet med garanti.

Produktinformation