Hoppa över navigering

Pulsgivarserien EVOLUTE™

EVOLUTE™-systemet baseras på Renishaws beprövade branschledande RESOLUTE™-pulsgivarserien, och är en faktisk-absolut kontaktfri linjär optisk pulsgivare med en skalperiod på 50 µm, vilket ger fantastiska installationstoleranser, större tålighet mot smuts och mångsidiga mätprestanda.

Hög driftsäkerhet bibehålls tack vare innovativa bildbehandlingsalgoritmer och optik som optimerats för motståndskraft mot nedsmutsning.

EVOLUTE-pulsgivare mäter absolut position med upplösningar ned till 50 nm vid hastigheter upp till 100 m/s.

EVOLUTE-pulsgivare finns tillgängliga med linjära skalor och en mängd seriella gränssnitt. Alla varianter (som är märkta med ADT-logotypen) är kompatibla med tillvalet Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 och ADT View programvaran, som samlar in heltäckande pulsgivardata i realtid, vilket medger optimering och felsökning på fältet.

Webbsida (vattenmärke): EVOLUTE™ läshuvud

Äkta absolutpositionsmätning

Absolut piktogram

EVOLUTE-pulsgivarserien erbjuder absolut positionsmätning från enkelspåriga linjära och roterande skalor. Positionen hämtas direkt vid start utan att några rörelser krävs, vilket gör den lämplig för en stor mängd olika rörelsestyrningsapplikationer.


Enkel installation och robust drift

Enkel installation piktogram

Användningen av ett enda avläsningsspår med ett 50 µm-intervall ger EVOLUTE -pulsgivarsystemet en generös installationstolerans på 500 μm (frigång), medan innovativa bildbehandlingsalgoritmer och optimerad optik erbjuder förbättrad tålighet mot smuts.


Mångsidiga mätprestanda

SDE (Sub-Divisional Error) piktogram

EVOLUTE-pulsgivarsystem erbjuder absolut positionsmätning lågt Sub-Divisional Error på ±150 nm och extremt lågt brus (jitter) på under 10 nm RMS, vilket gör den lämplig för en stor mängd olika rörelsestyrningsapplikationer.

Linjära skalalternativ

Skaltyp

Skalnamn

Noggrannhet

Skalans upplösning

Termisk utvidgningskoefficient vid 20 °C

Skalans maxlängd

Tejp i rostfritt stål med spåralternativ

RTLA FASTRACK-skala

RTLA50 med FASTRACK som alternativ


±10 μm/m


50 μm


10,1 ±0,2 μm/m/°C


Upp till 10 020 mm


Advanced Diagnostic Tool ADTa-100 (säljs separat)

Advanced Diagnostic Tool ADTa-100

EVOLUTE-pulsgivarläshuvuden är kompatibla med Advanced Diagnostic Tool ADTa-100- och ADT View-programvaran. De tillhandahåller heltäckande feedback för pulsgivardata i realtid för att hjälpa till vid mer utmanande installationer och diagnostik. Det intuitiva programvarugränssnittet kan användas för:

  • Fjärrkalibrering
  • Signaloptimering över hela axellängden
  • Digital avläsning av pulsgivarens position (relativt till skalan)
  • Export och sparande av data
  • Nollställning