Hoppa över navigering

Skanningsprober på maskinen med SPRINT™-teknologi

Släpp loss potentialen med ultrasnabba och ytterst noggranna skanningsprober på maskinen med SPRINT-teknologi från Renishaw. Vår unika skanningsprob för CNC-verktygsmaskiner registrerar enastående tillförlitliga 3D-data och förflyttar dina tillverkningsprocesser till en helt ny nivå.


Förbättra dina tillverkningsprocesser med skanning på maskinen

Med en unik 3D-sensorteknik erbjuder OSP60 skanningsproben med SPRINT-teknologi ultimata probningsfunktioner för användare av CNC-verktygsmaskiner.

Vår skanningsprob är exceptionellt känslig för ytvariationer och kan detektera rörelser på under en mikrometer vid probspetsen, och samlar in 1000 faktiska 3D-datapunkter varje sekund. Med kapacitet för precisionsskanning och punktmätning är detta den optimala lösningen för många olika industriella användningsområden.

Upptäck dess oslagbara fördelar:

  • Snabb detaljmätning. Skanning erbjuder enastående tidsbesparingar vid inspektion och jobbinställning på maskinen, vilket ökar den lönsamma och produktiva bearbetningstiden.
  • Fastställ detaljens form. Fastställ ytans högsta punkt/lägsta punkt eller mät hela detaljens form.
  • Processtyrning. Registrera mätresultat och håll processerna på maskinen under kontroll, helt automatiskt. Mata ut resultat för ytterligare analys, eller i kvalitetssäkringssyfte.

Flexibel och mångsidig probing

Skanning på maskinen SPRINT™ verktygsmaskinprob

Skanning på maskinen möjliggör probningstillämpningar som tidigare var omöjliga eller inkompatibla med cykeltiden. På så sätt kan du registrera mer detaljerad information under tillverkningsprocessen än någonsin förut.

Renishaw skanningsteknik erbjuder extremt tillförlitlig 3D-kontaktprobmätning i kombination med hög hastighet och 3D-skanningsdata med hög densitet, så att du kan optimera de totala cykeltiderna och öka kapaciteten på dina befintliga verktygsmaskiner.

OSP60 verktygsmaskinproben är en otroligt flexibel lösning. Den kan utföra detaljinställning, verifiering under pågående process, 3D-anpassning, adaptiv maskinbearbetning och övervakning av ytans status. Allt med samma mätspetskonfiguration. Ta nästa steg för att förbättra din produktivitet och inkludera skanning på maskinen till din maskin.

De resultat som vi har uppnått från investeringen ligger långt över våra förväntningar. Vår noggrannhet vid finfräsning av skivor med integrerade blad är mer än fyra gånger bättre och vi halverade de relaterade arbetskostnaderna.

Technopark Aviation Technologies

En prob, obegränsade möjligheter

Detaljinställning med hög hastighet

Använd kontaktpunkter eller skanningscykler för att snabbt ställa in ditt arbetsstycke. Använd resultaten för att ställa in eller uppdatera arbetskoordinatsystem. Avgörande för miljöer med tillverkning av stora volymer t.ex. fordonsindustrin, medicinteknik samt masstillverkning av hemelektronik.

3D-detaljinpassning

Mät 3D-detaljer som t.ex. koner, cylindrar, kulor eller cirkulära sektioner med hjälp av flera skanningssträckor. Använd resultatdata för att utföra inpassningssteg före bearbetningen. Detta möjliggör en flexibel skanningsstrategi för detaljer med avbrutna eller icke kompletta mått.

3D-datainsamling

Utför snabba inspektioner av komplexa komponentgeometrier med fri form som är vanliga inom flygindustrin och medicinteknik. T.ex. framkanter och bakkanter, impellrar, knä- och höftledsimplantat. Detta gäller även i hög utsträckning för ström- och energisektorn.

Adaptiv maskinbearbetning

Generera komponentspecifika verktygsskärvägar för nästan nätformade detaljer, t.ex. gjutningar. Genom att justera den nominella verktygsvägspunkten kan den överensstämma med den skannade komponentens faktiska form. Optimalt för avgradning och kälradieskärning och som dramatiskt förenklar applikationer med kopierade snitt.

Övervakning av yttillstånd

Dedikerade mätningsmakros för att fastställa komponentens ytskick och detektera kraftig vågighet, yttoppar och steg. Avgörande för tätnings- och kontaktytor där läckageskyddet är kritiskt.

Hälsokontroll av maskiner

Verifiera verktygsmaskinens prestanda på mindre än en minut. Integrera cykler i ett CNC-bearbetningsprogrammen för att säkerställa maskinens skick och prestanda före kritiska tillverkningsoperationer.

Innovativ SPRINT-teknologi

Sprängd skanning på maskinen SPRINT™ verktygsmaskinprob

OSP60 med SPRINT-teknologi baseras på en konstruktion med dubbla fjädrar och mäter hela 3D-detekteringens magnitud och XYZ-riktningens komponenter. Detta gör proben känslig för ytavvikelser, vilket möjliggör noggrann mätning med hög hastighet av komplexa friforms- och prismatiska ytor.

Två koncentriska ringar är monterade inne i probenheten. En är fäst vid probhöljet, den andra vid mätspetsfästet, som sedan rör sig med mätspetsen. Kapacitansmätningar mellan ringarnas kretsar låter proben noga registrera avvikelser på mätspetsen.

Kraftfull skanningsprogramvara

OSP60 erbjuder en flexibel strategi för programmering och är lämplig för användning inom många olika industriella användningsområden. Tillvalen inkluderar traditionella makrobaserade applikationer, CAD/CAM-baserade lösningar samt grafiska användargränssnitt (GUI:er). Det stora antalet valmöjligheter gör skanning på maskinen till en tillgänglig lösning oberoende av programmeringsvana.

Alla programmeringsalternativ tillhandahåller prismatiskt mätstöd som standard. Ytterligare paket som skapats för att stödja specifika industriella applikationer, utökar systemets funktioner.

Spara mätresultat till maskinvariabler, exportera till fil eller mata ut till Renishaw rapportpaket. Renishaw Central, Scan Data Viewer och MODUS CHART stödjer alla visning av skannade mätdata.

Kompabilitet med programvaruanalyser och rapporteringsappar från externa tillverkare utökar ytterligare skanningssystemets flexibla och kraftfulla funktioner.

Du kan ladda ned vår broschyr om probingsprogramvaran för mer information.

SPRINT probskanningskomponent

De följande stegen

Skicka in ett kontaktformulär för att prata med ditt lokala kontor för att få mer information eller göra en beställning.

Kontakta oss

Nedladdningar

Broschyr

Datablad

Anmärkningar om funktioner

Behöver du support?

Kontakta oss eller besök vårt tekniska supportbibliotek för datablad, installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse.

Supportbibliotek