Hoppa över navigering

Metrologiprogramvara för 5-axlig mätning

Kraftfulla mätprogram

MODUS skärmbild som visar mätning av blisk

Renishaws metrologiprogramvara MODUS tillhandahåller en kraftfull plattform för 5-axlig mätning. Ett konfigurerbart användargränssnitt gör det möjligt att utveckla DMIS-program offline, inklusive ritningsgeometri, inbäddade mått och toleransdata från CAD, med fullständig simulering och kollisionsavkänning. Programvaran innefattar certifierade algoritmer för detaljmätning, detaljkonstruktion och inriktning.

Programmen kan skapas offline, direkt från CAD, med skärmbaserad probvägsverifiering. Både CMM-miljön, fixturen och detaljens placering på maskinen kan definieras, vilket möjliggör fullständig simulering och kollisionsdetektering för 5-axliga mätprogram. Det minimerar den improduktiva CMM-tiden eftersom programmen kommer till maskinen körklara – med ett mycket begränsat behov av uttestning eller inget sådant behov alls.

Framtidssäker

Metrologiprogramvarupaketet MODUS är en framtidssäker investering som ger garanterad tillgång till de senaste framstegen inom sensor- och styrenhetsteknologi från Renishaw. Detta innefattar framtida sensorer för det 5-axliga mätproduktutbudet, vilket representerar den största förändringen i mätningkapacitet som någonsin introducerats och ger oöverträffad flexibilitet när det gäller hastighet och mätningar, och undviker samtidigt de kompromisser när det gäller hastighet mot noggrannhet som är en del av de konventionella teknikerna.