Hoppa över navigering

AGILITY® CMM:er med 5-axlig teknologi

AGILITY®CMM:er levererar REVO®5-axlig mäthastighet, noggrannhet och flexibilitet till verkstadsgolvet och laboratoriet med Renishaws tillverkningskvalitet och innovativa teknologi.

AGILITY-serien med CMM:er hjälper dig att öka produktiviteten och kvaliteten på din tillverkning med helt integrerad dimensionell mätning och mätning av ytjämnhet. AGILITY CMM:er erbjuder en ultrasnabb högprestandalösning för verkstadsgolvet eller mätlaboratoriet med allt från användning av högkvalitativa material och komponenter till full optimering med 5-axlig mätteknologi.

AGILITY CMM:er kombinerar banbrytande teknologi med högkvalitativ tillverkning, som gett Renishaw ett enastående anseende inom innovation i den mest krävande industrisektorn. Dessa maskiner har konstruerats för att leverera alla fördelar med REVO 5-axliga multisensor-mätsystem, inklusive:

  • 15 % till 50 % cykeltidsbesparing jämfört med 3-axliga mätsystem
  • Integrerad dimensionell mätning och ytgrovhetsmätning
  • Ändlös positionering för optimal åtkomst till alla komponenter
AGILITY CMM och REVO-2 med RSP2


AGILITY S 5-axliga multisensor CMM:er är högpresterande och robusta lösningar för inspektioner på verkstadsgolvet.

AGILITY CMM:er för verkstadsgolvet

EV statorinspektion med REVO-2 och RVP

AGILITY® L CMM:er med 5-axlig multisensorteknologi erbjuder högprestandainspektioner i laboratorier och renrum.

AGILITY CMM:er för laboratorier

Vi introducerar AGILITY CMM:er

AGILITY S 5-axliga multisensor CMM:er för verkstadsgolvet

AGILITY S 12129 CMM och REVO-2 med RSP2

Konstruerade för krävande verkstadsmiljöer

S-serien med CMM:er erbjuder möjligheten att utföra exakta mätningar i verkstadsmiljöer utan någon temperaturreglering. Den höga hastighet på datainsamlingen som de 5-axliga mätningarna erbjuder, reducerar inspektionscykeltiderna vilket hjälper produktionsavdelningarna att hålla jämna steg vid tillverkning av stora volymer. Detta system fungerar både fristående och i fullt automatiserade produktionslinjer.

Snabba resultat där tillverkningen sker

Resultaten samlas in på eller nära produktionsplatsen så att beslut som avser tillverkningen kan fattas mycket snabbare. Detta ersätter traditionella lösningar med centraliserade inspektionsanläggningar vilket reducerar tiden och kostnaden och risken med hanteringen av detaljerna.

Förenklad hantering

Systemets multisensorkapacitet låter användarna kombinera flera kontroller i ett automatiskt detaljprogram. På så sätt kan produktionsavdelningarna rapportera beskrivningar av dimensionsegenskaper och ytgrovhet. På så sätt minimerar AGILITY CMM:er sitt avtryck och förenklar mätprocesserna.

AGILITY L CMM:er med 5-axlig multisensorteknologi för laboratorier

Premiumnoggrannhet

L-serien med CMM:er levererar den prestanda som krävs av tillverkare med högt ställda krav inom flygindustrin, fordonsindustrin, elektronikindustrin och andra branscher med precisionstillverkning. Den mest tillförlitliga maskinen har en noggrannhet under en mikron och även den största L 163512 specificeras under 2 µm.

Hög genomströmning

Den 5-axliga funktionen hjälper till att lösa utmaningarna med maskinens drift i en kontrollerad miljö som en integrerad del av tillverkningsprocessen. Snabba inspektionstider av utvecklingsdetaljer och tillverkningsprov säkerställer att verifieringen blir så effektiv som möjligt.

Maximal flexibilitet med multisensorteknik

Genom att kombinera ändlös positionering av REVO-probhuvudet med det mest omfattande sortiment av sensorer, är AGILITY L-maskiner den optimala plattformen för att utveckla nya produkter och tillverkningsprocesser. Ytfinishproben kommer åt egenskaper som tidigare var oåtkomliga. De kontaktfria sensorerna registrerar ytdata utan att vidröra detaljen. Ultraljudstjockleksproben förenklar inspektionsrutinerna och eliminerar ofta behovet av att rikta om proben.

AGILITY L 122010 CMM

En serie med CMM:er med förbättrad tillförlitlighet, kapacitet och precision

Serien med AGILITY CMM:er förbättrar konstruktions- och produktionsförmågan hos tillverkare i hela världen. Dessa maskiner erbjuder en förstklassig metrologilösning för att uppfylla krävande prestandakrav från tillverkare inom flygindustrin, fordonsindustrin, läkemedel och många andra branscher med högt ställda krav.

Renishaw erbjuder även CMM-prober, programvara och uppgraderingar för att erbjuda lösningar på tillverkningsproblem.

AGILITY CMM-system eBok

AGILITY CMM:er har konstruerats och tillverkats för snabbhet, noggrannhet och baseras på Renishaws enastående anseende inom innovation i den mest krävande industrisektorn.

Få tillgång till en fördjupad presentation av de fördelar som AGILITY CMM:er kan erbjuda för din verksamhet.

Beställ en eBok

Konstruerad för tillförlitlighet

Maximal tillgänglighetstid och prestanda

Renishaw Lightning Drive™ borstlösa linjära motorer erbjuder jämna glappfria axiella rörelser utan några komplicerade drivremsmekanismer som riskerar att slitas över tid. Friktion och buller reduceras märkbart vilket erbjuder enastående tillförlitlighet och prestanda.

Reducerat underhåll och längre livslängd

Renishaws UCC 5-axliga styrsystem minimerar maskinrörelserna genom hela inspektionscykeln. Detta låter REVO-huvudet göra det mesta arbetet, så att maskinkonstruktionen skonas från onödig acceleration och inbromsning.

Skydd mot föroreningar

AGILITY CMM:er har upphöjda och kapslade Y-axeldrivsystem för att skydda komponenterna från luftburna föroreningar i okontrollerade miljöer. Även drivsystemets placering håller maskinens lastningsområde fritt från kritiska metrologikomponenter som annars skulle kunna skadas av misstag.

AGILITY CMM linjär motorstator


Konstruerad för hög kapacitet

Flexibel rackplacering

Flera monteringslägen på AGILITY CMM:er erbjuder total flexibilitet när du väljer platser för racksystem.

Dessutom erbjuder ett sidomonterat alternativ en fri sträcka genom maskinen för laddningssystem.

Fullt användbar mätvolym

AGILITY S verkstadsgolv CMM:er har varianter med en upplyft arbetsyta som tillåter användning av laddningssystem eller roterande bord utan att reducera den tillgängliga mätvolymen.

AGILITY CMM med REVO-2 och MRS2-rack

Konstruerad med hjälp av Renishaws precisionsteknologi

Perfekt positionering

Renishaws VIONiC™ läshuvuden och värmestabil skala med högprecisa temperatursensorer minimerar antalet värmefel genom hela mätvolymen.

Branschledande kalibrering och verifiering

Alla AGILITY CMM:er kartläggs, verifieras och servas med hjälp av Renishaws XM-600 eller XL-80 kalibreringssystem.

Optimala materialval

Användning av granit för ramens fasta delar ger AGILITY CMM:er enastående hållfasthet och vibrationsdämpande egenskaper. De dynamiska metrologielementen är tillverkade av anodiserad aluminium och säkerställer tillförlitliga mätningar längs hela axelrörelsen genom att eliminera relativ expansion eller deformation.

AGILITY CMM pulsgivarskalor

Optimerad för REVO-systemprestanda

REVO 5-axliga multisensorsystem erbjuder högprestandaskanning, kontaktfri inspektion och analys av ytkvaliteten på en enda CMM. Med hjälp av synkroniserade rörelser och 5-axlig mätteknik, minimerar REVO-system CMM-rörelsens dynamiska effekter genom att utföra snabba krävande rörelser medan CMM:en rör sig jämnt och linjärt.

Fördelarna med REVO 5-axlig teknik har beprövats i ett stort antal branscher och användningsområden inklusive flyg- och fordonsindustrin.

REVO-system vid tillverkning av drivlinor

MM block topp-inspektion med REVO-2 och SFP2Genom att integrera automatisk ytgrovhetsmätning och dramatiskt reducera det antal mätspetsar som behövs för att mäta komplexa detaljer, kan REVO-system direkt göra tillverkningen av drivlinor mer effektiv.

REVO-system vid tillverkning inom flygindustri

REVO RSP2 mäter flygindustri-IBRREVO är den globala måttstocken för CMM-inspektioner av flygmotorer, landningsställ och delar av flygplanskroppar. Multisensorkapacitet med höghastighetsdatainsamling erbjuder märkbart förbättrade cykeltider, oslagbar åtkomst till alla ställen och reducerad hantering av detaljer.

Fallstudier och nedladdningar

 

Prata med någon av våra experter

Kontakta ditt lokala kontor för att få mer information och prata med någon av våra experter.