Hoppa över navigering

Blå laser-teknologi: sätter standarden för verktygsmätning på maskinen

Juli 2019

Det globala teknikföretaget Renishaw lanserar sin senaste kontaktfria lösning för verktygsinställning på EMO Hannover 2019. Det nya NC4+ Blue-systemet är en av många smarta processtyrningslösningar som demonstreras av Renishaw, som har visat sig kunna hjälpa verkstäder i många branscher att omvandla sin produktionskapacitet.

NC4+ Blue bygger på framgångarna med verktygsinställare i den förbättrade NC4-serien som lanserades på EMO Hannover 2017, och är Renishaws senaste utveckling av kontaktfria verktygsinställare, med en högre nivå av noggrannhet för verktygsmätning och verktyg-till-verktyg-prestanda testad till industristandard.

Förbättrad komponentnoggrannhet med minskad cykeltid

Renishaws NC4+ Blue-system har branschens första blå laser-teknologi (patentsökt) och förbättrad optik, och ger avsevärda förbättringar av noggrannheten för verktygsmätning, vilket säkerställer att komponenterna kan bearbetas noggrannare och effektivare.

Jämfört med röda laserkällor som finns i vanliga kontaktfria verktygsinställare har blå laser-teknologi kortare våglängd, vilket förbättrar diffraktionseffekterna och ger optimerad geometri för laserstrålen. Detta möjliggör mätning av mycket små verktyg, samtidigt som verktyg-till-verktyg-mätfel minimeras – kritiskt viktigt vid bearbetning med många olika skärverktyg.

NC4+ Blue-system använder också Renishaws senaste programvarupaket för kontaktfri verktygsinställning, som har ett nytt dubbelmätning-läge med teknologi för automatisk optimering. Tillsammans garanterar dessa egenskaper snabb och tillförlitlig verktygsmätning, även i våta miljöer, vilket sparar tid och pengar för användaren.

Förenklad programmering och rapportering – redo för Industry 4.0

Stöd för NC4+ Blue är nu inbyggt i Renishaws omfattande utbud av grafiska användargränssnitt, inklusive appar på maskinen och mobilappar som Renishaw Set and Inspect och GoProbe. Dessa konsekventa och användarvänliga programmeringsplattformar är perfekta för användare som är nya när det gäller probning eller har begränsade kunskaper om maskinkod, men ger samtidigt fördelar i verksamheten för mer erfarna användare.

Renishaw-teknologi tillhandahåller den data som möjliggör intelligent beslutsfattande för Industry 4.0. Med mätning på maskinen kan tillverkare automatisera och optimera sina processer och minimera kvalitetsproblem och CNC-maskinstopp. Med den senaste versionen av Renishaws Reporter-app för användning på maskinen kan användaren nu visa historisk verktygsdata som samlats in med NC4+ Blue och exportera resultaten så att de kan användas i den programvara och kontrollsystem som användaren valt.

För att få veta mer om det kontaktfria verktygsinställningssystemet NC4+ Blue och andra kompletterande produkter för processtyrning och automatisering av bearbetningsverksamhet, besök Renishaw på EMO Hannover 2019 (16–21 september, hall 6, monter D48).

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vårt Mediacenter.