Hoppa över navigering

Förbättrade lösningar för kontaktfri verktygsinställning från Renishaw

Juni 2017

Renishaw, ett världsledande teknologiföretag, introducerar sin förbättrade och utökade kontaktfria lösning för verktygsinställning på fleroperationsmaskiner NC4 på EMO Hannover 2017, Tyskland (18–23 september, hall 6, monter B46).

Denna förbättrade lösning bygger på det befintliga NC4-systemets mycket framgångsrika och beprövade design, och introducerar en mängd nya funktioner och alternativ för att uppfylla kraven från den snabba utvecklingen inom tillverkningssektorn.

Systemet består av den kontaktfria verktygsinställaren NC4 och NCi-6-gränssnittet, och är en lösning med hög hastighet och precision för att fastställa verktygsgeometrin, kontrollera verktygets status och följa temperaturförändringar på många olika 3-axliga och 5-axliga fleroperationsmaskiner.

Genom att automatiskt övervaka dessa variabler – med en hastighet som är upp till tio gånger snabbare än alternativa, felkänsliga manuella metoder – hjälper NC4-systemet till att garantera att komponenterna blir ”rätt första gången”, minskar andelen skrot och dubbelarbete, och ökar den lönsamma, produktiva maskintiden.

Avsevärt förbättrad mätnoggrannhet och tillförlitlighet

Ett nytt ”dubbelmätning”-läge minskar cykeltiden avsevärt och ger en mer tillförlitlig prestanda i våta miljöer, medan uppgraderad optik förbättrar mätnoggrannheten verktyg-till-verktyg och gör systemet speciellt lämpligt för verktyg med liten diameter.

Renishaws kompakta, integrerade tryckluftsrengöring är nu en standardfunktion på NC4-systemet, och säkerställer snabb och effektiv borttagning av skräp från bearbetningen och kylmedel före mätningen.

Enkel installation och användning

För att förenkla installationen är en ny anslutningsbaserad installation tillgänglig som ett tillval, vilket underlättar snabb och enkel eftermontering, service och reparation av NC4-hårdvara.

Kalibreringsprocessen har förenklats genom att ett uppriktningsmål har introducerats, vilket identifierar den korrekta positionen för kalibreringsdetaljen och den optimala mätpositionen i strålen.

Avsevärda programmeringsfördelar finns också tillgängliga, med NC4-stöd nu inbyggt i Renishaws omfattande utbud av GIU, plus appar på maskinen och mobila appar inklusive GoProbe och Set and Inspect. Dessa intuitiva appar tillhandahåller en programmeringsmiljö där även de nyaste och mest oerfarna användarna kan generera probkommandon på några minuter.

För att maximera systemets flexibilitet och den typ av applikationer som kan dra nytta av denna nya teknologi finns NC4 tillgänglig i många olika enhetsstorlekar (från 115 mm till 300 mm) och med två olika strålhöjder att välja medan (31 mm och 50 mm).

Systemets hårdvara är helt bakåtkompatibel för att stödja existerande installerade kontaktfria NC4-verktygsinställare.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.