Hoppa över navigering

Genuina absoluta linjära och absoluta rotationspulsgivare revolutionerar positionsinformationen

ESOLUTE™, ett exakt och absolut optiskt pulsgivarsystem med mycket hög upplösning, hög motståndskraft mot smuts, plus imponerande specifikationer

* Se video

Renishaw lanserar RESOLUTE™, ett exakt och absolut optiskt pulsgivarsystem med mycket hög upplösning (”fine pitch”), hög motståndskraft mot smuts, plus imponerande specifikationer som är banbrytande vad gäller information om positionsdata.

RESOLUTE™ är världens första absoluta pulsgivare som klarar 27-bitars upplösning vid 36 000 varv/minut. Enheten har en otrolig marknadsledande upplösning på bara en (1) nanometer vid upp till 100 m/s och detta gäller både linjära och roterande (vinklade) pulsgivarsystem.

Genuin absolut pulsgivare

RESOLUTE™ på RESA-ring Det nya systemet avläser en unik optisk skala med en skena och ger ytterligare attraktiva fördelar för maskinkonstruktörer genom att inhämta den absoluta positionen omedelbart vid tillslag, utan att något reservbatteri behövs. Detta eliminerar behovet av referensdetaljer.

RESOLUTE・ har en unik kombination av robusthet, ultrahög hastighet och exceptionell upplösning och har redan dragit till sig stort intresse från tillverkare av både högprestandasvarvar och mer långsamtgående axlar, där det viktigaste är högsta nivå av precision och rörelsestyrning.

Fantastisk positionsstabilitet

RESOLUTE™ – läshuvud för absolut optisk pulsgivare RESOLUTE・kan fungera inom en mängd olika marknader eftersom systemet erbjuder så mycket mer än bara hög hastighet och hög upplösning.

RESOLUTE™ är en absolut pulsgivare som använder avancerad ny optik för att avläsa fin upplösning på 30 µm-skalan med imponerande låga störningar (jitter <10 nm RMS). Detta ger mycket hög positionsstabilitet samtidigt som den förbättrade avkänningsmetoden ger ett mycket lågt SDE-fel (sub-divisional error) på ±40 nm. Resultatet blir en bättre ytfinish på maskinbearbetade detaljer från CNC-maskiner, bättre avsökning och varvtalsreglering, och mycket stabil servofunktion för linjära motorer eller roterande direktdrivningar, så att positionen kan hållas exakt.


Fördelar med en optisk absolut skala längs ett spår

RESOLUTE™ RESA absolut skala i närbild RESOLUTE・följer inte den konventionella tekniken med dubbla spår sida vid sida (en inkrementerande, ett absolut) som ofta har avfasningsproblem när små mängder felinställda vinklar inträffar. I stället har den här nya absoluta pulsgivaren ett enda spår, optisk absolut skala, som kombinerar den absoluta positionen och den tillhörande fasinformationen till en enda kod. Den här tekniken ger RESOLUTE・betydligt större toleranser för snabb och enkel installation och överlägsen långsiktig tillförlitlighet, även om rörelsens axlar ställs in eller förflyttas över tiden. Som ytterligare hjälp för installation och diagnos finns en integrerad lysdiod för inställning i läshuvudet.


Tillval för linjär pulsgivare

RESOLUTE™ på RSLA med FASTRACK™ RTLA RESOLUTE™ i utförandet med linjära pulsgivare finns med omfattande tillval för skalan. RELA Invar-givare erbjuder ”noll” expansion och ±1 µm noggrannhet på längder upp till 1 m. För att ge höga prestanda på långa axlar och betydligt högre robusthet än glasskalor har RSLA-givare i rostfritt stål en total noggrannhet på ±4 µm över 5 m. För snabbaste och enklaste tänkbara installation finns FASTRACK™ och RTLA bandskala med ±5 µm/m noggrannhet.

Tillval för vinkelpulsgivare

Vinkelpulsgivare har också gott om tillbehör. RESA-ringarnas skruvhål är kompatibla med Renishaws ledande SiGNUM™ RESM-ringar och erbjuds i standarddiametrar från 52 mm till 550 mm. Större dimensioner kan specialbeställas. Precis som SiGNUM™ RESM, har även RESA-ringarna stora genomgående hål för smidig konstruktion och ett patenterat koniskt fäste för snabb, enkel och exakt justering av excentricitet samtidigt som kostnaderna för att preparera axlarna minimeras.


Högsta tillförlitlighet och säkerhet

RESOLUTE™ absolut pulsgivare med länkade RESA- och REXA-ringar Högsta tillförlitlighet fastställs med ett RESOLUTE™ avläsningshuvud i kapslingsklass IP64 med rengöring och skydd mot smuts. Precisionsoptiken ger utmärkt immunitet mot smuts på skalan, något som förstärks ytterligare genom omfattande redundansdata i skalans kod. Säkerheten garanteras genom en inbyggd separat och oberoende positionskontrollerande algoritm. Systemet kontrollerar varje avläsning aktivt och ser till att alla potentiella problem flaggas upp långt innan de når styrenheten.

Det revolutionerande läshuvudet har också en temperaturgivare som mäter värmeutveckling och ger extra systemskydd. Detta görs genom att utlösa ett larmtillstånd om läshuvudets temperatur stiger över +80 °C. Det här larmet är ett tillägg till signalövervakning, positionskontroll och varvtalsövervakning och utförs oavbrutet inom läshuvudet.

Den absoluta RESOLUTE™-pulsgivaren använder helt seriell kommunikation vilket ger exceptionellt skydd mot störningar. Produkterna finns med ett stort antal protokoll som möjliggör enkel anslutning till många olika styrenheter enligt industristandard. Vi uppmanar kunder att kontrollera detta med Renishaw för den senaste listan.

Precis som alla Renishaws positionsgivare så har även RESOLUTE™ stöd genom ett snabbt och engagerat sälj- och supportnätverk. Produkterna uppfyller de strängaste miljöstandarderna och klarar kraven i både WEE och RoHS.

 

Läs mer om RESOLUTE absoluta optiska pulsgivare.

 

Ladda ner redigerare

Bilder

Datablad