Hoppa över navigering

Lasern XL-80 får utökad funktionalitet för att utföra diagonaltester

Augusti 2015

Renishaw lanserar ett paket för linjär diagonal mätning på EMO 2015. Diagonala lasertester kan användas för att mäta diagonal positionering och reverseringsfel i enlighet med standarderna B5.54 och ISO 230-6. ISO 230-6-standarden anger att tester av diagonal förskjutning möjliggör uppskattning av den volymetriska prestandan hos en verktygsmaskin. Det nya paketet är snabbt och enkelt att ställa in, enkelt att rikta upp och möjliggör snabb dataanalys till internationella standarder.

Renishaws paket för linjär diagonal mätning innehåller allt som behövs för att utföra diagonala lasertester med ett laserinterferometersystem XL-80. Paketet är utformat för snabb och enkel inställning, med specialbyggd fixturering som monteras på maskinens verktygsbädd magnetiskt och håller XL-80 och optiska tillbehör. En strålriktare och ställbar spegel (monterade på plattan) ger ett mycket kontrollerbart sätt att rikta upp laserstrålen med maskinens diagonaler.

En stor fördel med att använda det nya paketet för att montera XL-80 och optiska tillbehör på maskinbordet är att efter mätning av en maskindiagonal kan plattan flyttas till det andra huset och riktas mot diagonaler med enkel uppriktning.

Förutom hårdvarusystemet tillhandahåller Renishaw även programvara för att enkelt utföra diagonala lasertester. Med XCal-View kan du utföra smidig dataanalys för diagonala lasertester, i enlighet med standarderna ISO 230-6 och B5.54. Applikationen kan ta data från laserdiagonaltester och skapa en rapport som visar de viktiga felen och visar resultaten grafiskt.

För mer information om Renishaws produkter för kalibrering och prestandaövervakning, besök www.renishaw.com/calibration.

Nedladdningar

Fler bilder, videor och information om Renishaw och dess produkter finns på vår mediacentral.