Hoppa över navigering

Lasersystem för verktygsinställning med hög noggrannhet

Kontaktfria NC4-verktygsinställare har hög precision, verktygsmätning med hög hastighet och detektering av verktygsbrott, vilket möjliggör processtyrning på alla storlekar och typer av verktygsmaskiner.

Måttnoggrannheten under maskinbearbetningsprocesser beror på flera variabler, inklusive verktygstorlekens avvikelse, verktygets kast och verktygsbrott.

Med Renishaws NC4-system kan användarna kontrollera dessa variabler, vilket innebär att man kan mäta många olika verktyg vid produktionens matningar och hastigheter, samtidigt som risken för kraftigt verktygsslitage eller verktygsbrott minimeras – en viktig faktor för små och sköra verktyg.

Välj den perfekta kontaktfria verktygsinställaren för ditt användningsområde

NC4-utbudet av fasta och separata system

Fasta NC4+ Blue-system

Renishaws NC4+ Blue-system har branschens första blå laser-teknologi och förbättrad optik, finns tillgängliga med ett användningsavstånd på upp till 240 mm och är ett språng framåt när ett gäller noggrannhet vid verktygsmätning, beprövad till industristandarder.

Alla system har inbyggd tryckluftsrengöring som standard för att verktyg ska kunna mätas noggrant och tillförlitligt.

Separata NC4-system

Renishaws separata system har samma funktioner för verktygsmätning och detektering av verktygsbrott på maskinen som deras motsvarande fasta system.

Beroende på användningsområdet kan användaren konfigurera dessa system på många olika sätt – vilket ger extrem flexibilitet.

Separata system är tillgängliga med ett användningsavstånd på upp till 5 m.

Kundanpassade lösningar

Renishaw erbjuder specialanpassade NC4-system för att passa specifika användningsområden – inklusive många olika storlekar, konfigurationer och integerade probningssystem; t.ex. kontaktfria verktygsinställare för svarvverktyg.

NC4+ Blue – Standarden har satts

Med NC4 kan vi kontrollera om det finns verktygsbrott på små verktyg som används för att göra kilar och andra referenspunkter på kammar, som är avgörande för att motorn ska fungera korrekt. Om det inte var för Renishaw-systemet kunde maskinen köras med en trasig verktygsspets, med katastrofala resultat.

Ducati (Italien)

Konstruerad för prestanda

Maskiner hos Renishaw Miskin
NC4+ Blue F115 mätning av ett litet verktyg
Separat NC4-system med kylsprej
NC4-appen

Öka produktiviteten

Automatisk verktygsinställning med NC4 ger verktygsmaskiner den intelligens som de behöver för att fatta beslut själva, vilket möjliggör ”nattlig” bearbetning.

Minska kassationerna

NC4+ Blue mäter och detekterar verktyg ner till Ø0,03 mm och med en repeterbarhet på ±0,5 μm (2σ) – vilket säkerställer att detaljerna som produceras blir ”rätt första gången”.

Mycket flexibel

Ett stort antal systemalternativ och konfigurationer gör NC4 till den mest flexibla kontaktfria verktygsinställningslösningen på marknaden.

Enkel att använda

Installera, konfigurera, använd och underhåll NC4-system enkelt tack vare vårt omfattande utbud av appar för smartphone och för användning på maskinen.

NC4+ Blue fräsmätyta

Extremt kompakt utförande

Miniatyriserad elektronik, och ett kompakt skyddssystem utan en stor slutarmekanism gör NC4+ Blue lämplig för maskiner med begränsat utrymme för att montera verktygsinställaren.

Enkel installation

Med en anslutning och flexibla monteringsalternativ är det enkelt och snabbt att installera NC4+ Blue-system, vilket gör dem idealiska för eftermontering på existerande maskiner.

Skydd från omgivningen

Ett beprövat och patenterat skydd mot omgivningen som säkerställer att precisionsoptiken i NC4 alltid är skyddad.

Systemkomponenter

NC4+ Blue F115C bak till vänster
NCi-6-gränssnitt
Luftfilter

Kontaktfri verktygsinställare

En extremt kompakt laserverktygsinställare optimerad för produktionsmiljöer.

Gränssnitt

NCi-6-gränssnittet bearbetar signaler från NC4-enheten och skickar dessa till CNC-maskinens styrenhet.

Luftfilter

Levererar ren, torr luft för att skydda precisionsoptiken i NC4.

Intuitiv programvara för verktygsinställning

Renishaw arbetar för att se till att deras produkter ska vara enkla att använda. Med ett heltäckande utbud av makrocykler och verktygsmaskinsappar kan du programmera mätcykler snabbt och enkelt.

Kontaktfria verktygsinställare under användning

Ta reda på hur kunder använder NC4-system för att förbättra sina tillverkningsprocesser för att spara tid och pengar.

Renishaw har ett utmärkt anseende i tillverkningsindustrier, och tillhandahåller också tjänster för olika branscher, så de erbjuder inte bara en produkt eller en lösning utan delar också med sig av sin erfarenhet, expertis och industrins best practice. De är också mycket noggranna med sin tekniska support, och Renishaws team reagerar snabbt för att lösa problem. Detta är speciellt imponerande för oss.

SuperAlloy Industrial Company Ltd (Taiwan)

Mer information