Hoppa över navigering

Mätfixturer för avsyningssystem

Renishaws avsyningsfixturer och basplattor av akryl möjliggör bakgrundsbelysning och en tydlig, ren vy av detaljen från ditt avsyningssystem och multisensormaskiner.
Renishaw avsyningsfixturer erbjuder repeterbarhet och säkra arbetshållare för alla storlekar, former och typer av detaljmätning på ditt avsyningssystem. Håller även de minsta detaljer på många olika sätt samtidigt som du behåller en god uppsikt på detaljen.Avsyningsfixturer via Renishaws webshop
QuickLoad™ konfiguration med vinkelfixtur

Fixturering av arbetsstycket med en god uppsikt

Ø12 mm x 50 mm aluminiumdistans med M4-gänga
Ø12 mm x 10 mm aluminium-stiftdistans med M4-gänga

Håller små och känsliga arbetsstycken

Renishaw har ett brett utbud av modulära metrologifixturkomponenter som är konstruerade för att hålla även de minsta detaljer och tillåter maximal synlighet samt åtkomst till proben utan att begränsa några viktiga funktioner.

Korta inspektionstiden

Om du kortar tiden för fixtureringsinställningar genom att hålla dina detaljkonfigurationer på flera plattor, kan du sätta på och ta av dem från maskinen på några sekunder. Du kan snabbt montera och ta av plattorna med snabbkopplingsmagneter.

45° justerbar skjutbar spegel för användning med M4 fixtureringskomponenter
M6 mikroskruvstädsklämma med bas

QuickLoad™ corner (QLC)

Våra akrylplattor tillåter komponenterna att vara bakgrundsbelysta, medan våra plattor med flera fönster tillåter en fri uppsikt över komponenterna. Speglar kan användas för att visa egenskaper på komponenternas sidor, så att de inte måste riktas om lika ofta.

Reproducerbara inställningar

Identiska fixtureringsuppställningar är viktiga för att säkerställa repeterbarhet och noggrannhet i kontrollprocessen genom att eliminera processvariationer. Konfigurationer kan dokumenteras tillförlitligt och reproduceras med hjälp av alfanumeriskt märkta basplattor och märkta fixtureringskomponenter.

R-CRAV roterande vinkelskruvstäd

Bygga en avsyningsfixtursats

För att fästa en komponent på en avsyningsmaskin behöver du en QuickLoad corner, basplatta och en fixtursats. Vilket paket du väljer att köpa beror på den typ av detalj du ska fästa, din maskin och applikationen. Du kan även behöva ytterligare komponenter beroende på egenskaperna hos det arbetsstycke som ska fästas.

OGP QuickLoad corner
M4 akrylplatta med flera fönster, 11,7 mm x 250 mm x 250 mm

Steg 1: Välj en QuickLoad corner

QuickLoad-hörn levereras i många formfaktorer som alla är konstruerade för att passa specifika modeller av avsyningsmaskiner. Den har konstruerats för att passa det nedre vänstra hörnet på din avsyningsdel och i dess monteringshål. Monteringshål ingår i de flesta kända märken av avsyningssystem för rätt storlek och god passform.

Kanterna på QuickLoad corner är räfflade så att detaljer även kan monteras direkt mot dessa och fästas med Renishaws M4-, M6- eller 1/4-20-fixtureringskomponenter, för snabb och enkel inspektion.

Steg 2: Välj en basplatta

Renishaw akrylbasplattor har förstärkta stålstift som passar perfekt i magneterna på QuickLoad corner. Detta ger snabb, enkel och repeterbar laddning och lossning av plattor på maskinen. Det finns två alternativa basplattor att välja bland:

  • Flera hål: som ger större flexibilitet att ställa in och kontrollera så många detaljer som möjligt samtidigt med ett fritt område i plattans centrum
  • Flera fönster: med flera fönster för den tydligaste bilden av små detaljer.
Komponentuppsättning B för M4 avsyningsfixturer
M4 tryckklämma

Steg 3: Välj ett komponentpaket

Renishaw avsyningsfixturer kan köpas i förkonfigurerade paket. Ett paket består av en sats med komponenter, konstruerade för att hålla små komplicerade detaljer med och utan järninnehåll.

Avsyningskomponenter finns tillgängliga i gängstorlek M4.

Steg 4: Välj extra komponenter

Du kan köpa extra avsyningskomponenter separat och använda dem tillsammans med förkonfigurerade komponentpaket. Fixturkomponenter är lätta att justera och konstruerade för att ordentligt hålla fast komponenter med minsta nödvändiga kraft för att undvika skador eller förvrängningar. Det stora utbudet av tillgängliga detaljer ger en flexibilitet vid inställning av en fixtur för att säkerställa en fri bana för kontroll av proben.

Viktig läsning

  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing

Tekniska specifikationer:Renishaw mätfixturer

Den fixtur som du behöver beror på din mätmetod (om du använder en CMM, Equator™-mätare eller avsyningssystem) och typen av komponent som ska inspekteras. Detta dokument innehåller en introduktion till alla typer av fixturering, vägledning om hur du bygger din fixtur och teknisk information om alla fixturkomponenter eller paket.