Hoppa över navigering

Metrologifixturer för CMM och mätning

Metrologifixturer för koordinatmätmaskiner (CMM) och Equator™-mätning kan förbättra kapaciteten, repeterbarheten och dina inspektioners noggrannhet genom snabba och repeterbara fixtureringsinställningar.

CMM och Equator™ mätfixturering

Fäst delarna före mätningen med hjälp av våra modulära CMM och mätfixturer

CMM-fixturer

Våra komponenter låter dig fästa arbetsstycken i nästan alla storlekar, former eller material på ditt mätbord. Vårt omfattande sortiment med mätfixturer för CMM och Equator-mätning, inkluderar ett urval av basplattor i standardstorlek samt ett stort utbud av komponenter med M4-, M6- M8- eller 1/4-20-gängade kopplingar.

Oavsett om du inspekterar arbetsstycken för flygindustrin, fordonsindustrin, elektronikindustrin eller applikationer för hälso-och sjukvård kan Renishaw erbjuda en komplett fixtureringslösning för alla arbetsstycken, oavsett storlek, form eller material.

Hur du beställer

Använd vår webshop för att beställa online dygnet runt. Handla online och dra nytta av snabba leveranser av vårt modulära CMM- och mätfixtursortiment.


Handla online

Maximerar inspektionshastigheten med bibehållen flexibilitet

För att minimera de icke produktiva inställningstiderna men bibehålla fixtureringens flexibilitet, kan arbetsstycken fixtureras på en basplatta på håll från CMM-avsyningsmaskinen eller Equator-mätsystemet. Det monterade arbetsstycket kan enkelt lastas på inspektionsenheten, direkt före mätningen.

Att fylla mätområdet för en CMM med flera fixturerade delar är ett annat sätt att minimera inställningstiden. Flera arbetsstycken på CMM-bordet kan mätas i en serie, utan att mätcykeln måste starta och stoppa för att lasta flera fixturerade arbetsstycken.

CMM-fixturering
CMM-fixturering, montering
CMM-fixturering, avslutad montering

Ett stort sortiment med komponenter
Våra modulära CMM-fixturer kan användas för att säkra detaljer i nästan alla storlekar, former eller material. Basplattor och komponenter finns tillgängliga som standard med gängstorlekarna M4, M6 och M8 metrisk och 1/4-20 brittisk.

Med vårt utbud av fixtureringslösningar i vår webshop, kan du utöka din fixtursamling när dina behov ändras.

Reproducerbara inställningar
Identiska fixtureringsuppställningar är viktiga för att säkerställa repeterbarhet och noggrannhet i kontrollprocessen genom att eliminera processvariationer. Konfigurationer kan dokumenteras tillförlitligt och reproduceras med hjälp av alfanumeriskt märkta basplattor och märkta fixtureringskomponenter.

Snabb montering
Fixtureringslösningar kan snabbt monteras för att öka produktiviteten och undvika kontrollförseningar. Alla komponenter är handdragna och kräver inga specialverktyg.

Oöverträffad slithållfasthet
Våra värmebehandlade stålkomponenter och hårdbelagda basplattor ger en jämn och reptålig finish.

Kom ihåg att våra modulära och anpassade fixturer kan förbättra kapaciteten, repeterbarheten, samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer. Renishaws fixturer kan erbjuda en komplett lösning för dina fixtureringsbehov.

QuickLoad™-skensystem för CMM:er

Renishaws QuickLoad-skensystem ökar CMM-inspektionshastigheten, reducerar inställningstiden och ger en förbättrad repeterbarhet. Våra modulära och specialanpassade fixturer kan förbättra kapaciteten, möjligheten att återskapa samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer.

Med hjälp av QuickLoad-skensystemet kan du snabbt och enkelt lasta och lasta av fixturerade arbetsstycken på din CMM. Flera plattor kan lastas på valfri sida på QuickLoad-skenan, vilket låter dig använda allt utrymme på ditt CMM-bord.

Renishaw QuickLoad-skenor och -plattor
Renishaw QuickLoad-skenor och -plattor
Renishaw QuickLoad-skenor och -plattor

Lasta detaljer snabbt
Använd QuickLoad-skensystemet för att reducera den tid det tar att säkra fixturerade arbetsstycken på CMM-bordet. De specialdesignade QuickLoad-basplattorna placeras på QuickLoad-skenan, på någon av sidorna, med snabbkopplingsmagneter och placeringsstift. Denna konstruktion tillåter plattor att lastas och lastas av snabbt, vilket reducerar den icke produktiva inställningstiden och maximerar produktiviteten.

Fyll CMM-bordet
QuickLoad-skenan kan placeras och fästas vid graniten på din CMM till vänster, i mitten, till höger eller på en befintlig modulär basplatta. Eftersom flera plattor i många konfigurationer kan lastas på ena eller båda sidor på QuickLoad-skenan, är det möjligt att fylla CMM-bordet med fixturerade arbetsstycken. Att maximera mätvolymen på detta sätt reducerar inställningstiden och ökar CMM-produktiviteten.

Alfanumeriska etiketter
Det är enkelt att registrera fixturinställningen eftersom alla QuickLoad-basplattor har ett alfanumeriskt gittermönster och alla fixtureringskomponenter har ett tydligt märkt artikelnummer.

FixtureBuilder-kompabilitet
FixtureBuilder-programvaran kan användas för att utforma och dokumentera QuickLoad-skenkonfigurationer och modulära fixtureringsinställningar. Bygginstruktioner gör det enkelt att reproducera konfigurationer.

Modulära fixturkomponenter
Renishaws modulära fixturserier kan användas med QuickLoad-skensystemet. Ett stort antal fixturkomponenter finns tillgängliga i gängstorlek M4, M6, M8 och 1/4-20 från vår webshop.

Robusta basplattor
QuickLoad rail system använder Renishaws branschledande hårdanodiserade QuickLoad™-basplattor av aluminium som finns tillgängliga med gängstorlek M6, och med M4, M8 och 1/4-20-alternativ vid förfrågan.

Metrologifixturer för Equator™-mätning

Våra Equator-fixturer har specialkonstruerade basplattor med ett 3-punkts kinematiskt system som medger snabb laddning och lossning på maskinen. Tack vare basplattans positiva förbindelse kan varje fixtur lokaliseras och fästas flera gånger, vilket gör att detaljer på Equator kan bytas ut på bara sekunder.

Med Renishaws Equator-fixturer kan du förbättra kapaciteten, repeterbarheten, samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer:

Basplattorna har alfanumerisk märkning så att inställningar snabbt och noggrant kan dokumenteras och upprepas.
Alla komponenter är handdragna och kräver inga specialverktyg.
Fixtureringskomponenter kan enkelt placeras för minimal kontakt på och runt detaljen, vilket ger en fri bana för kontroll av samtliga detaljer.

Basplattor finns tillgängliga i gängstorlek M4, M6, M8 eller 1/4-20 och är tillverkade av pressgjuten aluminium och behandlade med hårdanodiserad beläggning för att minska slitage och repor.

För specialanpassad fixturering för Equator, skickar du in ett anpassat frågeformulär nedan eller kontakta ditt lokala försäljningskontor.

Närbild på Equator™-arbetsyta

Webshop

Besök Renishaws webshop för att beställa dina QuickLoad™-skenor eller Equator-fixturer.

Handla online

Ytterligare resurser

 

Kontakta vårt försäljningsteam idag

Kontakta ditt lokala kontor för att få mer information och prata med någon av våra experter.