Hoppa över navigering

MP250 maskinprob med hög noggrannhet

Kontaktprob med hög noggrannhet, utvecklad för slipningsapplikationer

.

Oslagbara 3D-egenskaper

Överlägsen noggrannhet med extremt låg förrörelsevariation.

Robust design för tuffa miljöer.

Renishaws MP250-prob är utvecklad för att kontrollera slipningsprocesser – att säkerställa att detaljerna bearbetas korrekt första gången, så att fler detaljer kan tillverkas tillförlitligt och noggrant, vilket ökar produktiviteten och vinsten.

Systemet är utrustat med RENGAGE™ technology, vilket ger oslagbar 3D-noggrannhet och repeterbarhet som möjliggör tillförlitlig mätning på maskinen.

Liten prob, stor inverkan

Minska kassationerna, förbättra produktiviteten och öka vinsten – MP250 kan kontrollera din slipningsprocess.

Utvecklad för slipningsapplikationer

Bearbetning i tuffa omgivningar

Prestanda i tuffa omgivningar

Med en dubbelmembrantätning kan MP250-proben användas i de miljöer med många slipande partiklar som ofta finns i slipmaskiner – även i dessa omgivningar bibehåller proben exceptionellt tillförlitlig mätprestanda under en lång livslängd.

MP250 kalibreringsstav

Kompakt konstruktion

MP250 har en diameter på bara 25 mm – att den är så liten möjliggör bättre åtkomst i maskiner med begränsat utrymme.

MP250 kalibreringssfär

Tål maskinvibrationer

Den överlägsna prestandan upprätthålls även när proben utsätts för kraftiga vibrationer – vilket ofta händer vid svarvning och slipning. Om maskinvibrationer är ett problem kan proben växlas till ett mer vibrationståligt läge.

MP250 inspekterar räfflat verktyg

Användning med specialanpassad mätspets

Långa och tunga specialanpassade mätspetsar – som ofta behövs för mätning av verktyg och skärverktyg på slipmaskiner – kan användas med MP250. Med RENGAGE™-teknologi kan proben bibehålla enastående noggrannhet – vilket säkerställer låg variation före rörelser, även när stora mätspetsar används.

0,25 µm 2σ

Enkelriktad repeterbarhet

±1,00 µm

3D-lobning i X, Y och Z

0,08 N

Extremt låg triggningskraft i XY

3D-mätning med RENGAGE™-teknologi

MP250 trådtöjningsmekanism

RENGAGE™-teknologi kombinerar beprövad silikon-trådtöjningsteknologi med extremt kompakt elektronik – för att möjliggöra att probningsystem för användning på maskinen uppnår oslagbar 3D-mätningsprestanda och repeterbarhet under en mikrometer.

Då trådtöjningsenheter är oberoende från den kinematiska mekanismen har prober med RENGAGE-teknologi extremt låg triggningskraft – vilket ger mycket hög noggrannhet samtidigt som det eliminerar risken för skador på detaljernas yta och form.

Att möta aktuella och framtida prestandakrav för våra produkter kräver tillverkning av allt mindre och mer avancerade detaljer som alltid är exakta till inom 1 μm. Tillförlitlig inställning och mätning är därför kritiskt viktigt för denna process och utgör grunden för vårt beslut att använda RENGAGE™-teknologi.

Flann Microwave (Storbritannien)

Systemkomponenter

MP250-probningssystem

HSI-C-gränssnitt

Ett kabelanslutet överföringsgränssnitt som överför och bearbetar signaler mellan inspektionsproben och CNC-maskinens styrenhet. Olika probkonfigurationer kan väljas med en knapp på gränssnittet.

FS10/FS20-kontakt

En kontakt som är en robust monteringsposition för inspektionsproben och en helt avskärmad, kabelansluten anslutning mellan inspektionsproben och gränssnittet.

Inspektionsprob MP250

En kontaktprob med 25 mm diameter, utrustad med RENGAGE-teknologi för mätning med hög noggrannhet.

Mätspetsar

Ett utbud av solida kolfibermätspetsar med hög modul har utvecklats speciellt för användning med trådtöjningsprober. Dessa mätspetsar är konstruerade för att minimera variation före rörelser och förbättra probens noggrannhet. Specialiserade applikationaspecifika mätspetsar kan också användas.

De följande stegen

Kontakta din lokala försäljare om du tror att MP250 är något för dig.

Mer information

Litteratur för MP250-användare

För installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse, besök vårt bibliotek för teknisk support.

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.