Hoppa över navigering

Nu finns det en förbättrad, datorbaserad probprogramvara för många tusen fler användare av verktygsmaskiner

Renishaws Productivity+™ Active Editor Pro gör det enkelt att programmera och har en kraftfull makrosvit för användare av verktygsmaskiner med mätprober jorden runt. Programvaran har nu också uppgraderats ordentligt i och med version 1.4.

Productivity+ Active Editor Pros funktion för ”konstruerade egenskaper” Renishaws Productivity+™ Active Editor Pro gör det enkelt att programmera och har en kraftfull makrosvit för användare av verktygsmaskiner med mätprober jorden runt. Programvaran har nu också uppgraderats ordentligt i och med version 1.4. Med den nya versionen av Active Editor Pro kan betydligt fler användare dra nytta av den här enkla programmeringsstilen, genom att stöd för CAD-modeller från ett stort antal CAD-format har lagts till och utbudet av postprocessorer har utökats. Dessutom finns nu den nya funktionen för ”konstruerade egenskaper” (för prismatiska delar med flera cirklar och plan) samt stöd för många fler språk. Detta ger nya möjligheter för flexibel delprogrammering och ger fler användare av CNC-verktygsmaskiner än någonsin tillgång till processtyrning.

Kraftfull probprogramvara

Renishaws utbud av ”Productivity+”-programvaror är redan standard i branschen, med ett lättanvänt gränssnitt och kraftfulla makron. Med det unika systemet kan verktygsmaskiner uppdateras automatiskt utifrån mätningar som de har gjort. En maskin kan till exempel hitta en komponent eller identifiera en felbelastad del utan att någon användare behöver ingripa. Det är programmeraren som bestämmer detaljnivån – Productivity+™ gör det enkelt att skapa automatiska rutiner för maskinen vare sig det krävs en enkel uppsättning eller avancerad processtyrning och rapportering.

Productivity+™ Active Editor Pro är en interaktiv, CAD-baserad redigerare för programmering av mätuppgifter på verktygsmaskiner. Den ger en rad fördelar för alla som använder mätprober – både till de som har stor erfarenhet och de som är nybörjare i ämnet.

Stöd för många fler CAD-format

Productivity+ Active Editor Pro version 1.4 har stöd för ett stort antal CAD-format I och med att ett stort antal importfunktioner har lagts till i Active Editor Pro, ger nu Renishaw ett stort antal användare möjlighet till enkel programmering. Alla kan nu programmera delar med hjälp av programvarans enkla, egenskapsbaserade system genom att peka och klicka.

De nya CAD-formaten omfattar Parasolid®, STEP och IGES som standard, och det går att lägga till stöd för Pro/Engineer, Catia (v4 och 5), UG/NX, .prt-filer, ACIS, SolidWorks och Inventor-filer. Det går mycket snabbare att utveckla nya program i och med att filer kan laddas utan att det krävs någon mellanliggande konvertering.

Konstruerade egenskaper

Productivity+™ Active Editor Pro 1.4 ger även möjlighet att uppdatera verktygsmaskiner med hjälp av ”virtuella” (eller konstruerade) egenskaper, som har skapats utifrån andra uppmätta egenskaper.

För första gången kan användarna skapa PCD-egenskaper med en ”konstruerad cirkel” och funktionen för att dra och släppa – och de kan även använda de verkliga måtten från denna PCD för att justera verktygsmaskinens drift.

Den nya funktionen med ett ”konstruerat plan” är perfekt för att mäta komplexa komponenter innan de nivelleras med hjälp av Productivity+™ funktion för nivellering på fjärde axeln. Därmed går det att rikta in delar med många punkter på ett plan korrekt.

Funktionerna för en ”konstruerad cirkel” och ett ”konstruerat plan” är de första i en serie konstruerade egenskaper som ger Active Editor Pro bättre mät- och uppdateringsfunktioner.

Kompatibel med ett stort antal controllers

Postprocessorstödet utvecklas ständigt och Active Editor Pro har nu stöd för ett brett utbud av maskiner med controllers från Fanuc, Haas, Makino, Mazak (Matrix och 640), Brother, Mitsubishi Meldas, Mori-Seiki, Siemens (840D och 810D), Heidenhain (i530 och 426/430) samt Hurco (Ultimax). Active Editor Pro-program är ofta helt oberoende av maskintypen, vilket är en stor fördel för de som använder fler än en controllertyp – genom postprocesser för en ny maskin kan användarna utnyttja samtliga maskinuppdateringsfunktioner som Active Editor Pro erbjuder.

Nya språk

Språkstödet har förbättrats för de asiatiska regionerna i och med lanseringen av kinesiska och koreanska versioner, och sedan tidigare stöds även det japanska språket. Totalt finns det nu stöd för nio språk – och Productivity+ används i fler än 22 länder jorden runt.

Ta reda på mer om Renishaws probsystem och programvara för CNC-verktygsmaskiner.

 

Nyhetsuppdateringar

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw

Hela artikeln

  • Pressmeddelande:  Productivity+™ Active Editor Pro 1.4 Pressmeddelande: Productivity+™ Active Editor Pro 1.4

    Renishaws Productivity+™ Active Editor Pro gör det enkelt att programmera och har en kraftfull makrosvit för användare av verktygsmaskiner med mätprober jorden runt. Programvaran har nu också uppgraderats ordentligt i och med version 1.4.

    [101kB]

Ladda ner redigerare

Renishaw plc innehar upphovsrätten till samtliga dokument och bilder.