Hoppa över navigering

Ny mätspecialist hos Renishaw AB

Renishaw AB, det nordiska dotterbolaget till det världsledande teknikföretaget Renishaw plc tillkännager att Attila Témun har utsetts till posten som applikationsingenjör till Renishaws nya produktlinje.

1 december 2011

Attila Témun

Renishaw AB, det nordiska dotterbolaget till det världsledande teknikföretaget Renishaw plc tillkännager att Attila Témun har utsetts till posten som applikationsingenjör till Renishaws nya produktlinje.

Témun har över tio års erfarenhet av geometrisk mätteknik från användning av enkla handmätdon och mätinstrument till avancerade koordinatmätmaskiner.

I en kommentar till utnämningen sa Bo Eneholm, VD på Renishaw AB: ”Attila har både omfattande teoretisk och praktisk kunskap av geometrisk mätteknik, och genom åren har han medverkat i ett stort antal projekt inom ett brett spektrum av olika branscher. Det finns ett väldigt stort intresse för vårt nya Equator mätsystem, och med sin bakgrund kommer Attila att snabbt kunna bidra till att stödja våra kunder i pågående och kommande Equator-projekt för att utveckla de mest passande lösningarna för deras mätbehov. Vi ser alla fram emot att få arbeta med honom, och jag önskar Attila all framgång på Renishaw AB.”

Som forskaringenjör på KTH i Stockholm har Témun deltagit i flera olika industriprojekt inom produktionsmätteknik: han har arbetat med geometrisäkring, utfört turbinbladmätningar, utvärderat förslitning av höft- och knäledsproteser och kugghjulsdeformation, gjort högprecisionsmätningar inom mikro- och nanomätteknik, samt studerat bearbetningsosäkerhet på kompositmaterial och uppmätt ytfinhet av optiska komponenter. Han har även omfattande erfarenhet av att föreläsa inom verkstadsmätteknik, bl.a. i ämnen kvalitetsstyrning, koordinatmätteknik, statistisk försöksplanering och GPS – Geometriska Produktspecifikationer.

”Jag är väldigt glad över att ha fått möjligheten att tillsammans med våra kunder arbeta med det revolutionerande Equator-mätsystemet. Detta är en enastående produkt i branschen, och dess kombination av mångsidighet och väldigt snabba jämförande mätningar gör det till en mycket attraktiv lösning för många typer av kunder”, säger Témun om sin nya tjänst.

Nedladdningsbara filer

Alla bilder och all text – copyright Renishaw

Nyhetsuppdateringar

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw