Hoppa över navigering

Nyheter om positionspulsgivare

Nyheter från Renishaw om de senaste pulsgivarprodukterna, fallstudier och tekniska artiklar, som gör det möjligt för konstruktörer att integrera pulsgivare av många olika slag i rörelsestyrningssystem

De senaste artiklarna

 • En ny innovativ pulsgivarskala öppnar för nya möjligheter

  RKLC close-up Den globala metrologispecialisten Renishaw har lanserat en ny substratanpassad pulsgivarskala som anpassar sig till det underliggande substratets temperaturegenskaper. RKLC-pulsgivarskalan är en robust, 6 mm bred tejp i rostfritt stål med en tjocklek på endast 0,15 mm. Skalan är kompatibel med Renishaws serier med inkrementella pulsgivare VIONiC™, TONiC™ och QUANTiC™.

 • LinACE™ absolut linjär axelpulsgivare InAxis™

  LinACE absolute shaft encoder LinACE är en robust och absolut linjär pulsgivare som har tagits fram för att integreras i hydrauliska, pneumatiska och elektromekaniska manöverdon som ett återkoppling av positionering eller hastighet. Systemet har en noggrannhet på ±5 µm och användare kan uppnå fullständigt sluten styrning, vilket markant förbättrar säkerheten och prestandan. LinACE är ett helt nytt förhållningssätt till linjär positionsåterkoppling som har skapats och tillverkas av Renishaws delägda företag RLS.

 • RESOLUTE™ linjär och roterande (vinkel-) pulsgivare med genuina absolutvärden och Siemens DRIVE-CLiQ gränssnitt

  DRIVE-CLiQ logo Siemens DRIVE-CLiQ är ett innovativt och kraftfullt kommunikationsgränssnitt som kopplar samman pulsgivarsystem och direkta mätsystem med drivkomponenter av typ SINUMERIK och SINAMICS. Med RESOLUT optisk pulsgivare med genuina absolutvärden och DRIVE-CLiQ-gränssnitt kan maskintillverkare nå högre prestanda och större tillförlitlighet.

 • Renishaws HS20 laserpulsgivare erbjuder långsiktigt stöd för kritiska applikationer

  HS20 with long range optics En grundligt uppdaterad efterträdare till Renishaws väletablerade laserpulsgivare HS10 för långa avstånd kommer att lanseras på EMO-mässan 2013. Tack vare en räckvidd på upp till 60 m har man funnit flera tillämpningsområden för stora maskinverktyg inom flygindustrin.

 • Storföretag inom grön energi slipar med mikroprecision

  Wind turbine bearings Den stora slip-/hårdsvarvmaskinen KMT Lidköping VTG4000 möjliggör hög precision vid tillverkning av lager för vindkraftturbiner i mycket stor skala, och Renishaws encodrar är avgörande för noggrann och snabb drift.

Alla artiklar