Hoppa över navigering

Nytt femaxligt huvud för mätprobsinspektioner på koordinatmätmaskiner

Renishaw lanserar en ny innovativ mätprodukt som förväntas innebära en stor effektivitetsförbättring vid inspektion av många olika typer av koordinatmätmaskiner.

Det nya mäthuvudet PH20 använder sig av teknik som utvecklats för det flerfaldigt prisbelönta mätsystemet REVO®, med unika mäthuvudrörelser för snabb mätning, och snabb oändlig femaxlig positionering som garanterar optimal åtkomst till alla komponenter. Systemets kompakta konstruktion gör det lämpligt vid inköp av nya koordinatmätmaskiner, och det kan även eftermonteras på de flesta befintliga koordinatmätmaskiner som har installerade mätprobssystem.

 

Bevisad mätprobsprestanda

PH20 mäthuvud Det nya mäthuvudet PH20 innebär också fördelar för ägare till koordinatmätmaskiner med adaptiv positionering för hantering av felinriktade komponenter, snabba kalibreringsrutiner, och ett integrerat TP20-probfäste som optimerar koordinatmätmaskinens arbetsvolym och för första gången gör det möjligt att använda femaxliga system i mindre maskiner.

Genom användning av mäthuvudproben TP20, kommer mäthuvudet PH20 omedelbart få tillgång till en mängd välbeprövade probmoduler, vilka ger ett större urval mätkrafter, riktningsavkänningar och extrautrustning för att uppfylla kraven på uppgiften. De avtagbara modulerna ger kollisionsskydd och kan bytas automatiskt med hjälp av MCR20 växlingsmagasinet. Företag som har befintliga TP20-system kommer att kunna uppgradera till PH20 och använda sina befintliga moduler*.

Betydligt högre effektivitet vid inspektioner

Brian Gow som är Renishaws marknadschef för koordinatmätmaskiner beskriver den här viktiga lanseringen och säger: ”REVO har redan satt ribban för femaxlig scanningsmätning på större koordinatmätmaskiner, men det riktigt spännande med den nya PH20-mätprobshuvudet är att det öppnar upp tillgången till våra nya system för de flesta användare som har befintliga koordinatmätmaskiner. Precis som REVO minimerar PH20 koordinatmätmaskinernas rörelse, vilket i sin tur reducerar dynamiska fel i koordinatmätmaskinerna, och dess snabba mätprobsrörelser gör att mätpunkterna tas mycket snabbare eftersom endast huvudets roterande rörelse används. Resultatet blir bättre noggrannhet, repeterbarhet och betydligt effektivare inspektioner, där komponenterna kan mätas upp till tre gånger snabbare än med nuvarande mätprobssystem.”

Kraftigt förkortade kalibreringstider

För många användare av koordinatmätmaskiner kan mätprobskalibrering vara en lång och komplicerad process. Det nya mäthuvudet PH20 ger kraftiga tidsbesparingar med en unik snabb teknik med ”beräknad kalibrering” som fastställer huvudets orientering och mätprobsposition i en enda operation, vilket möjliggör efterföljande mätningar med valfri vinkel.

Kan eftermonteras på koordinatmätmaskiner

PH20 kan köpas som tillval till nya koordinatmätmaskiner, men finns även för eftermontering, inklusive Renishaws egen eftermonteringsservice där enheten levereras med Renishaws MODUS™ metrologiprogram som ger en helt integrerad lösning. PH20-systemet använder Renishaws UCC-styrenhet som kan anslutas till befintliga program för metrologi och mätning genom det etablerade protokollet I++.

För de som använder mätprobssystem erbjuder PH20 därför en god möjlighet att uppgradera befintliga mäthuvuden till den senaste femaxliga tekniken. PH20-konstruktionen betyder att ingen luft krävs, och enheten kan monteras vid koordinatmätmaskinens hylsa, antingen direkt eller med hjälp av en monteringskona med ett antal olika fästadaptrar. I de flesta fall kan ett PH20-system också köra befintliga indexeringsprogram för mäthuvuden utan modifiering.

 

* Gäller ej modul med utökad kraft

 

Dokument

  • News release:  New PH20 probe head News release: New PH20 probe head [en] [329kB]
  • Pressmeddelande: Nytt femaxligt huvud för mätprobsinspektioner på koordinatmätmaskiner [29kB]
  • PH20 femaxlig rörelse PH20 femaxlig rörelse [4.4MB]
  • PH20 mäthuvud PH20 mäthuvud [3.2MB]

Alla bilder och all text – copyright Renishaw

Nyhetsuppdateringar

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw