Hoppa över navigering

Nytt system ger högre flexibilitet och enklare kalibrering av roterande axlar

XR20-W lanserades på EMO-mässan 2011 och är efterföljaren till Renishaws väletablerade kalibreringsinstrument RX10 för roterande axlar. RX10 har har kalibrerat och utvärderat roterande axlar med hög noggrannhet och hög repeterbarhet i över 15 år. XR20-W är en helt ny konstruktion som arbetar helt trådlöst vilket ger ökad flexibilitet, smidig användning och hög hastighet.

September 2011

Modulfäste till kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar Kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar har Renishaws unika lager- och pulsgivarteknik samt Bluetooth® trådlös överföring. Tack vare den här konstruktionen har Renishaw kunnat minska storleken och vikten på XR20-W jämfört med den utgående modellen RX10. Den nya enheten väger bara precis över 1 kg vilket ger enorma fördelar vad gäller enkel användning och flexibla tillämpningar.

Ett separat fäste möjliggör enkel, snabb och smidig centrering och fixering, samtidigt som de adaptrar som medföljer huvudenheten kan monteras vid ett antal olika rundmatande bord och axlar, inklusive chuckar och spindlar på svarvutrustning. Kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar har inbyggda retroreflektorer med separata riktmärken på baksidan av retroreflektorhuset. Sammantaget gör dessa funktioner att inställningstiderna kan förkortas och inriktningsfelen kan minimeras, så att mätfel kan undvikas.

Den nya enheten drivs av laddningsbara batterier som tillsammans med Bluetooth®-tekniken ger helt trådlös drift. Den sista nyckeln till smidig användning och snabba tester är den helt nya programvaran (medföljer paketet) som möjliggör snabba inställningar vid tester och datainsamling. Programmet har nya skärmlayouter och ny grafik samt förinställda mallar för de vanligaste ISO- och ASME-testerna, samt förenklade alternativ för manövrering från skärmen. Tillsammans med en automatisk kalibreringsfunktion kan även mindre erfarna användare komma igång mycket snabbt.

XR20-W-paketet levereras i en robust Peli・systemlåda som har utrymme för de vanligaste tillbehören. Hela systemet inklusive lådan väger under 7 kg, och är alltså lätt att transportera. Märkprestandan är 1 bågsekund och alla enheter är fullt kalibrerade och certifierade före sändning.

Vid lanseringen är kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar kompatibelt med Renishaws lasersystem XL-80. Systemet kommer även att bli kompatibelt med USB-versioner av Renishaws ML10-lasersystem inom kort (och erbjudas som en gratis uppgradering på begäran från befintliga XR20-W-användare).

Trots de många extra fördelarna är priset för det nya systemet jämförbart med det utgående RX10-systemet. Det finns även uppgraderingsrabatter för befintliga RX10-användare, något som ger ett mycket konkurrenskraftigt pris, särskilt om användarna redan har börjat räkna på kostnaden för en kommande omkalibrering eller service för sina befintliga RX10-kalibreringsinstrument. Tjänstleverantörer kan också dra nytta av möjligheterna till ökad lönsamhet, med mindre mått som ger enklare och billigare leveranser, samtidigt som flexibilitet och snabbhet i användningen ger möjligheter att kontrollera större volymer och varierande maskintyper på kortare tid.

Det finns även fördelar för slutanvändare i och med systemets smidiga användning och flexibilitet, och dessa faktorer kan utgöra beslutsunderlag för inköp av egna system. Alla XR20-W-enheter har tre (3) års garanti vilket ger köparna trygga och förutsägbara driftskostnader.

För mer information: www.renishaw.se/XR20

Bakgrund

Att kunna fastställa kapaciteten hos en verktygsmaskin före maskinbearbetningen och att kunna utföra detaljinspektioner efter bearbetningen kan innebära stora minskningar av kassationer och stilleståndstider. Detta kan också göra det möjligt att sänka tillverkningskostnaderna.

Felavkänning i ett tidigt stadium med kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar gör det lätt att uppnå optimala maskinprestanda – en avgörande förutsättning för alla efterföljande maskinbearbetningsprocesser. Informationen kan också användas för att fastställa prestandatrender och schemalägga underhåll och reparationer på ett effektivt sätt.

Det har skett en snabb utveckling i användningen av allmänt erkända standarder för kvalitetssystem, t.ex. ISO 9000 samt implementeringen av Six Sigma-programmen. Dessa har inneburit ökade behov av att definiera och mäta faktorer som påverkar processegenskaperna. XR20-W erbjuder en praktisk lösning på dessa behov, tillsammans med andra mät- och verifieringslösningar från Renishaw (laserinterferometern XL-80, QC20-W trådlöst ballbarsystem samt AxiSet Check-Up).

Tusentals av dessa produkter (och deras föregångare) används allmänt av företag som tillverkar verktygsmaskiner och även av deras distributörer, slutanvändare samt de företag som ombesörjer service och underhåll över hela världen. Renishaw strävar efter att alltid ge ett fullgott stöd och att utöka sortimentet av de produkter och tjänster som vi erbjuder,så att vi samtidigt kan se till att Renishaw bibehåller sin ledande position inom det här området.

Varumärket Bluetooth och dess logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Renishaw plc använder alla sådana varumärken under licens. Övriga varumärken och varunamn tillhör sina respektive ägare.

Nedladdningsbara filer

  • Pressmeddelande: XR20-W

    Renishaw XR20-W är efterföljaren till det väletablerade kalibreringsinstrumentet RX10 som är avsett för roterande axlar. RX10 har kalibrerat roterande axlar med hög noggrannhet och hög repeterbarhet i över 15 år. XR20-W är en helt ny konstruktion som erbjuder ökad flexibilitet, smidig användning och hög hastighet, plus fördelarna med helt trådlös drift.

    [59kB]

Alla bilder och all text – copyright Renishaw

Registrera dig för nyhetsbrev

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw