Hoppa över navigering

OPTiMUM™-diamantmätspetsar

Skanning med hög prestanda för de tuffaste miljöerna

Varför använda diamantbelagda OPTiMUM-mätspetsar?

OPTiMUM-diamantmätspetsar upprätthåller skanningsprestandan under lång tid för krävande användningsområden. De diamantbelagda kulorna behåller sin rundhet, tar inte upp materialavlagringar och slits inte i förtid när detaljer skannas. Diamantbelagda mätspetsar har flera fördelar, inklusive en längre livslängd och minskad stilleståndstid för kalibrering och inspektion.

Med mer än 40 års erfarenhet av att tillverka mätspetsar för metrologiändamål har Renishaw utvecklat OPTiMUM-diamantmätspetsar för att stödja det ökande behovet av skanning med höga hastigheter. Keramikkulorna är diamantbelagda med en tjocklek på ungefär 0,03 mm, och kulorna poleras sedan i en mycket avancerad process.

Undvik att mätspetsen slits i förtid

Skanning på hårda eller slipande ytor kan ge slipslitage från interaktionen mellan arbetsstycket och mätspetskulans material. När en rubinkula används för skanning kan små partikelavlagringar från arbetsstyckets yta orsaka små repor på mätspetskulan och arbetsstyckets yta.

Kulorna på OPTiMUM-diamantmätspetsar är extremt tåliga mot slitage och behåller sin form efter skanning på slipande ytor.

FAQ (vanliga frågor)

Visa vanliga frågor om Renishaws mätspetsar.

Inga materialavlagringar

Skanning på mjuka ytor som till exempel aluminium ger materialavlagringar på mätspetskulan. När en rubinkula används för att skanna aluminium attraherar de två materialen varandra och material överförs från den mjukare ytan till den hårdare ytan. Detta innebär att aluminium avlagras på rubinkulans yta, vilket förändrar kulans form och leder till att du måste byta mätspets ofta.

Med OPTiMUM-diamantmätspetsar byggs materialavlagringar inte upp på kulan, och små mängder avlagringar kan enkelt torkas bort.

Vilken klass av kulor använder du?

Alla Renishaws mätspetsar använder kulor av klass 5 som standard.

Hur vet du att du använder en äkta mätspets från Renishaw?

De flesta av våra mätspetsar har Renishaw-logotypen tryckt på hållaren. De levereras alla i plastlådor med holografiska etiketter.

Vad är skillnaden mellan klass 5- och klass 3-kulor?

Renishaw använder klass 5 (0,13 mikron) rubinkulor som standard. Men om du använder en CMM med hög precision kanske du får bättre mätresultat med våra klass 3 (0,08 mikron) rubinkulor.


Anpassade utföranden

Dina diamantbelagda mätspetsar kan tillverkas enligt beställning, med olika gängstorlekar och skaftmaterial, med kulstorlekar från 1,5 mm upp till 8 mm för att passa dina specifika användningsområden.

OPTiMUM-diamantmätspetsar konstrueras och tillverkas internt av Renishaw, vilket ger korta ledtider och hög kvalitet.

Alla OPTiMUM-diamantmätspetsar som tillverkas för användning med den skannande proben REVO® RSP2 testas av Renishaw för att garantera att REVO-systemets inställningsparametrar för att kontrollera resonansen är anpassade till mätspetsen.

Kontakta oss så får du veta mer om vår designservice för anpassade utföranden för OPTiMUM-diamantmätspetsar.