Hoppa över navigering

Precisionstillverkade mätspetsar

Renishaw tillhandahåller precisionstillverkade mätspetsar för många olika tillämpningar, inklusive att erbjuda kompabilitet med ZEISS och FARO®-prober.

Mätspetsapplikation

Renishaw erbjuder ett heltäckande sortiment av precisionsmätspetsar och mätspetstillbehör för användning med våra mätsystem för CMM, verktygsmaskiner, skannande prober och Equator™-mätsystem.

Mätspetsar för Renishaw-prober

Det heltäckande sortimentet av originalmätspetsar från Renishaw innefattar många olika konfigurationer som passar olika applikationer.

Renishaws mätspetsskaft tillverkas på CNC-verktygsmaskiner till hög standard. Mycket arbete läggs ner på att säkerställa att lokaliseringsytorna ger maximal styvhet, samtidigt som mätspetsvikten optimeras för att passa Renishaws prober.

Prestandan hos din prob kan lätt försämras om du använder en mätspets med dålig rundhet hos kulan, dålig placering av kulan, dålig gängpassning eller en felaktig design som orsakar kraftig böjning under mätningen. För att säkerställa kvaliteten hos den data du samlar in, se till att specificera och använda en mätspets från det heltäckande utbudet av äkta Renishaw-mätspetsar.

Stator för elfordon med REVO

Köp online

Besök vår webshop för att välja en mätspets ur vårt omfattande sortiment av standardlösningar.

Köp online

Vårt standardsortiment består av mer än 500 delar, med anpassade varianter tillgängliga på begäran. Se vår sida precisionsspetsar för mätteknik för mer information.

Använd vår webshop för att beställa online dygnet runt. Om du inte kan hitta det du letar efter, skicka in en anpassad förfrågan med hjälp av formulär för specialmätspetsar.

Mätspetsar för ZEISS-prober

Renishaw har utökat sin omfattande mätspetskatalog genom att lansera en serie med precisionsmätspetsar, adaptrar och tillbehör för ZEISS sortiment med provhuvuden.

Renishaw, som sedan tidigare tillhandahåller probsystem för utvalda ZEISS koordinatmätmaskiner, utökar serien så att alla användare av alla ZEISS-maskiner ska kunna dra nytta av den höga precision som förknippas med samtliga Renishaws mätspetsar.

Serien är kompatibel ZEISS analoga probsystem utan probbyte, mäthuvuden med probväxlare och dynamiska probhuvuden.

Zeiss mätspetskombination

Tillbehör

Förutom de hundratals tillgängliga mätspetsarna från ZEISS, levererar Renishaw även många olika tillbehör för ZEISS-probhuvuden. Detta inkluderar mätspetshållare och förlängningar, kulleder, kuber, adaptrar och många olika andra verktyg och tillbehör.

ZEISS Vast XXT adapterplattor och mätspetsar

Vi har nöjet att presentera lanseringen av mätspetsar och adapterplattor till ZEISS Vast XXT. Adapterplattorna TL1, TL2 och TL3 finns tillgängliga med ett stort urval av M3-mätspetsar som är specialkonstruerade för dessa plattor.

Hitta dina ZEISS-produkter

Med ett utbud som innehåller många raka mätspetsar med olika material och gängstorlekar, och en enorm serie med stjärnor, skivor och mätspetsar med andra former finns det gott om alternativ för att passa för dina behov.

Fyll i ZEISS Formulär för ZEISS specialmätspetsar så blir du kontaktad av vårt konstruktionsteam med en lösning för din tillämpning.

ZEISS-applikationsbilder

Renishaw mätspets för FARO®-armar

Renishaw har utökat sitt heltäckande mätpetsutbud med olika mätspetsar specifikt för användning med FARO-armprober.

Dessa mätspetsar är konstruerade specifikt för användning på CMM-maskiner med portabla FARO-armar, och finns tillgängliga med många olika diametrar. Den robusta utformningen och konstruktionen använder kulor av zirkonium av kvalitet 5 med hög frakturseghet.

Zirkonium är ett extra starkt keramiskt material med hårdhets- och slitageegenskaper som närmar sig egenskaperna för rubin. Materialets ytegenskaper gör det till ett idealiskt material för aggressiva skanningsuppgifter på komponenter i gjutjärn.

FARO-mätspetsenhet


Kulorna är fästa vid den slitstarka volframkarbidspindeln med slagtåliga bindemedel, och specialkonstruktionstekniker har använts för att säkerställa att skarven mellan kroppen och spindeln blir extremt stel och så gott som helt oförstörbar.

Renishaw-mätspetsar för FARO-prober finns tillgängliga både med gängstorlek 11/4-20 UN och M6.

Tillbehör

Renishaw tillhandahåller även ett sortiment med olika tillbehör. Detta inkluderar ett heltäckande paket, förlängningar, skruvar och adaptrar, metrologifixturkomponenter och metrologifixturbord.

Hitta dina FARO®-produkter

Vårt sortiment av Renishaw-mätspetsar för FARO-armar inkluderar probspetsar med kulor i zirkonium och volframkarbid. De levereras i olika gängstorlekar med ett urval av tillbehör för att passa olika användningsområden.

Fyll i formulär för specialmätspetsar så blir du kontaktad av vårt konstruktionsteam med en lösning för din tillämpning.

Utbildningshandledning för precisionsmätspetsar

I vår broschyr hittar du viktig teknisk information för att välja och använda korrekt typ, material, konstruktion och kalibrering.

Ladda ned vår utbildningshandledning

FAQ (vanliga frågor)

Visa vanliga frågor om Renishaws mätspetsar.

Vilken är den minsta mätspetskuldiametern vi kan tillverka?

0,3 mm som standard, men vi har erbjudit en rubinkula på 0,12 mm som en anpassad konstruktion. Vi har en tjänst för anpassad design av mätspetsar, där våra experter kan utveckla en produkt som uppfyller kundernas behov av noggrannhet, antal detaljinspektioner, leverans och kostnad.

Påverkar temperaturförändringar mätningen?

Ja, även små temperaturskillnader kan orsaka mätfel. Du kan minimera sådana fel genom att välja rätt material för mätspetsskaftet eller förlängningen. När du väljer din mätspets och tillhörande komponenter måste du alltid prioritera din aktuella mättillämpning. Läs mer i vår Handledning för precisionsmätspetsar.

Varför har vissa skivmätspetsar rullar?

En enkel skivmätspets kräver endast kalibrering för en diameter, men detta begränsar den effektiva mätningen till endast x- och y-riktningen. Med en rulle kan du kalibrera och därför mäta i z-riktningen.

Vad betyder EWL?

Effektiv arbetslängd (Effective Working Length). Detta mäts från kulans mittpunkt till den punkt där skaftet träffar ytan vid mätning ”normalt” till detaljen.

Vad är skillnaden mellan klass 5- och klass 3-mätspetskula?

En mätspetskulas klass är en klassificering som beskriver den precisionsklass hos den kula som används. Precisionsklasserna sträcker sig från klass 48 (den lägsta precisionsklassen) till klass 3 (den högsta). Renishaw använder kulor både i klass 3 och klass 5.

Renishaw använder klass 5 (0,13 mikron) rubinkulor som standard. Men om du använder en CMM med hög precision kanske du får bättre mätresultat med våra klass 3 (0,08 mikron) rubinkulor.

Hur vet jag om min mätspets har en rubinkula av klass 3?

Våra Renishaw-mätspetsar med hög precision har en hållare belagd med titannitrid (guldfärgad). På detta sätt kan användaren skilja klass 3-mätspetsen från vårt standardutbud med klass 5.

Ytterligare läsning

Mer information och hela utbudet finns i mätspets- och tillbehörsbroschyren.