Hoppa över navigering

Probningsteknologierna RENGAGE™ och SupaTouch för verktygsmaskiner: minimera cykeltiden, maximera produktiviteten

Juli 2019

Det globala teknikföretaget Renishaw demonstrerar sin verktygsmaskinsprob RMP400 tillsammans med sin SupaTouch-teknologi på EMO Hannover 2019 i Tyskland, 16–21 september. EMO Hannover är världens ledande fackmässa för metallbearbetningsindustrin, ett tillfälle att visa upp innovationer och en viktig motor för att driva utvecklingen av den globala produktionsteknologin.

RMP400 ansluter sig till RMP600, OMP400, OMP600 och MP250 som en del av Renishaws utbud av verktygsmaskinsprober med RENGAGE™-teknologi. De kombinerar beprövad silikon-trådtöjningsteknologi med extremt kompakt elektronik för att leverera oslagbar 3D-prestanda och repeterbarhet under en mikrometer. RENGAGE-prober är utmärkta att använda för mätning av komplexa former och konturer, och är idealiska för användning i applikationer inom formgjutning och former samt inom flygindustrin, där 5-axliga maskiner används ofta. En extremt låg triggningskraft hjälper till att eliminera skador på komponentens yta och form, vilket är idealiskt för att inspektera ömtåliga arbetsstycken.

Optimera probcykler automatiskt

SupaTouch-teknologi fastställer på ett intelligent sätt de högsta matningshastigheterna som verktygsmaskinen kan uppnå samtidigt som mätningen fortfarande är repeterbar. Dess smarta teknologi för beslutsfattande i cykeln använder den snabbaste probningsstrategin (antingen en- eller tvåtrycksmätning) för varje mätning.

Smart beslutsfattande används också under resten av mätningen av komponenten. Om en prob triggas när maskinen accelereras eller bromsas in (vilket kan inträffa på grund av variation i positioneringen av arbetsstycket) så blir mätningens resultat inte tillförlitligt. Efter att dessa ej tillförlitliga mätningar har detekterats beordrar SupaTouch-teknologin automatiskt proben att mäta om ytan med en mer lämplig hastighet, för att säkerställa att noggrannheten upprätthålls och inga maskinlarm aktiveras.

Minimera cykeltiden och maximera produktiviteten

SupaTouch-teknologi eliminerar behovet av manuell optimering av matningshastigheter för positionering och mätning samt för strategier på maskinen. I jämförelse med traditionella programvarucykler innebär det en märkbar reducering i mätningstid på upp till 60 % på CNC-verktygsmaskiner.

De många beprövade fördelarna med Renishaws etablerade Inspection Plus-programvara utökas med SupaTouch-teknologi. Med programvaran kan användarna avsevärt förbättra cykeltiderna och mätresultaten på maskinen, vilket maximerar produktiviteten och lönsamheten hos deras verktygsmaskiner.

För att få veta mer om RENGAGE- och SupaTouch-teknologi, besök Renishaw på EMO Hannover 2019 (16–21 september, hall 6 monter D48) eller gå till www.renishaw.se/rengage.  

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vårt Mediacenter.