Hoppa över navigering

QE-serien med radioöverföringssystem

Nästa generation probsystem för verktygsmaskiner

QE-serien består av ett ultrakompakt RMI-QE-radiogränssnitt med ett framtidssäkrat kommunikationsprotokoll med stöd för en ny generation Renishaw-sensorer och smarta enheter för verktygsmaskiner.

Större uppdateringar kompletterar dessutom serien med marknadsledande radioöverföringsprober och erbjuder bättre batteritid, förenklad konfiguration och fjärrdiagnostik.

Vi introducerar QE-serien

QE-serien för verktygsmaskiner

Verktygsmätning och detektering av verktygsbrott

Inställning och kontroll av arbetsstycken

RMI-QE-radiogränssnitt

En radioverktygsinställare (RTS) kan användas för detektering av verktygsbrott och snabb mätning av verktygslängd och diameter på en mängd olika verktyg.

Serie med hög noggrannhet (RMP400 och RMP600), standard-noggrannhet (RMP40, RLP40 och RMP60) och modulära kontaktprober för automatiserad inställning och inspektion av arbetsstycken.

En kombinerad sändare, mottagare och gränssnittsenhet gör det möjligt för enskilda radiotillslag och drift med upp till fyra separata Renishaw radioprober.

RMI-QE – Ett uppkopplat gränssnitt för en digital framtid

Placerad inuti bearbetningsmiljön är RMI-QE en kombinerad sändare, mottagare och gränssnittsenhet som konverterar probsignalinformation till en form som är kompatibel med styrenheter för verktygsmaskiner.

Dess ultrakompakta konstruktion är mer än 60 % mindre än dess föregångare RMI-Q, vilket möjliggör ett stort antal flexibla monteringsalternativ. Ett uppdaterat framtidssäkrat kommunikationsprotokoll säkerställer stöd för en ny generation Renishaw-sensorer och smarta enheter för verktygsmaskiner.

Flexibla monteringsalternativ

RMI-QE infälld montering
Fäst för infälld montering
RMI-QE-främre montering bakre kabelutgång
Främre montering bakre kabelutgång
RMI-QE-främre montering nedre kabelutgång
Främre montering nedre kabelutgång

RMI-QE eftermonteringsfäste
Eftermonteringsfäste

Dataöverföring har aldrig varit så tillförlitlig

Robust och tillförlitlig i aktiva radiomiljöer, använder QE-seriens radiosystem en uppdaterad version av vår industriellt beprövade frequency hopping spread spectrum (FHSS) frekvenshoppande radioöverföringsteknik. Detta gör det möjligt för våra prober och mottagare att hoppa från kanal till kanal med bibehållen synkronisering.

Varje enskilt probsystem har ett unikt frekvenshoppande mönster. Detta betyder att våra system fortsätter att arbeta och samexistera med andra prober och radiokällor som t.ex. Wi-Fi, Bluetooth® och mikrovågsugnar när de träder in i samma miljö, i motsats till andra protokoll som kräver manuella ingrepp.

QE-seriens radiosystem arbetar inom det erkända frekvensbandet 2,4 GHz och uppfyller radiobestämmelserna på alla större marknader.

Branschledande batterilivslängd

© Adobe Images 430034772: Litiumjonbatteriet börjar snabbt ladda elektrisk energi. Koncept med snabbladdningsteknik.

Elektroniken och radioöverföringen uppdaterad till QE-seriens prober erbjuder en ökad batterilivslängd med upp till 400 % vilket sedan används med RMI-QE-gränssnittet, vilket erbjuder branschledande batterilivslängd upp till 5 år baserat på en normal användning.

Denna förbättring reducerar antalet batterier som krävs under produktens livscykel, vilket minimerar dess miljöpåverkan.

Probinställningsappen

QE-seriens prober har förbättrats med Opti-Logic™-teknologi

Du kommer lätt åt den via den nya probinställningsappen, Opti-Logic-teknologi hjälper dig att konfigurera probinställningarna med hjälp av en mobiltelefon.

Valbara alternativ som visas på probinställningsappen överförs till proben med hjälp av ljuspulser som förenklar konfigurationsprocessen.

Den lättanvända Opti-Logic-tekniken erbjuder många användarfördelar, särskilt i situationer där flera prober måste konfigureras samtidigt.

App store-ikon Google play-ikon
Probkonfiguration med hjälp av probinställningsappen

Programvara som gör probning enkel

För installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse, Klicka här.