Hoppa över navigering

Raman avbildar snabbare än någonsin tidigare

14 februari 2014

Raman avbildar snabbare än någonsin tidigare

Renishaws nya StreamHR™ Rapide-alternativ för inVia Raman-mikroskop möjliggör snabb insamling av stora mängder Raman-data. Med denna kapacitet och inVias höga känslighet kan användare snabbt skapa högupplösta kemiska bilder.

StreamLine HR Rapide-bild av grafen

Snabbare avbildning
Nära integration mellan Renishaws detektor och det motoriserade provsteget möjliggör mycket snabb avbildning (detektorns hastighet för spektrumavläsning är över 1 000 s-1). Tillsammans med hantering av stora filer innebär detta att det är enkelt att skapa mycket detaljerade Raman-bilder med extremt hög hastighet.

Detaljerad och effektiv
Med förbättrat signal-brus-förhållande kan noggranna mätningar utföras även när signalnivåerna är mycket låga. Användaren kan exportera högupplösta (megapixel) Raman-bilder för att se alla detaljer hos datan, och eftersom det inte finns någon begränsning av filstorleken är det också möjligt att spara tiotals miljoner spektra i en enda fil.

Varje millisekund räknas
För mer information, kontakta din lokala försäljningsrepresentant, eller träffa Renishaw på ett av de många event över hela världen som vi besöker, där företagets team av Raman-experter gärna demonstrerar dessa nya spännande möjligheter.

Träffa oss vid ett evenemang nära dig.

Bild: StreamHR Rapide-bild av grafen med ett skikt (röd) och grafen med flera skikt (grön) på ett Si/SiO2-substrat. Dessa data, som utgörs av 52 136 spektra, samlades in med en hastighet på 700 spektra/s.

Nedladdningar

Nyhetsuppdateringar

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw