Hoppa över navigering

Raman service och support

Renishaw Raman Assist

Få ut mesta möjliga av ditt Raman-system med vårt omfattande utbildnings- och supportpaket. Vi hjälper dig att utforska alla avancerade funktioner och prestanda hos ditt system för att säkerställa att det ger dig bästa möjliga data.

Detta paket finns tillgängligt för alla användare, efter att du har köpt ett Raman-system från Renishaw. Det erbjuder följande fördelar:

  • Support via e-post från vårt globala nätverk av högt kvalificerade Raman-applikationsutvecklare som kan hjälpa till med att tolka och optimera dina data. Detta team hjälper dig att tolka och optimera dina data.
  • Tillgång till vårt omfattande onlinebibliotek med träningsmoduler och videor.
  • Tillgång till Renishaws Raman Revealed-utbildningar.
  • Inbjudningar till våra globala Inside Raman-seminarier, där du kan lära dig mer om nya systemfunktioner och programvara, och höra vad andra användare tycker.
  • Fjärrstyrd onlinetillgång till support och diagnostiska kontroller via vårt team för teknisk support.
  • Gratis uppdateringar av programvara.
Raman-service och installation

Raman-service

Kontakta vårt team för att få hjälp med ditt system, service, reservdelar eller för att prata med våra Raman-applikationsspecialister.

Få support


inVia Raman mikroskop solpanel

Allmänn fråga

Kontakta oss angående icke specifika frågor om våra produkter och tjänster, och någon från vårt team kontaktar dig inom kort.

Kontakta oss


Renishaw New Mills-kontor

Lokal kontakt

Kontakta din lokala representant. Ha ditt serienummer till hands. Du hittar det på ditt instrument.

Välj region

Installera ditt system

Renishaws internationella serviceteam installerar och testar ditt system. Dessa tekniker som är specialiserade på Raman-system ser till att ditt instrument får optimal prestanda ändå från början.

När ditt instrument har testats fullständigt ger dig serviceteknikern en personligt anpassad och interaktiv ”uppstarts”-utbildning. Detta tar normalt två dagar, det fokuserar på systemets funktioner och demonstrerar möjligheterna för datainsamling, bearbetning och analys. Användarna får utbildning i användning och förebyggande underhåll, för att säkerställa att systemets kalibrering och uppriktning bibehålls för att ge konsekventa, tillförlitliga resultat.

Med våra globala eftermarknadstjänster kan support och diagnostik för instrumenten utföras med fjärrstyrning, tillsammans med Renishaws lokala serviceprogram. Många olika serviceplaner finns tillgängliga för att säkerställa underhållet av din maskin. Kontakta oss för att få reda på mer.

Skicka e-post till oss

Träning för Raman-programvara

Raman-utbildning

Upptäck den fulla potentialen hos ditt Raman-system. Utforska vårt utbud av träningsalternativ för att hjälpa dig att uppnå detta.

Se mer

Online-demonstrationer för Raman

Raman Revealed

Raman Revealed-utbildningar är optimala för nya användare som vill utnyttja kapaciteten hos sitt Raman-system fullt ut.

Se mer

Raman-mikroskop inVia objektivlins

Uppgraderingsförfrågan

Vi kan ge rådgivning om du vill uppgradera ett instrument för de bästa lösningarna för dina föränderliga experimentella behov.

Uppgraderingsförfrågan

Föråldrade komponenter i Raman-mikroskop inVia tillverkade före 2009

Från 1 januari 2021 kommer flera viktiga komponenter i Raman-mikroskop inVia tillverkade före 2009 inte längre vara tillgängliga för reparation eller utbyte om de går sönder. Fullständiga detaljer om anledningen till dessa förändringar och dina alternativ för support och uppgradering för dessa instrument finns här.

Minskat stöd för Renishaws Ramascope, Raman-mikroskop i RM-serien och Raman-analyseraren RA100

Ramascope och RM-serien, som lanserades 1992 respektive 1998, ersattes 2002 av inVia. Om du har ett av dessa instrument kan vi fortfarande ge dig support med reparationer av utbytesdetaljer såsom lasrar och filter. Detta möjliggör att du kan fortsätta använda ditt instrument. På grund av den snabba tekniska utvecklingen är det inte längre möjligt att uppgradera dessa instrument för att lägga till nya funktioner. Genom att ta detta steg kan Renishaw tillhandahålla support för det mycket större, och ökande, antalet nyare produkter som används. Prata med en av våra representanter om att uppgradera till en nyare produkt för att ta din Raman-spektroskopi till nästa nivå. Försäljningen av RA100 har nu avslutats. Om du har ett av dessa instrument kan vi fortfarande erbjuda support. Kontakta oss direkt för en diskussion om dina behov.