Hoppa över navigering

Renishaw utökar familjen med robusta och tillförlitliga lösningar för verktygsinställning för användning med svarvar och multifunktionsmaskiner

Juli 2019

Det globala teknikföretaget Renishaw kommer lansera den nya verktygsinställningsproben APCS-45 på EMO Hannover 2019. Nya APCS-45 är ett komplement till APCA-45 som lanserades tidigare under året och har ett alternativt skyddande mätspetshölje, som möjliggör montering på maskiner med begränsade kontrollalternativ.

APCS-45 är speciellt konstruerad för de tuffaste bearbetningsmiljöerna i svarvar och multifunktionsmaskiner, och är en robust, tillförlitlig och automatiserad lösning för att ställa in många olika verktyg – till exempel verktyg för svarvning, spårning, gängning och arborrning.

Med kraven på ökad effektivitet för CNC-maskiner är kapaciteten för automatiserad, intelligent processtyrning kritiskt viktigt för moderna tillverkare. Automatisering av uppgifter som t.ex. verktygsinställning och detektering av verktygsbrott minskar behovet av manuella ingrepp och ökar maskinens tillgänglighetstid.

Med den nya proben för verktygsinställning, APCS-45, kan tillverkare införa automatiserad verktygsmätning med svarvmaskiner och multifunktionsmaskiner. Dessa mätningar kan användas för den initiala verktygsinställningen, verktygsväxlingscykler, verktygsslitage, verktygsbrott och övervakning av temperaturutvidgning.

Många innovativa designegenskaper, inklusive ett skyddande mätspetshölje, säkerställer att APCS-45 klarar de tuffaste bearbetningsmiljöerna. Till skillnad från APCA-45, som använder tryckluft för att fälla ut och dra tillbaka höljet, så dras höljet på APCS-45 tillbaka med en fjädermekanism, och därför behövs en färre utmatning (M-kod) på CNC-styrenheten. Andra egenskaper är ett kompakt hölje av rostfritt stål, integrerad luftstråle och tillvalsbar tryckluft för verktygsrengöring.

För att få veta mer om hur proben APCS-45 kan hjälpa till att minska mängden skrot, förbättra kvaliteten och öka genomströmningen, besök Renishaw på EMO Hannover 2019 (16–21 september, hall 6, monter D48).

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vårt Mediacenter.