Hoppa över navigering

Renishaw avtäcker den senaste robusta och tillförlitliga verktygsinställningslösningen för användning med svarvar och multifunktionsmaskiner

2019

Det globala teknikföretaget Renishaw kommer lansera den nya verktygsinställningsproben APCA-45. APCA-45 är speciellt konstruerad för de tuffaste bearbetningsmiljöerna i svarvar och multifunktionsmaskiner, och är en robust, tillförlitlig och automatiserad lösning för att ställa in många olika verktyg – till exempel verktyg för svarvning, spårning, gängning och arborrning.

Med kraven på ökad effektivitet för CNC-maskiner är kapaciteten för automatiserad, intelligent processtyrning kritiskt viktigt för moderna tilverkare. Automatisering av uppgifter som t.ex. verktygsinställning och detektering av verktygsbrott minskar behovet av manuella ingrepp och ökar maskinens tillgänglighetstid.

Med den nya verktygsinställningsproben APCA-45 kan tillverkare införa automatiserad verktygsmätning med svarvmaskiner och multifunktionsmaskiner. Dessa mätningar kan användas för den initiala verktygsinställningen, verktygsväxlingscykler, verktygsslitage, verktygsbrott och övervakning av temperaturutvidgning. Många innovativa designegenskaper som exempelvis ett tryckluftsskydd för mätspetsen, ett kompakt hölje av rostfritt stål, integrerad luftstråle och tillvalsbar tryckluft för verktygsrengöring säkerställer att APCA-45 är byggd för att överleva i de tuffaste bearbetningsmiljöerna.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.