Hoppa över navigering

Programvara för 3D-fixturmodellering

Renishaw FixtureBuilder är en programvara för 3D-fixturmodellering för att skapa fixtureringsinställningar. Den erbjuder funktionen ”Build it” för att skapa arbetsinstruktioner och stödja off-line-programmering för CMM, Equator™-mätning och avsyningsinspektion.

En introduktion till FixtureBuilder 8.1

Vår nya programvarutjänst för 3D-modellering erbjuder en löpande 12 månaders prenumeration, så att du kan dra nytta av alla fördelar med de nya funktionerna.

Ladda ned och aktivera FixtureBuilder

Varför Renishaw FixtureBuilder-programvaran?

Renishaw FixtureBuilder är en användarvänlig programvara för att skapa fixturer, som kan integreras med inspektionsprogram. Genom att skapa en virtuell fixtur kan användaren skapa en fixturinställning redan innan arbetsstyckena börjar tillverkas. Bortsett från det skapar funktionen ”Build it” en enkel uppsättning med arbetsinstruktioner för att säkerställa att alla lätt kan återskapa fixturen, vilket säkerställer att fixturen är tillförlitlig och repeterbar. Användare har tillgång till hela katalogen med Renishaws metrologifixturkomponenter när de utformar och dokumenterar sina modulära fixturinställningar.

Denna programvara kan användas med en CAD-modell av det arbetsstycke som ska inspekteras, som importeras till FixtureBuilder så att fixturen kan byggas runt den. Hela uppställningen, tillsammans med arbetsstycket som ska inspekteras, kan sedan exporteras till programvaran för inspektionsprogrammering. FixtureBuilder stödjer de flesta CAD-formaten, inklusive IGES, SAT och STEP.

FixtureBuilder som bygger på Renishaws omfattande förståelse för best practice inom metrologi och inspektion av arbetsstycken, erbjuder många fördelar för kunderna.

Ny prenumerationstjänst

Ny kan kunderna dra nytta av fördelarna med en kompletterande 12-månaders prenumeration till detta lättåtkomliga fixturplaneringsprogram när de köper motsvarande metrologifixturprodukter eller paket. Kontakta din lokala Renishaw-representant för mer information.

Kom ihåg att våra modulära och anpassade fixturer kan förbättra kapaciteten, repeterbarheten, samt detaljstyra kontrollprocessen genom snabb och repeterbar inställning av fixturer. Renishaws fixturer kan erbjuda en komplett lösning för dina fixtureringsbehov.

Utbildning och support

Besök vår utbildnings- och supportsida för att få hjälp med att aktivera din prenumeration. Här hittar du vår serie med instruktionsvideor för en handledning steg-för-steg av en av våra fixturexperter. Dessa instruktionsvideor förklarar FixtureBuilders viktigaste lättanvända funktioner och hur du bäst använder programvaran för 3D-modellering.

Utbildning och support

FixtureBuilder produktfamilj

Vår 3D-modelleringsprogramvara är en användarvänlig fixtureringsprogramvara som är integrerad i inspektionsprogramvaran för att skapa fixturinställningar redan innan arbetsstyckena börjar tillverkas. Besök vår produktfamilj för 3D-modellering för att visa prenumerationer, eviga licenser och mer.

FixtureBuilder produktfamilj

Se på vår FixtureBuilder-video för att lära dig mer om programvaran.

Enkel användning

Överskådliga och välorganiserade bibliotek
Alla standardbasplattor och fixtureringskomponenter är behändigt organiserade i tabbade kataloger, grupperade efter komponentkategori och gängstorlek.


Intelligent ”dra och släpp”-funktion
Bra dra och släpp komponenter på en platta eller annan komponent. SmartSnap®*-teknologin riktar upp dem automatiskt och anslutningshålets X, Y och Z-koordinater indikeras.


Det snabbaste sättet att manipulera detaljer
Med TriBall®*-funktionen kan FixtureBuilder-programvarans användare flytta arbetsstycken oberoende i 3D-arbetsutrymmet.


Lättanvänd begränsningsmekanism
Med den lättanvända begränsningsfunktionen kan det arbetsstycke som inspekteras placeras exakt på fixturen. Valet av tillgängliga begränsningslägen inkluderar: rikta upp, anslut, koncentrisk, tangent, osv.

*SmartSnap®, TriBall® är registrerade varumärken som tillhör IronCAD.

Flexibilitet

Kompatibel med 3D CAD
FixtureBuilder kan importera och exportera de flesta vanliga 3D CAD-filer (Parasolid, Step, ACIS, STL, IGES, etc.).


Uppfyll kvalitetsstandarderna
Förbättra din överensstämmelse med kvalitetsstandarder. Funktionen ”Bygg det” är en av huvudfördelarna som är tillgängliga för alla användare av FixtureBuilder-programvaran. Den skapar en komplett lista med material och arbetsinstruktioner för alla fixturinställningar och säkerställer en sömlös funktion och kompabilitet med branschstandardens inspektionsprogram.


Anpassade bibliotek
Användare kan skapa fixturinställningar och anpassade plattor som kan lagras i ett användardefinierat bibliotek för ytterligare användning och som referens.


QuickLoad skenstöd
Utforma inspektionsfixturer för arbetsstycken monterade på flera plattor, fäst mot det snabba, enkla och repeterbara QuickLoad-skensystemet.


Ladda ned FixtureBuilder

FixtureBuilder 8.1
FixtureBuilder 8.1 CMM-fixturer
FixtureBuilder 8.1 fixturer

Ytterligare resurser

Kontakta vårt försäljningsteam idag

Kontakta ditt lokala kontor för att få mer information och prata med någon av våra experter.