Hoppa över navigering

Renishaw FixtureBuilder

Renishaws FixtureBuilder-programvara skapar fixtureringsuppsättningar för att tillhandahålla dokumentation och hjälpa till med offline-programmering för CMM, Equator™-mätning och visuell inspektion.

FixtureBuilder-programvara

FixtureBuilder är ett programvarupaket för 3D-modellering framtaget för att möjliggöra skapande och dokumentation av fixtureringsuppsättningar.

Programvaran kan användas med en CAD-modell av den detalj som ska inspekteras, som importeras till FixtureBuilder så att fixturen kan byggas runt den. Hela uppställningen, tillsammans med detaljen som ska inspekteras, kan sedan exporteras till programvara för inspektionsprogrammering. FixtureBuilder stödjer de flesta CAD-formaten, inklusive IGES, SAT och STEP.

Ladda ner din 30-dagars gratis testversion av den kompletta FixtureBuilder 8.0-programvaran.

Egenskaper och fördelar

FixtureBuilder ger många fördelar för kunden, som bygger på Renishaws omfattande förståelse för best practice inom metrologi och detaljinspektion.

Enkel användning

Tydliga och välorganiserade bibliotek

FixtureBuilder-programvaran - fixtureringsinställning

Alla standard basplattor och fixtureringskomponenter är behändigt organiserade i tabbade kataloger, grupperade efter komponentkategori och gängstorlek.

Intelligent ”dra och släpp”-funktionalitet

FixtureBuilder-programvaran - dra och släpp-funktionalitet (exempel 2)

Bra dra och släpp komponenter på en platta eller annan komponent. SmartSnap®*-teknologin riktar upp dem automatiskt och anslutningshålets X, Y och Z-koordinater indikeras.

Det snabbaste sättet att manipulera detaljer

FixtureBuilder-programvara - TriBall-funktion

Med TriBall®*-funktionen kan användare av FixtureBuilder-programvaran flytta detaljer oberoende i 3D-arbetsutrymmet.

Lättanvänd begränsningsmekanism

FixtureBuilder-programvara - begränsningsfunktion

Med den lättanvända begränsningsfunktionen kan den detalj som inspekteras placeras noggrant på fixturen. Valet av tillgängliga begränsningslägen inkluderar: rikta upp, anslut, koncentrisk, tangent, etc.

Flexibilitet

QuickLoad™ skenstöd

QuickLoad Rail i FixtureBuilder

Designa inspektionsfixturer för detaljer monterade på flera plattor, fäst mot det snabba, enkla och repeterbara QuickLoad rail system.

Kompatibel med 3D CAD

3D CAD visas i FixtureBuilder V8.0

FixtureBuilder kan importera och exportera de flesta vanliga 3D CAD-filer (Parasolid, Step, ACIS, STL, IGES, etc.).

Anpassade bibliotek

Anpassade bibliotek visas i FixtureBuilder V8.0

Användare kan skapa fixtureringsuppsättningar och anpassade plattor, och spara dem i ett användardefinierat bibliotek för ytterligare användning och som referens.

Överensstämmelse

Uppfyll kvalitetsstandarderna

Förbättra din överensstämmelse med kvalitetsstandarder. Funktionen ”Bygg det” är en av huvudfördelarna som är tillgängliga för alla användare av FixtureBuilder-programvaran. Det möjliggör skapande av en komplett stycklista och arbetsinstruktioner för varje fixturuppställning, och hjälper till att uppfylla ISO, QS9000 och andra kvalitetsstandarder.

Bilder på FixtureBuilder-applikationer

Renishaw erbjuder också programmerings- och inspektionsprogramvara för CMM- och Equator™-mätningsapplikationer.

*SmartSnap®, TriBall® är registrerade varumärken som tillhör IronCAD.