Hoppa över navigering

Renishaw fokuserar på mjukvara för mätning vid Control 2015

16 april 2015

Renishaw, världsledande inom teknologi för precisionsmätning, kommer att visa ett brett utbud av mättekniska produkter vid Control 2015 i Stuttgart, Tyskland, 5 – 8 maj 2015. Framför allt visas en ny mjukvara för det flexibla mätsystemet Equator - som möjliggör enkel programmering av mätrutiner på bara några minuter, den nya mjukvaran MODUS 2 som förenklar programmering av CMM, samt en uppdatering av Renishaws web shop.

I hall 3, monter 3304, kommer Renishaw att visa nyheten INTUO – mjukvaran för mätning som nu erbjuds med det unika mätsystemet Equator, för att förenkla och automatisera mätning av en rad olika detaljer, vilket minskar kunskapskraven hos manuella användare av mätutrustningen. Detta paket utgör också ett idealiskt alternativ till ett flertal manuella enheter, såsom t ex skjutmått, mikrometer eller cylindrisk tolk.

Efter minimal träning tillåter mjukvaran INTUO programmeraren att skapa mätrutiner med hjälp av en detalj med maskinritning. Med aktivering av funktionen ”Feature Predict” använder programmeraren sin joystick för att ta ut punkter på varje funktion medan INTUO gör det mesta av jobbet genom att förutse typen av funktion, nominellt värde samt ett eventuellt toleransband. Det är sedan enkelt att justera programmet för att ändra antalet punkter eller att fördela dessa jämnt, och att matcha nominella värden samt toleranser till maskinritningen. Maskinoperatörer kan sedan enkelt välja och köra dessa program inom det användarvänliga Renishaw Organiser front-end Software.

Renishaw lanserar även Equator Button Interface (EBI), med enkla knapp-tryckkontroller för maskinoperatörer, där varken mus eller tangentbord behövs. EBI kan köras av personalen med handskar och påverkas inte av smuts från verkstadsgolvet.

CMM-användare som besöker Control 2015 kommer att vara intresserade av att se hur mjukvaran MODUS 2 tillför nya nivåer av enkelhet och effektivitet för programmering och körning av CMM. Baserat på det etablerade och högkompetenta MODUS platform, och genom att stötta Renishaws utbud av tre-och fem-axliga CMM sensorteknologier har vi tagit fram MODUS 2 med tanke på användarvänlighet, såsom ett nyskapande, lättlärt interface och snabbare programmering, vilket resulterat i nivåer utan tidigare motstycke av produktivitet med eller utan CAD-modell.

Användarens erfarenhet av MODUS 2 är skapad för att vara identisk oavsett om mjukvaran är kopplad till en ”live” CMM eller i en ”offline-miljö” där en utförlig simulering med hastighetskontroll tillåter mätsekvensutveckling och visualisering. Ytterligare innovationer inkluderar ”Off Surface” rörelseteknologi, intelligenta mätstrategier, automatisk rapportering samt en interaktiv virtuell CMM-miljö. Allt från enkel manuell maskinoperation till komplex detaljmätning på multi-axis-system anpassar MODUS 2 automatiskt till det relevanta uppdraget och erbjuder därtill passande funktion.

Besökande på Control 2015 kommer att kunna se och medverka vid presentationer av både INTUO och MODUS 2 vid Renishaws monter.

Renishaw utvecklar också kontinuerligt sin web shop sida, med fokus på en användarvänlig och lättillgänglig miljö, där vi erbjuder ett brett och växande sortiment av företagets mätverktyg dygnet runt. Vår web shop finns nu live i fjorton länder, med tillkommande länder under detta år. Den innehåller även Renishaw-fixturer för CMM, visuella system samt mätutrustning för Equator: bl a ett stort sortiment av precisionsmätspetsar, CMM-tillbehör (såsom rack, probförlängare samt TP20 moduler), och credit tokens för vår nya PRIMO tvilling-probsystem för maskinverktyg. Se www.renishaw.se/shop.

Nedladdningar