Hoppa över navigering

Renishaw lanserar CARTO, en ny programvarulösning för kalibreringssystem

21 september 2015

Renishaw lanserar ett nytt kostnadsfritt programvarupaket för Renishaws kalibreringssystem på EMO 2015. I paketet ingår Capture och Explore, som utför datainsamling och analys för laserinterferometersystemet XL-80. CARTO version 1.1 stödjer linjär, vinkel- och rakhetsmätning som användaren kan välja att trigga med knapptryckning, position eller remote (TPin). CARTO har ett nytt databassystem som lagrar och organiserar data automatiskt, vilket förenklar användningen och låter användaren snabbt och enkelt jämföra data med historiska resultat.

Capture har introducerats i CARTO-paketet som ett förbättrat och uppdaterat datainsamlingsprogram med följande funktioner:

  • Maskinrörelsens orientering detekteras automatiskt, vilket minskar risken för fel p.g.a. den mänskliga faktorn i processen.
  • Med det intuitiva användargränssnittet kan nya användare börja samla in data snabbt med mindre behov av träning. 
  • Alla huvudfunktioner finns tillgängliga på en skärm för effektiv navigering.
  • ISO-10360-målsekvenser kan skapas automatiskt, vilket förenklar svåra testinställningar.

Explore tar med sig framstegen hos XCal-View-dataanalysprogramvara till CARTO-paketet med följande funktioner:

  • Sökning efter tester i databasen kan utföras med olika kriterier (såsom maskinnamn, användare, datum, etc.). På detta sätt kan användaren smidigt kontrollera historiska testdata.
  • Flera datauppsättningar kan visas på samma skärm för visuell jämförelse.
  • Linjär felkompensering-filer kan skapas från testresultat.
  • Anpassade testrapporter kan skapas med val såsom kurvlinjetjocklek och tillägg av företagslogotyper.

Användarvänligt gränssnitt

Med det intuitiva CARTO-användargränssnittet kan nya användare börja samla in och analysera data snabbt, utan behov av träning eller att läsa omfattande användarhandböcker. Möjligheterna för anpassning överallt i paketet innebär att både Capture och Explore kan skräddarsys för att passa individuella användares behov.

Ytterligare utveckling av CARTO kommer att lägga till fler funktioner, inklusive mätning av rotation, planhet och dynamisk mätning. CARTO version 1.1 kommer att vara tillgängligt för nedladdning kostnadsfritt från www.renishaw.com/carto.

För mer information om Renishaws produkter för kalibrering och prestandaövervakning, besök www.renishaw.com/calibration.

Nedladdningar

Fler bilder, videor och information om Renishaw och dess produkter finns på vår mediacentral.