Hoppa över navigering

Renishaw lanserar ett förbättrat probningssystem för CNC- slipmaskiner

Februari 2018

Renishaw, ett världsledande teknologiföretag, lanserar MP250 på GrindTec 2018, Tyskland (14–17 mars, hall 8, monter 8101).

Den förbättrade versionen bygger vidare på den mycket effektiva och beprövade konstruktionen hos den ursprungliga MP250-proben, och har förbättrade konfigureringsalternativ som möjliggör att användarna kan välja driftlägen med extrem tillförlitlighet eller låg latens – beroende på applikationens krav.

Systemet består av den uppdaterade trådtöjningsproben MP250 och det nya HSI-C-gränssnittet, och är en kontaktprobslösning med hög hastighet och hög noggrannhet för att fastställa komponenters geometri.

Systemet är utrustat med RENGAGE™-teknologi, vilket ger oslagbar 3D-noggrannhet och repeterbarhet som möjliggör tillförlitlig mätning på maskinen. Probens extremt låga triggningskraft hjälper till att eliminera skador på komponentens yta och form, vilket gör den idealisk för att inspektera ömtåliga arbetsstycken. Proben är konstruerad för mycket tuffa miljöer, och dess lilla formfaktor och robusta design gör den idealisk för applikationer för kapning av verktyg och skärverktyg.

Applikationsfokuserad konfiguration

Förbättringarna av MP250- probsystem fokuserar på att förbättra prestandan genom att ge användarna flexibiliteten att välja ett av tre lägen: en mycket vibrationstålig konfiguration; en konfiguration med låg latens – om snabb återkoppling behövs; standardkonfigurationen – för normal användning.

Med en M-kod kan användaren tillfälligt ställa in proben på den mycket vibrationståliga konfigurationen – mycket användbart vid förflyttning i maskinvolymen med snabb matningshastighet med långa eller tunga mätspetsar – för att sedan återgå till konfigurationen med låg latens för anmärkningsvärt noggrann komponentmätning med korta närmandeavstånd (eller till standardkonfigurationen för normal användning).

Minskad installationstid

Ett nytt maskingränssnitt, HSI-C, gör det möjligt för användaren att konfigurera den uppgraderade MP250. HSI-C har ett eget, patenterat hölje för elektroniken och monteras enkelt på en DIN-skena i maskinskåpet – vilket minimerar installationstiden och arbetsinsatsen.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.