Hoppa över navigering

Renishaw på EMO 2013

EMO 2013-mässan i Hannover, Tyskland genomförs mellan 16 och 21 september 2013, och Renishaw (hall 6, monter B38) kommer att visa en rad olika processtyrningssystem som underlättar den pågående trenden i riktning mot lean-tillverkning.
EMO 2013-logotyp

Renishaw deltar på mässan EMO Hannover 2013 (hall 6, monter B38) som hålls mellan 16 och 21 september i tyska Hannover. Renishaw kommer då att visa sitt sortiment inom processtyrningssystem för lean-tillverkning. Det handlar dels om ny teknik för maskinkalibrering före tillverkningsprocesser, dels om mätningar under pågående process, och om kontroller efter avslutad tillverkning.

Bland de stora lanseringarna ingår ett snabbt kontaktskanningssystem för CNC-verktygsmaskiner, en produktserie för mätning av blad inom flygindustrin. Ett nytt sortiment av modulära fixturer för mättekniska applikationer och en laserpulsgivare för långa avstånd kommer också att lanseras. Dessutom visas även den senaste programvaran inom mätning, additiv tillverkningsteknik och positionspulsgivarsystem.

SPRINT™ - snabbt kontaktskanningssystem

OSP60 SPRINT™-probRenishaws revolutionerande kontaktskanningssystem kapar helt nya möjligheter inom processtyrning av dyrbara CNC-verktygsmaskiner. SPRINT™-systemet erbjuder en ny generation av skanningsteknik på maskinen, vilket innebär helt andra fördelar vid processtyrning. Systemet möjliggör snabb och noggrann registrering av form- och profildata för både prismatiska eller komplexa komponenter.

Inom bladtillverkning erbjuder SPRINT-systemet unika möjligheter för bladspetsrenovering och tillämpningar för rotblandning. För maskintillämpningar med flera funktioner erbjuder SPRINT-skannersystem för verktygsmaskiner användare helt nya möjligheter inom processtyrning, som t.ex. exceptionellt repeterbara diametermätcykler.

Ytterligare funktioner som finns i SPRINT-systemet ger en snabb hälsokontroll av linjära och roterande axlar i CNC-verktygsmaskiner på några få sekunder, vilket gör det möjligt att implementera daglig maskinövervakning med endast liten eller ingen inblandning av operatören.

Kraftfulla verktyg för mätning och analyser av blad med hög prestanda

REVO-blisk CAD-toning

På EMO-mässan i Hannover kommer Renishaw att visa upp en utvecklingsserie av maskin- och programvaruprodukter med hög prestanda för CMM-maskiner som är specialkonstruerade för att hjälpa till vid mätning och tillverkning av blad inom flygindustrin. Alla produkter kompletterar det flerfaldigt prisbelönta, 5-axliga REVO®-mätsystemet och inkluderar planeringsprogramvaran APEXBlade™ för REVO-svepskanning och DMIS-programmering, MODUS™ analys av bärytor för beräkning och rapportering av bladsektionsprofil och bärytans egenskaper samt SurfitBlade™ för att hjälpa till vid s.k. reverse engineering av hela bärytan.

HS20 laserpulsgivare

HS20 med optik och laserstrålarPå EMO 2013 kommer Renishaw att lansera en grundligt uppdaterad efterträdare till den väletablerade HS10-lasern för långa avstånd som, med en räckvidd på upp till 60 m, erbjuder flera tillämpningsområden för stora verktygsmaskiner inom flygindustrin. Detta är en monteringsklar utbytesdel för den befintliga HS10-produkten, nödvändig för att minimera eventuella komplikationer för användaren vid installation. Produkten är fullständigt omarbetad invändigt med många beprövade komponenter från Renishaws nuvarande XL-80 kalibreringslaser. Kretskorten innehåller den senaste ytmonteringstekniken (som tillverkas hos Renishaw) vilket ger en robust konstruktion med högre tillförlitlighet.

Nya framsteg för ökad förståelse för roterande axlars prestanda

Kalibreringsinstrumentet XR20-W för roterande axlar "off axis"

För besökare på EMO Hannover 2013 som använder femaxliga verktygsmaskiner, har Renishaw förbättrat lösningarna ytterligare för kontroll av inriktning och positionering av roterande axlar i verktygsmaskiner genom lanseringen av ny programvara för "off axis"-rotation för XR20-W kalibreringsutrustning för roterande axlar. Med den nya programvaran kan den mycket framgångsrika XR20-W nu användas för att mäta rotationspositionens noggrannhet för en axel med många konfigurationer av femaxliga verktygsmaskiner, där XR20-W ofta inte kan monteras på rotationscentrumet.

Ny programvara för processövervakning i Equator-systemet

Equator programvara för processövervakning

De EMO-besökare som söker efter offline-mätsystem kan titta i det nya fönstret för processövervakning som har lagts till i gränssnittet för verkstadsgolvet i Renishaws mätsystem Equator. Operatören kan direkt se mätresultaten för kontrollerade egenskaper på en stapeldiagramsskärm. Dessutom visas mäthistorik för varje egenskap så att man kan utläsa trender i processen. Systemets omkalibreringsprocess kan nu hanteras i förhållande till temperaturgränser, antalet detaljer eller tid sedan den förra kalibreringen.

Renishaw förvärvar en pionjär inom additiv tillverkning

(från v. till h.) Marc Dimter och Ralph Mayer från LBC, och Rainer Lotz från Renishaw GmbH

Renishaw har, som del av en inkråmsaffär, förvärvat verksamheten och de anställda inom LBC Laser Bearbeitungs Center GmbH, som är en pionjär inom additiv tillverkning för verktygs- och formtillverkningsindustrin. Renishaw är ett ledande företag inom lasersmältsystem, och besökarna på EMO 2013 får se att förvärvet också leder till att Renishaw kommer att kunna erbjuda ytterligare tjänster inom additiv tillverkning, som t.ex. design och simulering. Dessutom kommer man att kunna erbjuda kontraktstillverkning av metallprototyper och produktionsdetaljer.

Optisk pulsgivare med genuina absolutvärden och Siemens DRIVE-CLiQ-gränssnitt

RESOLUTE-montage

Siemens DRIVE-CLiQ är ett innovativt och kraftfullt kommunikationsgränssnitt som kopplar samman pulsgivarsystem och direkta mätsystem med drivkomponenter av typ SINUMERIK och SINAMICS. Med RESOLUT optisk pulsgivare med genuina absolutvärden och DRIVE-CLiQ-gränssnitt kan maskintillverkare nå högre prestanda och större tillförlitlighet. EMO-besökarna får se att den här produkten fastställer positionen omedelbart vid tillkoppling och är därför särskilt lämplig för användning i spindelsvarvar med hög prestanda samt som i direktdrivna roterande vridmomentmotorer, som kräver de högsta precisionsnivåerna och exakt rörelsestyrning.

Du hittar fullständiga uppgifter om Renishaws mätprodukter på www.renishaw.se.

Nedladdningar

Alla bilder och all text – copyright Renishaw

Registrera dig för nyhetsbrev

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw