Hoppa över navigering

Renishaw presenterar ett utökat utbud av appar för användning på CNC-verktygsmaskiner

Juni 2017

Intuitiva, lättanvända probappar för användning på maskinen för mätning och inspektion av komponenter

Renishaw, ett världsledande teknologiföretag, introducerar sitt utökade utbud av probappar för användning på maskinen på EMO Hannover 2017, Tyskland (18–23 september, hall 6, monter B46).

Maskinbyggarnas ökade integrering av Microsoft® Windows®-baserade pekskärmar i verktygsmaskinernas styrenheter är den perfekta plattformen för utveckling av appar som stödjer probning i maskinen. Renishaw har ett nyligen utökat utbud av appar som möjliggör att probrutiner snabbt och enkelt kan skapas, köras och granskas, vilket hjälper industrin att minimera cykeltiderna och maximera produktiviteten.

Dessa appar är innovativa, intuitiva och ändå kraftfulla och är perfekta för användare som är nya när det gäller probning och har begränsade kunskaper om maskinkod, men ger samtidigt fördelar i verksamheten för mer erfarna användare.

Set and Inspect-appen, som stödjer probkalibrering, detaljinställning och inspektion av komponenter, är så enkel att i princip ingen träning behövs: välj bara den probningscykel som behövs via ikonen och fyll sedan i de nödvändiga inmatningsfälten. Appen gör resten: den genererar den nödvändiga maskinkoden och skickar den till styrenheten, vilket avsevärt minskar programmeringstiden och i princip eliminerar datainmatningsfel. Resultaten kan ses omedelbart på skärmen, som visar nominellt värde, verkligt värde och avvikelsen för det aktuella måttet.

Förutom detta grundläggande Single cycle-användningsläge har appen också ett Program builder-läge, där mer komplexa probrutiner kan skapas. Inspektionscykler skapas för ett mått i taget, vilket leder till ett program med flera mått som kan köras som ett fristående program eller bäddas in i befintlig maskinkod.

Set and Inspect är tillgängligt både som OEM- och eftermonteringsalternativ, är kompatibelt med ledande styrenhetsmärken, inklusive Fanuc, Mazak, Mitsubishi och Okuma, och installeras på Microsoft® Windows®-baserade styrsystem, eller en Windows-surfplatta ansluten till styrenheten. Med konfigurerbara menyer kan en enda installation stödja 3-axliga och 5-axliga fleroperationsmaskiner, svarvar och multifunktionsmaskiner.

Reporting är en kompletterande app som övervakar processen i realtid. Appen skapar mycket visuella, grafiska representationer av mätdata och visar ok/ej ok eller varningsstatusen för varje mätning, och är ett idealiskt verktyg för grundläggande rapportering av trender. Arkiverad mätdata sparad i verktygsmaskinens styrenhet kan också visas och granskas, vilket hjälper till att identifiera trender över längre tid, temperatureffekter och att schemalägga förebyggande underhållsåtgärder.

Appen kan också användas för att visa data insamlad med annan Renishaw-programvara för verktygsmaskiner och ett antal OEM-probningscykler.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.