Hoppa över navigering

Renishaw presenterar Primo™ twin-probe-systemet – en banbrytande affärsmodell för att öppna upp en värld av precisionstillverkning

13 april 2015

Ett prisvärt ”pay-as-you-go”- probsystem för verktygsmaskiner som gör avancerad tillverkning tillgänglig för alla företag.

Primo detaljinställare 02

Renishaw, ett marknadsledande teknikföretag, visar Renishaw Primosystemet på EMO 2015 (hall 5, monter D15). Denna marknadsutveckling gör tillverkning med höga värden möjlig för alla företag, oavsett storlek. Prober för verktygsmaskiner är grunden för precisionstillverkning. Genom en kombination av minimala startkostnader, ett kostnadsfritt, heltäckande träningspaket, och ett smidigt och snabbt utbyteserbjudande för våra artiklar i en unik ”pay-as-you-go”-modell representerar Renishaw Primo-systemet ett betydande framsteg när det gäller hur prober för verktygsmaskiner kan introduceras.

I fabriker i hela världen ökar efterfrågan på högre precision i tillverkningen till allt snävare toleranser – många tillverkare arbetar med toleranser på under 100 mikrometer (bredden på ett hårstrå från en människa). Prober för verktygsmaskiner spelar en viktig roll för att möjliggöra att tillverkningsföretag möter dessa tuffa specifikationer i varje steg av bearbetningsprocessen: före, under och efter skärningen.

Primosystemet introducerades i Asien tidigare i år, och Jean-Marc Meffre, Renishaws VD – Fjärran östern, sade: ”Med stigande lönekostnader, brist på kompetent personal och hård global konkurrens har övergången till tillverkning med höga värden blivit en ekonomisk nödvändighet för många företag och länder. Precisionsmätning och prober är nyckeln till att uppnå den kvalitetsnivå som behövs för att vara konkurrenskraftig”.

Mr Meffre fortsätter: ”Vår forskning visade att kundernas farhågor, inklusive investeringskostnad, användarvänlighet och hållbarhet, har inneburit att vissa företag har varit tveksamma till att börja använda prober. Vårt svar är Renishaw Primo-systemet, ett verkligt nyskapande tillvägagångssätt som möter alla dessa farhågor. Med en låg initialkostnad, kostnadsfritt träningspaket och vårt smidiga utbytessystem av delar ger Primo-systemet nu alla tillverkare i Asien möjlighet att utnyttja möjligheterna med tillverkning med höga värden.

Primo 3D-verktygsinställare

Som det senaste banbrytande initiativet från Renishaw och först i branschen erbjuder Primo-systemet användarna alla fördelar med automatiserad inställning till en mycket prisvärd kostnad. Twin-probe-systemet består av Primo Radio Part Setter, Primo Radio 3D Tool Setter och Primo Interface. Primo Radio Part Setter fastställer arbetsstyckets position noggrant före bearbetningen och Primo Radio 3D Tool Setter mäter längden och diametern på skärverktyg. Primo-systemet har tre ytterligare huvudelement: Renishaw Primo Credit Token, Primo Total Protect och GoProbe-programvaran.

Renishaw Primo Credit Tokens innebär en ”pay-as-you-go”-lösning vilket gör Primo-systemet unikt och säkerställer en prisvärd initialinvestering, ett attraktivt totalt pris och snabb återbetalning. Användaren köper en sexmånaders kredittoken vilken möjliggör obegränsad användning av Primo - probsystem för verktygsmaskiner under denna tidsperiod. När krediten tar slut kan användaren helt enkelt köpa en ytterligare kredittoken för att förlänga användningen av systemet under sex månader. Ny kredit kan när som helst tillföras och läggs till den återstående krediten. En kredittoken för uppgradering finns också tillgänglig för att tillhandahålla obegränsad kontinuerlig användning.

Primo credit tokens

När en giltig kredittoken registreras aktiveras Primo Total Protect, vilket skyddar mot oavsiktliga skador på proben. Om någon del av hårdvaran i systemet skadas byter Renishaw ut den utan kostnad. Primo Total Protect ger samma skyddsnivå som innehas av kunder med långtidskontrakt för mera avancerade system.

Slutligen innebär GoProbe-programvaran och träningspaketet att dessa redan användarvänliga verktygsmaskinsprober blir ännu enklare. Ett heltäckande självstudiepaket med många träningsverktyg och moduler vägleder användarna genom allt de behöver för att få ut det mesta möjliga av Renishaw Primo-systemet.

Mer information om Renishaw Primo-systemet finns tillgänglig på www.renishaw.com/primo.

Om Renishaw

Renishaw är ett av världens ledande företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi, med expertis inom precisionsmätning och hälsovård. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi. Vi är också världsledande inom området additiv tillverkning (som också kallas 3D-utskrift), där det är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Renishaw-gruppen har just nu fler än 70 kontor i 33 länder, med fler än 4 000 anställda, av vilka 2 600 personer är anställda i Storbritannien. Det mesta av företagets F&U och tillverkning utförs i Storbritannien, och för året som avslutades i juni 2015 nådde Renishaw en försäljning på 494,7 miljoner £, av vilket 95 % var export. Företagets största marknader är USA, Kina, Tyskland och Japan.

Nedladdningar