Hoppa över navigering

Renishaw tillkännager en ny kontaktlös visuell prob för multisensorsystemet REVO®

1 oktober 2015

Renishaw är glada att tillkännage lanseringen av en ny visuell mätprob (RVP) för användning med REVO 5-axligt mätsystem på koordinatmätmaskiner (CMM). RVP ökar multisensorkapaciteten hos REVO genom att lägga till kontaktlös kontroll till systemets existerande kapacitet, kontaktprobning med hög hastighet och ytfinishmätning.

För vissa applikationer ger kontaktlös kontroll tydliga fördelar över traditionella kontaktprobningsmetoder. Detaljer i tunn plåt eller komponenter med många hål så små som 0,5 mm, och detaljer som inte är lämpliga för kontaktmätning, kan kontrolleras fullständigt med RVP-systemet. RVP ger också kraftiga förbättringar av genomströmning och CMM-kapacitet genom att använda REVO-huvudets 5-axliga rörelse och oändlig positionering.

RVP-systemet består av en prob och ett antal moduler som automatiskt kan bytas ut mot alla andra probalternativ som finns tillgängliga för REVO. Data från flera sensorer refereras automatiskt till ett gemensamt mätvärde. Denna flexibilitet innebär att det optimala verktyget kan väljas för att inspektera en mängd olika funktioner, allt på en CMM-plattform.

När RVP används hanteras belysning av detaljen av integrerade programmerbara LED-lampor inne i varje modul. Förstärkning av funktioner i bakgrunden är också tillgänglig med bakgrundsbelysning tillsammans med specialfixturer för detaljen.

RVP-systemet hanteras av samma I++ DME-kompatibla gränssnitt som REVO och fullständig funktionalitet för användaren tillhandahålls av Renishaws metrologiprogramvara MODUS™ . Nya funktioner i MODUS vision-programvaran inkluderar RVP-konfiguration, bildbehandling med applikationsspecifika alternativ och automatisk bildlagring för kontroll och ytterligare analys.

Från 5:e till 10:e oktober 2015 på EMO 2015 kan besökare se det nya RVP-systemet demonstreras av Renishaw i Hall 5, monter D15.

Ytterligare information finns på vår webbplats www.renishaw.se/cmm.

Om Renishaw

Renishaw är ett av världens ledande företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi, med expertis inom precisionsmätning och hälsovård. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi. Vi är också världsledande inom området additiv tillverkning (som också kallas 3D-utskrift), där det är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Renishaw-gruppen har just nu fler än 70 kontor i 33 länder, med fler än 4 000 anställda, av vilka 2 600 personer är anställda i Storbritannien. Det mesta av företagets F&U och tillverkning utförs i Storbritannien, och för året som avslutades i juni 2015 nådde Renishaw en försäljning på 494,7 miljoner £, av vilket 95 % var export. Företagets största marknader är USA, Kina, Tyskland och Japan.

Nedladdningar

Fler bilder, videor och information om Renishaw och dess produkter finns på vår mediacentral.