Hoppa över navigering

Renishaw tillkännager en ny version av REVO® 5-axligt multisensormätsystem på EMO 2015

1 oktober 2015

Renishaw är stolta att presentera lanseringen av REVO-2, en ny förbättrad version av det revolutionerande 5-axliga multisensormäthuvudet för användning på koordinatmätmaskiner (CMM). REVO-2 och dess nya CMM-styrenhet UCC S5 bygger på det framgångsrika multisensorsystemet REVO med förbättrad effekt och kommunikationskapacitet för att bära de senaste REVO-sensorerna, såsom den visuella mätproben RVP. Huvudet har också utökat rörelseområde i den negativa A-axeln, vilket kan förbättra åtkomsten till detaljer och minska behovet av avancerade mätspetsinstallationer.

REVO-2 använder Renishaws egna optiska inkrementerande pulsgivarsystem ATOM™ som på ett unikt sätt kombinerar miniatyrisering med hög hållbarhet och exceptionell mätningsprestanda. ATOM är världens minsta läshuvud som använder filtreringsoptik. Det möjliggör hastigheter på upp till 20 m/s (29 000 RPM på en 17 mm skiva) och en upplösning till 1 nm (0,004 bågsekunder på en 108 mm skiva) med många olika linjära och roterande (vinkel) skalor tillgängliga i rostfritt stål och glas.

REVO-2 är det enda skanningssystemet för koordinatmätmaskiner som samtidigt kontrollerar rörelsen hos tre maskin- och två huvudaxlar, och samtidigt samlar in data om arbetsstycket med sitt utbud av 2D- och 3D-kontaktprober, mätprob för ytjämnhet och nu även kontaktfri visuell prob. Huvudets nya design använder sofistikerad lasermätning och elektrisk signalöverföringsteknologi för noggrann mätning av arbetsstycken med extremt höga datainsamlingshastigheter. Det 5-axliga styrsystemet eliminerar de flesta oönskade dynamiska felen från maskinrörelser eftersom det är mäthuvudet som utför det mesta av arbetet.. Eftersom huvudet är mycket lättare och mer dynamiskt än koordinatmätmaskinen kan det snabbt följa förändringar i detaljens geometri utan att införa skadliga dynamiska fel. Multisensorsystemet REVO-2 hanteras med samma I++ DME-kompatibla gränssnitt som den ursprungliga REVO-produkten.

Som ett erkännande av den revolutionerande 5-axliga mättekniken som har inneburit stora fördelar vid detaljkontroller på koordinatmätmaskiner har REVO belönats med flera prestigefulla utmärkelser.

Från 5–10 oktober 2015 på EMO 2015 kan besökare se det nya REVO-2 systemet demonstreras av Renishaw i hall 5, monter D15.

Ytterligare information finns på vår webbplats www.renishaw.se/cmm.

Om Renishaw

Renishaw är ett av världens ledande företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi, med expertis inom precisionsmätning och hälsovård. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi. Vi är också världsledande inom området additiv tillverkning (som också kallas 3D-utskrift), där det är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Renishaw-gruppen har just nu fler än 70 kontor i 33 länder, med fler än 4 000 anställda, av vilka 2 600 personer är anställda i Storbritannien. Det mesta av företagets F&U och tillverkning utförs i Storbritannien, och för året som avslutades i juni 2015 nådde Renishaw en försäljning på 494,7 miljoner £, av vilket 95 % var export. Företagets största marknader är USA, Kina, Tyskland och Japan.

Nedladdningar

Fler bilder, videor och information om Renishaw och dess produkter finns på vår mediacentral.