Hoppa över navigering

Renishaw tillkännager lanseringen av metrologiprogrampaketet MODUS 2™

11 augusti 2015

Renishaw är stolta att presentera lanseringen av metrologiprogramvarupaketet MODUS 2, en ny nivå av enkelhet och effektivitet för programmering och användning av CMM-maskiner.

MODUS 2 är baserad på den etablerade och högpresterande MODUS-plattformen, stödjer Renishaws 3- och 5-axliga CMM-sensorteknologier och är framtagen med tanke på användarvänligheten. Det innovativa gränssnittet är enkelt för nya användare att lära sig, och även snabbare att programmera, vilket ger en oöverträffad produktivitet med eller utan en CAD-modell.

Användarens erfarenhet är skapad för att vara identisk oavsett om mjukvaran är kopplad till en ”live” CMM eller i en ”offline-miljö”, där en full simulering med hastighetskontroll möjliggör mätsekvensutveckling och visualisering.

En fullständig omdesign av programvarans gränssnitt med införandet av ”Off Surface”-rörelseteknologi, intelligenta mätningsstrategier, automatisk rapportering och en interaktiv virtuell CMM-miljö är bara några av de innovationer som förbättrar användarens upplevelse. Från enkel manuell CMM-användning till komplex detaljmätning på fleraxliga system anpassas MODUS 2 automatiskt och erbjuder bara funktioner som är relevanta för den aktuella uppgiften.

Intelligent hämtning av CAD-data och kunskap om den underliggande geometrin avgör mätningsstrategin. Dock är konsekventa mätmetoder avgörande i en organisation, och MODUS 2 underlättar detta genom att låta användarna samarbeta om datainsamlingsegenskaper och parametrar såsom detaljinpassningsalgoritmer och filter.

Från 5:e till 10:e oktober 2015 på EMO Milano 2015 kan besökare se det nya metrologipaketet MODUS 2 demonstreras av Renishaw i hall 5, monter D15.

För mer information, besök www.renishaw.se/cmm.

Om Renishaw

Renishaw är ett av världens ledande företag för konstruktions- och vetenskapsteknologi, med expertis inom precisionsmätning och hälsovård. Företaget tillhandahåller produkter och tjänster som används inom så olika användningsområden som tillverkning av jetmotorer och vindkraftverk, tandvård och hjärnkirurgi. Vi är också världsledande inom området additiv tillverkning (som också kallas 3D-utskrift), där det är det enda företaget i Storbritannien som konstruerar och tillverkar industriella maskiner som ”skriver ut” detaljer från metallpulver.

Renishaw-gruppen har just nu fler än 70 kontor i 33 länder, med fler än 4 000 anställda, av vilka 2 600 personer är anställda i Storbritannien. Det mesta av företagets F&U och tillverkning utförs i Storbritannien, och för året som avslutades i juni 2015 nådde Renishaw en försäljning på 494,7 miljoner £, av vilket 95 % var export. Företagets största marknader är USA, Kina, Tyskland och Japan.

Nedladdningar

Fler bilder, videor och information om Renishaw och dess produkter finns på vår mediacentral.