Hoppa över navigering

Renishaws fixturer - den nya enskilda källan till mätfixturering

Renishaw utvecklat ett omfattande sortiment av modulära fixtureringar som har konstruerats särskilt för CMM-maskiner (Co-ordinate Measuring Machines), avsyningssystem och dess mätsystem Equator™.

10 juni 2013

Inställning av CMM-fixturer

Efter förvärvet av R&R Sales LLC år 2012 har Renishaw utvecklat ett omfattande sortiment av modulära fixtureringar som har konstruerats särskilt för CMM-maskiner (Co-ordinate Measuring Machines), avsyningssystem och dess mätsystem Equator. I det nya sortimentet finns ett brett utbud av basplattor och komponenter med M4, M6 och M8-gängor och kan användas för mätningar inom flera olika branscher som t.ex. flygindustrin, fordonsindustrin och läkemedelsindustrin.

Renishaws CMM-fixturer erbjuder en mängd olika basplattor som är tillverkade av pressgjuten aluminium och behandlade med hårdanodiserad NiTuff för att motstå slitage. Det finns två sorters förkonfigurerade satser tillgängliga beroende på vilken detalj som fixtureras; klämmande eller magnetiska och klämmande.

Snabb fastsättning av detalj i en vision vinkelfixtur

Renishaws avsyningsfixturer erbjuder två alternativ beroende på avsyningsmaskinens storlek. I QLC-satsen (quick load corner) ingår en akrylbasplatta (konstruerad antingen med flera hål eller flera fönster) och en QLC-ram som konstruerats för att passa den specifika avsyningsmaskinen. En omfattande komponentuppsättning ingår också. Den utbytbara avsyningsfixturen (IVF) rekommenderas för större maskiner och specialanpassas för specifika fixtureringsuppgifter. En IVF kan omfatta en eller flera akrylbasplattor av standardtyp eller  i form av specialanpassade sådana.

Renishaws Equator-fixturer använder kinematiska basplattor som är specialkonstruerade för snabb laddning och lossning på mätmaskinen. Basplattorna finns tillgängliga med invändig gänga av storlek M4 och M6. Plattorna är tillverkade av pressgjuten aluminium och behandlade med hårdanodiserad NiTuff för att motstå slitage.

Produkterna i Renishaws fixtursortiment kan köpas i förkonfigurerade satser eller enskilt, vilket ger användaren snabba och lättanvända lösningar för alla fixtureringsbehov. Dessutom kan specialanpassade lösningar konstrueras och tillverkas för särskilda eller specifika uppgifter.

Kontakta Renishaws lokala kontor om du har några frågor.

Nedladdningar

Alla bilder och all text – copyright Renishaw

Registrera dig för nyhetsbrev

Registrera dig och få regelbundna nyhetsuppdateringar från Renishaw