Hoppa över navigering

Renishaws nya optiska gränssnittsystem för multi-probe

Maj 2017

Renishaw, ett världsledande teknologiföretag, introducerar sitt optiska interface för multiprobning för verktygsmaskiner på EMO Hannover 2017, Tyskland (18–23 september, hall 6, monter B46).

Som en utbyggnad av vårt mycket framgångsrika optiska interface OSI/OMM-2 erbjuder introduktionen av den nya spindelmonterade mottagaren OMM-2C en kompakt och behändig lösning som möjliggör installation av upp till tre av Renishaws kontaktprober med optisk signalöverföring som kommunicerar via ett enda gränssnitt.

Systemets design säkerställer tillförlitlig funktion i alla driftsmiljöer. Renishaws ”modulerade” optiska överföringsteknologi ger oöverträffat skydd mot ljusstörningar, och integrerad tryckluftsrengöring (tillval) ser till att mottagarfönstret är rent och fritt från skräp för att undvika störningar av systemkommunikationen.

Under användningen ger lysdioder på sidan och framsidan användaren en konstant, tydlig och enkel indikation av systemets status, som kan ses från alla sidor av verktygsmaskinen.

Den nya mottagaren OMM-2C behåller samma anslutning och storlek som den befintliga OMI-2C, vilket gör det enkelt att uppgradera för användare som vill dra fördel av ett multiprobsystem.

Systemet är en mycket flexibel lösning som är kompatibel med alla kombinationer av Renishaws arbetsstycks- och verktygsinställningsprober med optisk signalöverföring som använder ”modulerat” läge. Systemets flexibilitet utökas ytterligare av möjligheten att använda dubbelläge – antingen med en annan OMM-2C eller med en OMM 2 – för att lösa problem med siktlinjen.

Nedladdningar

Fler bilder, videor, personalinformation och information om Renishaw och dess produkter finns på vår Mediacentral.