Hoppa över navigering

RMP400 maskinprob med hög noggrannhet

För inspektion av arbetsstycken och inställning av jobb på små till medelstora multifunktionsmaskiner och 5-axliga fleroperationsmaskiner.

Oslagbar 3D-noggrannhet och repeterbarhet.

Överlägsen kommunikationskapacitet.

Enastående prestanda för färre kassationer och högre vinster.

Som en del av QE-serienär RMP400 en ultrakompakt kontaktprob med hög noggrannhet och radiosignalöverföring, som ger alla fördelarna med automatisk inställning, plus förmågan att mäta komplexa 3D-detaljgeometrier på CNC fleroperationsmaskiner, inklusive multifunktionsmaskiner.

Med den framgångsrika kombinationen av patenterad trådtöjningsteknologi och tillförlitlig radioöverföring med frekvenshoppning har har RMP400 den överlägsna prestanda som finns i alla Renishaw-prober med hög noggrannhet.

RENGAGE™-teknologifamiljen

Minska kassationerna, förbättra produktiviteten och öka vinsten – Renishaws verktygsmaskinsprober kan kontrollera din bearbetningsprocess.

RMP400 borrhålsprob

Överlägsen 3D-noggrannhet

Har oöverträffad prestanda på under en mikrometer vid mätning av komplexa 3D-former och konturer.

Extremt låg triggningskraft

Oöverträffad låg triggningskraft för känsligt arbete hjälper till att eliminera ytskador och formskador.

Robust konstruktion

Robustheten, även i de tuffaste omgivningarna, ger tillförlitliga mätningar och lång livslängd.

Inspektera svåra detaljer

Förbättrad noggrannhet när långa och specialanpassade mätspetsar används innebär att svåra detaljer kan mätas enkelt.

RMP400 djup borrning

0,25 µm 2σ

Enkelriktad repeterbarhet

±1,00 µm

3D-lobning i X, Y och Z

0,09 N

Extremt låg triggningskraft i XY

Extremt tillförlitlig radioöverföring

Renishaws radioprober använder radioöverföring med FHSS-teknologi (Frequency Hopping Spread Spectrum (frekvenshoppning)).

Med FHSS-teknologi kan enheter undvika störningar och punkter i ”radioskugga” vid överförningen, vilket ger imponerade tillförlitlighet även i täta radiofrekvensmiljöer.

Renishaws prober använder den globalt erkända frekvensbandet 2,4 GHz och uppfyller alla globala radiobestämmelser.

3D-mätning med RENGAGE™-teknologi

MP250 trådtöjningsmekanism

RENGAGE™-teknologi kombinerar beprövad silikon-trådtöjningsteknologi med extremt kompakt elektronik – för att möjliggöra att probningsystem för användning på maskinen uppnår oslagbar 3D-mätningsprestanda och repeterbarhet under en mikrometer.

Då trådtöjningsenheter är oberoende från den kinematiska mekanismen har prober med RENGAGE-teknologi extremt låg triggningskraft – vilket ger mycket hög noggrannhet samtidigt som det eliminerar risken för skador på detaljernas yta och form.

GoProbe-appen

Systemkomponenter

RMP400-komponenter

Radiogränssnitt

Radiogränssnittet använder FHSS-teknologi för att överföra och bearbeta signaler mellan inspektionsproben och CNC-maskinens styrenhet. Både RMI-Q och RMI-QE kan användas med Renishaws radioinspektionsprober.

Inspektionsprob RMp400

En kontaktprob med 40 mm diameter, utrustad med RENGAGE™-teknologi för mätning med hög noggrannhet och FHSS-teknologi för tillförlitlig överföring.

Mätspetsar

Ett utbud av solida kolfibermätspetsar med hög modul har utvecklats speciellt för användning med trådtöjningsprober. Dessa mätspetsar är konstruerade för att minimera variation före rörelser och förbättra probens noggrannhet.

De följande stegen

Kontakta din lokala försäljare om du tror att RMP400 är något för dig.

Mer information

För installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse, besök vårt bibliotek för teknisk support.

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.