Hoppa över navigering

RMP600 maskinprob med hög noggrannhet

För inspektion av arbetsstycken och inställning av jobb på multifunktionsmaskiner, fleroperationsmaskiner och fleroperationsmaskiner med travers.

Oslagbar 3D-noggrannhet och repeterbarhet.

Överlägsen kommunikationskapacitet.

Enastående prestanda för färre kassationer och högre vinster.

Som en del av QE-serienär RMP600 en kompakt kontaktprob med hög noggrannhet och radiosignalöverföring, som ger alla fördelarna med automatisk inställning, plus förmågan att mäta komplexa 3D-detaljgeometrier på alla storlekar av fleroperationsmaskiner, inklusive multifunktionsmaskiner.

RMP600 är en lyckad kombination av patenterad trådtöjningsteknologi och det unika frekvenshoppande radioöverföringssystemet i alla Renishaws radioprober.

RENGAGE™-teknologifamiljen

Minska kassationerna, förbättra produktiviteten och öka vinsten – Renishaws verktygsmaskinsprober kan kontrollera din bearbetningsprocess.

Konstruerad för prestanda

RMP600 mäter blad

Överlägsen 3D-noggrannhet

Har oöverträffad prestanda på under en mikrometer vid mätning av komplexa 3D-former och konturer.

Extremt låg triggningskraft

Oöverträffad låg triggningskraft för känsligt arbete hjälper till att eliminera ytskador och formskador.

Robust konstruktion

Robustheten, även i de tuffaste omgivningarna, ger tillförlitliga mätningar och lång livslängd.

Inspektera svåra detaljer

Förbättrad noggrannhet när långa och specialanpassade mätspetsar används innebär att svåra detaljer kan mätas enkelt.

Vi är mycket nöjda med noggrannheten hos RMP600, och speciellt den följande minskningen av skrotdetaljer längre fram i produktionslinjen. Detta är stora, dyra komponenter och vi kan använda proben för att identifiera och undvika fel.

Tods Composite Solutions Ltd (Storbritannien)

RMP600 bäryta

0,25 µm 2σ

Enkelriktad repeterbarhet

±1,00 µm

3D-lobning i X, Y och Z

0,2 N

Extremt låg triggningskraft i XY

Extremt tillförlitlig radioöverföring

Renishaws radioprober använder radioöverföring med FHSS-teknologi (Frequency Hopping Spread Spectrum (frekvenshoppning)).

Med FHSS-teknologi kan enheter undvika störningar och punkter i ”radioskugga” vid överförningen, vilket ger imponerade tillförlitlighet även i täta radiofrekvensmiljöer.

Renishaws prober använder den globalt erkända frekvensbandet 2,4 GHz och uppfyller alla globala radiobestämmelser.

3D-mätning med RENGAGE™-teknologi

MP250 trådtöjningsmekanism

RENGAGE™-teknologi kombinerar beprövad silikon-trådtöjningsteknologi med extremt kompakt elektronik – för att möjliggöra att probningsystem för användning på maskinen uppnår oslagbar 3D-mätningsprestanda och repeterbarhet under en mikrometer.

Då trådtöjningsenheter är oberoende från den kinematiska mekanismen har prober med RENGAGE-teknologi extremt låg triggningskraft – vilket ger mycket hög noggrannhet samtidigt som det eliminerar risken för skador på detaljernas yta och form.

Se hur RMP600 förbättrar produktiviteten hos Tridan Engineering

Trådtöjningsproben RMP600 hjälper Tridan Engineering att noggrant bearbeta arbetsstycken för sina kunder i fordonsindustrin.

Noggranheten är huvudanledningen till att vi använder Renishaw-teknologi. Jag tror inte att vi hade kunnat göra hälften av det vi gör utan deras prober.

Tridan Engineering (Storbritannien)

GoProbe-appen

Programvara som gör probning enkel

Renishaw arbetar för att se till att deras prober ska vara enkla att använda. Med ett heltäckande utbud av makrocykler och verktygsmaskinsappar kan du programmera mätcykler snabbt och enkelt.

Med hjälp av Renishaws prob och programvara kan Honeywell vara säkra på att bearbetningsprocessen körs som förväntat. Innan den nya teknologin infördes monterade användaren detaljen, ställde in mätaren och angav diametern och ytorna. Om något av denna information saknades, inte var noggrann eller om fixturen var skadad blev den slutliga produkten inte godkänd. Nu kan vi åtgärda alla defekter genom att upptäcka dem i förväg.

Honeywell Aerospace (Mexiko)

Systemkomponenter

RMP600-komponenter

Radiogränssnitt

Radiogränssnittet använder FHSS-teknologi för att överföra och bearbeta signaler mellan inspektionsproben och CNC-maskinens styrenhet. Både RMI-Q och RMI-QE kan användas med Renishaws radioinspektionsprober.

Inspektionsprob RMP600

En kontaktprob med 60 mm diameter, utrustad med RENGAGE™-teknologi för mätning med hög noggrannhet och FHSS-teknologi för tillförlitlig överföring.

Mätspetsar

Ett utbud av solida kolfibermätspetsar med hög modul har utvecklats speciellt för användning med trådtöjningsprober. Dessa mätspetsar är konstruerade för att minimera variation före rörelser och förbättra probens noggrannhet.

De följande stegen

Kontakta din lokala försäljare om du tror att RMP600 är något för dig.

Mer information

För installationshandböcker, bruksanvisningar och information om överensstämmelse, besök vårt bibliotek för teknisk support.

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.