Hoppa över navigering

RTS – kabelfri prob för verktygsinställning

För verktygsmätning och detektering av verktygsbrott på vertikala och horisontella fleroperationsmaskiner och fleroperationsmaskiner med travers.

Snabb och noggrann verktygsinställning och detektering av verktygsbrott på maskinen.

Överlägsen kommunikationskapacitet.

Enastående prestanda för färre kassationer och högre vinster.

Radioöverföring av detektering av verktygsbrott

En verktygsinställare med radioöverföring (RTS) som är lämplig för att användas på fleroperationsmaskiner av alla storlekar och i applikationer där det är svårt att skapa en siktlinje mellan verktygsinställaren och mottagaren. Kan användas för detektering av verktygsbrott och snabb mätning av verktygslängd och diameter på en mängd olika verktyg.

RTS kabelfria konstruktion innebär att den kan användas ensam eller som en del av ett system med flera prober, vilket möjliggör användning i en mängd olika applikationer.

Egenskaper och fördelar

  • Beprövad kinematisk konstruktion.
  • Säker frequency hopping spread spectrum (FHSS).
  • Globalt erkänt frekvensband på 2,4 GHz kompatibelt med radiobestämmelserna på alla större marknader.
  • Kabelfri för obegränsad maskinförflyttning och enkel installation.
  • 1,00 µm 2σ repeterbarhet.

Vi introducerar QE-serien

Minska kassationerna, förbättra produktiviteten och öka vinsten. Renishaws verktygsmaskinsprober kan kontrollera din bearbetningsprocess.

För ett litet företag som vårt, har vi relativt höga kostnader för verktygsmaskinprober. Flera av våra medarbetare oroade sig för att skada dem genom mänskliga fel. Den intuitiva, lättanvända användarprincipen för detta GUI i kombination med dess skyddsinställning har hjälpt vår personal att känna sig trygg. Detta systemet är mycket säkrare och användarna behöver inte bekymra sig.

GM Enterprise (Taiwan)

GoProbe-appen

Programvara som gör probning enkel

Renishaw arbetar för att se till att deras prober ska vara enkla att använda. Med ett heltäckande utbud av makrocykler och verktygsmaskinsappar kan du programmera mätcykler snabbt och enkelt.

Extremt tillförlitlig radioöverföring

Renishaws radioprober använder radioöverföring med FHSS-teknologi (Frequency Hopping Spread Spectrum (frekvenshoppning)).

Med FHSS-teknologi kan enheter undvika störningar och punkter i ”radioskugga” vid överförningen, vilket ger imponerade tillförlitlighet även i täta radiofrekvensmiljöer.

Renishaws prober använder den globalt erkända frekvensbandet 2,4 GHz och uppfyller alla globala radiobestämmelser.

Gränssnitt

Kompatibla gränssnitt/överföringsenheter – RMI-Q, RMI-QE.

De följande stegen

Kontakta din lokala försäljare om du tror att RTS är något för dig.

Mer information

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.