Hoppa över navigering

Sensoralternativ

Renishaw erbjuder ett oöverträffat sortiment av sensorer, från beröringskänsliga sensorer till den revolutionerande REVO® 5-axlig mätteknologi. Oavsett vilka mätbehov du har så finns det en mätprob som passar din uppgift.

En revolution för mättekniken

REVO-skanning av ett motorblock för motorcyklar Det prisbelönta 5-axliga mätsystemet REVO erbjuder tidigare aldrig skådade mäthastigheter, minskad kalibreringstid och flexibel tillgång till funktioner som saknas på indexerande eller fasta probsystem.

REVO-systemet är fullt av innovativa tekniska lösningar och ger CMM-användare möjlighet att mäta detaljformer samtidigt som mätproduktiviteten ökas och behovet av operatörsingripanden minskar. Tack vare programmerbara mätspets- och sensorbyten kan REVO-användare automatisera även de mest komplexa mätuppgifterna.

Framtidens REVO-sensorer innehåller funktioner för ytmätning med CMM och det blir också möjligt att integrera dagens manuellt intensiva kvalitetssäkringsuppgifter med inspektionsrutiner i CNC-miljöer.

Flexibel skanning

SP25M Renishaws oöverträffade serie av sensorer innefattar kontaktskanningssystem, t.ex. skanningsproben SP25M. Dessa är monterade vid det indexerande huvudet PH10 som uppfyller industristandard och som har automatiska funktioner som t.ex. mätspets- och sensorbyten. De ger kraftfulla funktioner som passar många olika mätuppgifter.

Använd huvudet! Det är oändligt mycket bättre

PH20 femaxlig rörelse PH20 är ytterligare en innovativ mätningsprodukt från Renishaw som förvandlar koordinatmätmaskiners (CMM) prestanda. För första gången finns nu 5-axlig teknologi tillgänglig även för kontaktprobsystem på CMM av alla storlekar.

PH20 arbetar med en unik teknik av mäthuvudrörelser som gör det möjligt att ta mätpunkter genom att endast röra huvudet, i stället för hela CMM- strukturen. Genom att endast använda huvudets snabba roterande rörelse kan mätpunkterna tas snabbare, och med högre noggrannhet och repeterbarhet. Den femaxliga rörelsen eliminerar dessutom tiden som åtgår för huvudets indexering. Sammantaget ger dessa hastighetsökningar i regel en trefaldig förbättring i genomströmningen jämfört med konventionella system.

Kontaktprob

RTP20 med komplett rack

Renishaws serie av kontaktprobsensorer i industristandard finns även för tillämpningar där diskret punktmätning är allt som krävs.

Proben TP20 finns tillgänglig med ett antal mätspetsmoduler som kan bytas ut automatiskt. När proben monteras på ett indexerande huvud som PH10T eller RTP20 (visas till höger) ges flexibel åtkomst till detaljerna.

Proben TP200 har liknande kapacitet men har högre precision och längre hållbarhet tack vare den halvledarbaserade trådtöjningstekniken.

Släpp loss den dolda potentialen i era CMM

Läs en rapport som beskriver möjligheterna att förbättra mätningskapaciteten och prestandan hos befintliga CMM genom eftermontering av toppmodern programvara, styrenhet och sensorer.

Mer information

  • Vitbok:  Släpp loss den dolda potentialen i era koordinatmätmaskiner (CMM) Vitbok: Släpp loss den dolda potentialen i era koordinatmätmaskiner (CMM)

    Mätning är avgörande för alla tillverkningsföretag, och ger nödvändig information för att styra alla processer och verifiera produkter. Men äldre koordinatmätmaskiner (CMM) kan lätt bli flaskhalsar om företaget inte håller jämna steg med de växlande behoven inom mättekniken. Framsteg i sensorteknik, mätprogram och styrteknik ger nu möjlighet att förvandla befintliga CMM så att de kan ge högre noggrannhet, snabbare mätningar, högre automationsgrad och nya funktioner, samtidigt som du kan dra full nytta av CAD-driven programmering. I dagens ekonomiska klimat är en uppgradering en klok åtgärd både ekonomiskt och ekologiskt.