Hoppa över navigering

Specialanpassade mätspetsar

När vårt omfattande standardsortiment inte innehåller det du söker kan specialanpassade mätspetsar utvecklas av Renishaws egna konstruktionsavdelning.

Den optimala mätlösningen

I många tillämpningar ligger lösningen i valet av mätspets. Tillgång till arbetsstyckenas egenskaper, kontrolltider och probprestanda kan påverkas genom valet av mätspets.

Alla dessa aspekter vägs in vid konstruktion av en kundanpassad mätspets, så att lösningen bygger på idealiska material och konstruktioner för att optimera probprestandan i det aktuella systemet.

Renishaw har levererat över 10 000 olika kundanpassade mätspetsar för applikationer med probmätning över hela världen så det kan tänkas att lösningen för dina särskilda mätspetsbehov redan finns framtagen.

Med vår expertis kan vi utveckla en produkt som uppfyller kundernas behov när det gäller noggrannhet, inspektion av mått, leverans och kostnad. Alla dessa aspekter vägs in vid konstruktion av en kundanpassad mätspets, varvid man säkerställer att lösningen använder det idealiska valet av kula och skaft, och optimerar probprestandan för just ditt användningsområde.

Video: Upptäck Renishaws tjänst för specialanpassad tillverkning och design av mätspetsar

Additivt tillverkad mätspets

Additiv tillverkning med metall (AM) är en flexibel och kraftfull teknologi som kan användas för att skapa komponenter och detaljer som inte kan tillverkas med traditionella tillverkningsmetoder.

Detta kan inkludera komplexa former med interna strukturer och gitter som är både lätt och starkt, vilket gör repeterbar mätning möjlig. Den höga graden av flexibilitet i designen innebär att additivt tillverkade mätspetsar kan skapas och specialanpassas för nästan alla användningsområden.

Alla AM-mätspetsar konstrueras och tillverkas internt av Renishaw, vilket ger korta ledtider och hög kvalitet.

Läs mer om AM för kundanpassade mätspetsar

Additivt tillverkade specialanpassade ihåliga titanmätspetsar, för Renishaws 5-axliga mätsystem REVO®.

OPTiMUM™-diamantmätspetsar

Diamantbelagda mätspetsar upprätthåller skanningsprestandan under lång tid för krävande användningsområden. Kulan behåller sin rundhet, tar inte upp materialavlagringar och slits inte i förtid när detaljer skannas. Diamantbelagda mätspetsar har flera fördelar, inklusive en längre livslängd och minskad stilleståndstid för kalibrering och inspektion.

Alla OPTiMUM-diamantmätspetsar konstrueras och tillverkas internt, vilket ger korta ledtider och hög kvalitet.

Dina diamantmätspetsar kan tillverkas enligt beställning, med olika gängstorlekar och skaftmaterial, med kulor från 1,5 mm upp till 8 mm för att passa ditt användningsområde.

Läs mer om OPTiMUM-diamantmätspetsar

OPTiMUM™-diamantmätspetsar

Begär en egen kundanpassad mätspets

Ladda ned och fyll i Formulär för specialmätspetsar. Skicka formuläret till ditt lokala försäljningskontor.

Total produktservice

Om du inte hittar det du söker i vår omfattande katalog så kan Renishaws egen personal dela med sig av sin stora erfarenhet och sakkunskap beträffande konstruktion och tillverkning av kundanpassade produkter som passar nästan alla krav.

Kostnader och leveranstider minskar eftersom standarddetaljer används där så är möjligt.

Användbara länkar

Välj en mätspets ur vårt omfattande sortiment av standardlösningar

Bilder på kundanpassade mätspetsar

  • Custom styli
  • FARO Crank custom stylus
  • CAD image of custom stylus with ruby ball
  • M8 Extension with pointer stylus
  • Custom star stylus
  • Custom cross stylus
  • Kundanpassad vingmätspets
  • Kundanpassad avkortad mätspets
  • Kundanpassad böjd mätspets
  • Kundanpassad skivmätspets