Hoppa över navigering

SPRINT™-systemet med Productivity+™

Avancerad 3D-skanning för industriomvälvande tillverkningsprocesser.

True 3D – mät komplexa 3D-ytor med hög hastighet.

Noggrannhet – absolut XYZ-ytdata med 1 000 punkter per sekund.

Kapacitet – analysverktyg optimerade för industriella applikationer.

SPRINT-systemet med Productivity+™ är ett integrerat mätsystem för skanning på maskinen som ger absolut XYZ-ytpositiondata för att kontrollera tillverkningsoperationer. Baserat på prismatiska standardfunktioner stödjer en serie med verktygslådor industrispecifika applikationer.

Inspektera komplexa 2D- och 3D-ytor

Kontaktskanningssystemet SPRINT™ kan mäta komplexa 2D- och 3D-ytor med hög hastighet. Som standard kan SPRINT-systemet utföra extremt snabba skanningar av prismatiska mått, som t.ex. cirklar, bågar och plan.

Dessutom, med SPRINT™: Freeform Surface Toolkit, komplexa ytor med enkel och dubbel kurvatur kan skannas, med betydligt högre hastighet än med traditionella probningslösningar.

Topplock med OSP60 SPRINT-prob

Inspektion och inställning av arbetsstycken med hög hastighet

Vid skanning med SPRINT med Productivity+ kan mätningar utföras upp till sex gånger snabbare än med kontaktprobsystem. Systemet kan skanna med en hastighet så hög som 15 000 mm/minut.

Skanning med hög hastighet minskar inställnings- och inspektionstiden för komponenter, vilket leder till en ökning av andelen lönsam, produktiv bearbetningstid som finns tillgänglig.

Exceptionell mätnoggrannhet

Hög noggrannhet i mätningen garanteras när SPRINT med Productivity+ används, tack vare systemets integrerade natur som ger absolut förtroende för mätresultaten.

Renishaw har samarbetat med stora verktygsmaskinbyggare och tillverkare av styrenheter för att säkerställa att snabb mätning med hög noggrannhet inte begränsas av maskinens kapacitet att följa verktygsvägen.

Formundersökning

Ett skanningssystem, som t.ex. SPRINT med Productivity+, kan upptäcka defekter i detaljernas form som kontaktprobsystem hade missat.

SPRINT med Productivity+ möjliggör extremt snabb formundersökning av enkla mått och komponenter.

Processtyrning

Med SPRINT-systemet kan processer hållas under kontroll genom att mätresultat skrivs till maskinvariabler, och genom att resultaten används för processkontroll på maskinen.

Resultat som visas i realtid på maskinen ger omedelbar feedback och förtroende för processen. Productivity+ CNC-insticksprogramvaran skapar mätrapporter på skärmen, så dessa kan granskas samtidigt som de samlas in.

Mätresultat kan exporteras till en fil för analys, eller användas i kvalitetskontrollsyfte av externa system.

SPRINT keyshot blisk-bild

Prismatisk skanning som standard

Som standard kan SPRINT-systemet mäta cirklar, linjer, bågar och plan exakt. Dessa prismatiska funktioner mäts på kända delar och resultaten används för detaljinställning eller för inspektion efter processen.

Läs mer

Banbrytande applikationer

SPRINT™-systemet innehåller banbrytande teknik som får organisationer att tänka om helt vid användning av processtyrningsmätning på maskiner vid CNC-tillverkning av produkter med högt värde. I samarbete med tillverkningsorganisationer inom viktiga branscher fortsätter Renishaw att utveckla tillämpningsspecifik kapacitet för att förbättra tillverkningsprocessen.

Baserat på denna erfarenhet erbjuds SPRINT-systemet tillsammans med en rad olika programvarupaket för databehandling, där varje är specialiserad på ett individuellt uppdrag eller en specifik sektor.

Freeform Surface Toolkit

Friforms-3D-geometri kan mätas med hög hastighet med SPRINT Freeform Surface Toolkit, vilket möjliggör snabb inspektion av komplexa ytor med enkel och dubbel kurvatur.

Absolut XYZ-ytpositionsdata kan rapporteras från friformsytor med SPRINT Freeform Surface Toolkit. Resultaten kan skickas till en fil för ytterligare analys eller sparas i maskinvariabler för processtyrning.

En existerande inspektionsprocess för kontaktprober, för inspektion av friformsytor, kan enkelt ersättas av SPRINT Freeform Surface Toolkit.

Läs mer

Blade Toolkit

SPRINT™: Blade Toolkit möjliggör noggrann mätning med hög hastighet, med otrolig definition av kraftigt krökta ytor, såsom framkanter och bakkanter.

Flera högprecisionsapplikationer inklusive bladspetsrenovering, bladmätning i processen och rotblandning av skivor med integrerade blad kan förbättras med SPRINT. Genom att bladet skannas är inspektionscykeltiden avsevärt kortare än den för en motsvarande traditionell probningslösning.

SPRINT Blade Toolkit är en direkt utbytbar ersättning för en existerande kontaktprobprocess, som gör det enkelt att införa skanningsteknologi.

Läs mer

Specialanpassade applikationer

MTM verktygssats

SPRINT™ MTM Toolkit möjliggör diametermätning med exceptionell repeterbarhet för verktygsmaskinbyggare som tillverkar Y-axliga multifunktionsmaskiner för användning vid bearbetning av diametrar med mycket hög noggrannhet.

Enkelsidiga diametrar, detaljkast, maskinens centrumlinje och rundhet kan alla mätas med hög repeterbarhet på multifunktionsmaskiner.

Verktygslådan ger användare möjlighet till automatiska processer inom kapning/mätning/kapning med mycket hög noggrannhet och toleranser inom några få mikron.

Läs mer

Hälsokontroll av maskiner

SPRINT™: Med Machine Health Check-applikationen kan prestandaverifiering av verktygsmaskinen utföras på under en minut, vilket förhindrar att skrot orsakas av dålig maskinprestanda. Maskintestet som applikationen genererar kan integreras i en CNC-bearbetningscykel, vilket ger förtroende för maskinens hälsa precis före bearbetningen.

Machine Health Check kan testa:

• 3-axliga maskiners linjära axelkapacitet
• 5-axlig kinematisk centrumpunktsplats

Resultaten sparas i CNC-variabler vilket möjliggör ett omedelbart ok/ej-ok-beslut när det gäller maskinens fortsatta drift.

Läs mer

Programmera enkelt

Inspektionsprogram kan skapas snabbt och enkelt från komponentens volymmodellgeometri med lättanvända grafiska programmeringsverktyg såsom Productivity+ Active Editor Pro. Mätresultat används för att uppdatera processen som körs på CNC-styrenheten.

CNC-insticksprogrammet Productivity+ för maskinen ger användarna ett interaktivt gränssnitt för att redigera och köra mätrutiner. Programmet använder lättförståeliga skärmbilder istället för komplexa NC-koder.

Productivity+ Active Editor Pro-skärmen