Hoppa över navigering

Styrenheter

Renishaws UCC-serie med universalstyrenheter för CMM är hjärtat i alla eftermonteringar och ger noggrann reglering av maskinens rörelse, genom gränssnittet till alla Renishaw-sensorer och kommunikationen med mjukvaran.

UCC S3 och SPA3 med MCU5

Renishaws UCC-flexibla styrsystem ger avancerade algoritmer för beröringskänslig mätning och skanningsalgoritmer, vilket ger snabb och noggrann adaptiv detaljmätning.

UCC är en viktig komponent i Renishaws revolutionerande teknologi för 5-axlig skanning, som använder synkroniserade rörelser för maskin- och huvudaxlarna för att minimera de dynamiska felen hos koordinatmätmaskinernas rörelser vid ultrahöga skanningshastigheter

I kombination med Renishaws servoeffektförstärkare ger Renishaws UCC-universalstyrenhet för CMM exakt rörelsereglering med upp till fem axlar av samtidig rörelse på maskiner av alla storlekar och stöder också rundmatande bord. Den ger också ett samlat gränssnitt gentemot alla Renishawsensorer och kan samla in ytdata i upp till 4 000 punkter per sekund.

Universalreglering

I++ DME-logotyp

Avancerad kartläggning av maskinfel ingår i ett öppet format som ger användaren möjlighet att utföra egna omkalibreringar. Temperaturkompensering finns också tillgänglig. Styrenheterna är framför allt kompatibla med protokollet I++ DME, så att användarna har friheten att använda all metrologiprogramvara som har en I++ DME-klient.

  • Fullständigt stöd för alla Renishaw-sensorer
  • I++ DME-kompatibel
  • Framtidssäker – framtidens Renishaw-sensorer konstrueras för att integrera med UCC-styrenheter

Smidig, snabb och noggrann kontroll av CMM-rörelsestyrning

UCC-enheter kan användas antingen för probmätning eller i särskilt skanningsläge med integrerad styrning av Renishaws alla standardsystem för mätprobs- och skanningsprobsystem, plus byte av mätspetsar.

Framtidssäkra din CMM-maskin.

Framtida uppdatering av maskinvara eller programvara kan göras enkelt, med funktionsförbättringar som är tillgängliga via e-post eller telefonsupport. Programförbättringar är enkla att införa eftersom styrprogramvaran laddas vid start.

Alla nya prober och huvuden kommer att finnas tillgängliga med ett styrenhetsgränssnitt som tillval, som även innefattar eventuella kalibrerings- och inställningsprogram.

UCC-eftermontering

Renishaw samarbetar tekniskt med en del av branschens ledande mjukvaruföretag och företag som eftermonterar för att tillhandahålla kraftfulla eftermonteringslösningar för CMM med Renishaws UCC-styrenheter.

Släpp loss den dolda potentialen i era CMM

Läs en rapport som beskriver möjligheterna att förbättra mätningskapaciteten och prestandan hos befintliga CMM genom eftermontering av toppmodern programvara, styrenhet och sensorer.

  • Vitbok:  Släpp loss den dolda potentialen i era koordinatmätmaskiner (CMM)

    Mätning är avgörande för alla tillverkningsföretag, och ger nödvändig information för att styra alla processer och verifiera produkter. Men äldre koordinatmätmaskiner (CMM) kan lätt bli flaskhalsar om företaget inte håller jämna steg med de växlande behoven inom mättekniken. Framsteg i sensorteknik, mätprogram och styrteknik ger nu möjlighet att förvandla befintliga CMM så att de kan ge högre noggrannhet, snabbare mätningar, högre automationsgrad och nya funktioner, samtidigt som du kan dra full nytta av CAD-driven programmering. I dagens ekonomiska klimat är en uppgradering en klok åtgärd både ekonomiskt och ekologiskt.