Hoppa över navigering

RenAM 500 system för additiv tillverkning med metall (3D-printing)

RenAM 500-serien

Renishaws marknadsledande system för additiv tillverkning (AM) använder laserpulverbäddfusion för masstillverkning av metallkomponenter.

Ett system för alla steg med din AM-resa

RenAM 500-serien ger dig en komplett plattform för att skala dina AM-applikationer.

Konfigurerbar med en (500S) eller fyra (500Q) kraftfulla lasrar på 500 W och automatisk eller flexibel (Flex) pulver- och avfallshantering, använd samma branschledande gasflödessystem, säkerhet och exakt digital optik från ett materialstyrkt koncept hela vägen till storskalig produktion.

RenAM 500-serien har en byggvolym på 250mm × 250mm × 350mm.

Viktiga funktioner hos RenAM 500-serien

Det som förenar alla maskiner i RenAM 500-serien är samma branschledande gasflödeskonstruktion, dynamisk styrning med hög precision och programvara för uppkopplade digitala arbetsflöden.

Intelligenta gasflödessystem

RenAM 500-tillverkat kammartak

RenAM 500-serien har ett högflödes-kaskadgassystem som tillhandahåller enhetliga processförhållanden och en överlägsen borttagning av processutsläpp från laserns strålgång. Gaskretsen inkluderar en värmeväxlare som tillhandahåller aktiv värmekontroll, även med 2kW tillgänglig lasereffekt. Exakt värmehantering bidrar ytterligare till en stabil miljö och stabil tillverkningsmiljö som medför en bättre och mer stabil metallurgi.

Renishaws dubbla SafeChange™-filtersystem reducerar effektivt processutsläpp från gasflödet, vilket möjliggör en noggrann kontroll över systemtryckförluster och hjälper till att bibehålla ett optimalt gasflöde. Enskilda filter kan bytas ut mitt under processen utan avbrott och det intelligenta förkonditioneringssystemet säkerställer avbrottsfria produktionsförhållanden.

RenAM 500-seriens fullständigt tätade vakuumkammare gör det möjligt för Renishaws patenterade atmosfärgenereringssystem att snabbt förbereda en högrenad argonbyggd miljö med en minimal gasförbrukning. Kombinationen av vakuumtömning och högtätt integritetssystem bibehåller även pulvrets kvalitet och ökar dess livslängd.

Dynamisk styrning med hög precision

RenAM 500Q Flex

Det optiska systemet RenAM 500 tillhandahåller dynamisk fokusering, vilket gör det möjligt för alla lasrar att hantera hela bädden samtidigt. Denna flexibilitet säkerställer att tillverkningstiderna minimeras genom att göra det möjligt för laserenergin att optimeras över hela pulverbädden.

Systemet använder ett monolitiskt vattenkylt additivt tillverkat galvanometerfäste, konstruerat och tillverkat på plats av Renishaw. I motsats till separata fästen som finns på många multilaser-AM-system, erbjuder RenAM 500-seriens konstruktion tät uppriktning av optiken och interna anpassade kylkanaler. Detta är en nyckelfaktor för laserstyrning med hög precision.

Med hjälp av Renishaws marknadsledande mätteknik, har RenAM 500-serien en RESOLUTE™ optisk pulsgivare med en 1 nm z-axelupplösning med lägesdetektering med hög noggrannhet.

Den kinematiska recoaterns fäste säkerställer en snabb och repeterbar positionering av pulverspridarens recoaterblad. Tillsammans hjälper dessa funktioner till att bibehålla exakt relation mellan det optiska systemet och arbetsplanet, vilket är avgörande för en noggrann tillverkning av komponenter. Det flexbila recoaterbladet är kompatibelt både med tillverkning av fasta strukturer och gitterstrukturer.

Exceptionella metallurgiska prestanda

AM-frakturyta SEM

Det intelligenta gasflödet och precisionsstyrningen av RenAM 500-serien, gör det möjligt att tillverka komponenter med >99,9 % densitet, med maximal styrka och elasticitet.

Den jämna avledningen av processutsläpp, extremt lågt syre- och fuktinnehåll samt stabila optiska kontrollen, eliminerar källor till kemiska, mikrostruktur eller kemiska defekter.

Ladda ned materialdatabladen för att se exempel på mekaniska egenskaper av det breda utbudet av kompatibla metallpulver.

Smart tillverkningsteknik

InfiniAM Central, programvara för fjärrprocessövervakning av Renishaws AM-system

Intelligent detekteringsteknik används genom hela RenAM 500-serien, med programvarulösningar som är skräddarsydda för att utnyttja fördelarna med Industry 4.0.

LaserVIEW- och MeltVIEW-hårdvaran är inbyggda i vårt egenutvecklade optiska system, som tillhandahåller hög bandbreddsövervakning av både den utgående laserintensiteten och de optiska utsläppen från AM-processen längs det nära infraröda spektrat. CameraVIEW tillhandahåller lager-för-lager-bilder för övervakningen av pulverdoseringen.

Dessa omfattande processövervakningsdata kan visualiseras, jämföras med ytterligare data och behandlas i realtid via Renishaws InfiniAM-programvarupaket. Detta voxel-baserade visualiseringsverktyg möjliggör högupplösta analyser av alla komponentfogar och pulverdoser. Som en del av Renishaws grundsyn, stödjer programvaruarkitekturen insticksprogram, vilket möjliggör anpassad algoritmisk manipulation av data för att passa forsknings- och tillverkningsmiljöer.

Renishaw Central, vår tillverkningsdataplattform, tillhandahåller realtidsanslutning för att övervaka, registrera och analysera RenAM 500-seriens sensordata, samt Renishaws portfölj med industriella mättekniska produkter. Via webbgränssnittet eller mobilappen kan du övervaka aktuella atmosfär-, pulver- och temperaturdata från maskinen, eller få en inblick via historiskt uppbyggda analyser.

Lösningscentrum, illustration

Renishaw Central är uppbyggt som en API som kan användas direkt i befintliga ERP och MES-program, precis som stödjande anslutningsgränssnitt som t.ex. MTConnect.

För att stödja ditt önskade digitala digital arbetsflöde, finns Renishaws AM programvara för byggpreparering QuantAM tillgänglig som en postprocessor i ett brett utbud av branschledande CAD/CAM-paket, med direkt användning av API eller som en fristående applikation. Den fristående applikationen erbjuder ett stegbaserat arbetsflöde för att enkelt handleda användare från parametrisk eller triangulerings-CAD, genom orientering, stödgenerering, konstruktionslayout och klyvning. Alla skrivarinställningar är öppna och redigerbara som standard, med design-med-experiment-verktyg som är optimala för att optimera kundmaterialet.

Konfigurerbar pulverhantering

RenAM 500 SafeChange-filterskåp

RenAM 500-serien kan konfigureras med antingen recirkulation av pulver i sluten slinga, eller ett öppet gravitationsmatat system. Kopplad till fyra högeffektslasrar som hanterar hela konstruktionsvolymen, reducerar recirkulationen av pulvret användarens åtgärder och levererar med enastående produktivitet och lägre artikelkostnad vid massproduktion.


Det öppna gravitationsmatade systemet (Flex) har en förenklad transportsträcka för pulvret, som är lämpligt för användare som regelbundet vill byta konstruktionsmaterial. Pulvermodulens samtliga element kan lätt rengöras eller bytas ut för att förhindra att materialen korskontamineras. RenAM 500 Flex-system kan konverteras på plats för att ha recirkulation av pulver, vilket möjliggör en sömlös växling mellan materialforskning och produktionsfasen till en applikationsutveckling.

Mer information

Utforska de möjligheter uppkommer genom avancerad additiv tillverkning, genom att besöka vår AM-guide för att lära dig mer om hur vi tillverkar kostnadseffektiva komponenter av hög kvalitet, eller läs fallstudier från RenAM 500-seriens kunder.

Besök AM-guiden Läs fallstudier Hitta ditt lokalkontor Kontakta oss

Finansieringsalternativ

Renishaws egna finansieringsalternativ är enkla och prisvärda, så du kan välja den lämpligaste lösningen för ditt företag.

Mer information

Fasta månadskostnader för att passa dina kassaflödesbehov.

Ett hyrköps-/capital lease-avtal med Renishaw ger alla fördelar med ägande utan det initiala kapitalutlägget. Efter en deposition betalar du regelbundna avbetalningar som täcker kapitalåterbetalning, ränta och underhåll.

Operating lease för utrustning för additiv tillverkning

Låga månadsbetalningar, ingen oro för tillgängligheten och möjlighet att köpa loss utrustningen vid avtalets slut. Ett operating lease ger dig maximal flexibilitet.

Mer information