Hoppa över navigering

Trådlös verktygsinställning och probmätning för verktygsmaskiner

Kompakt kontaktprob med optisk överföring, idealisk för små fleroperationsmaskiner.

Dubbelprobsystem Renishaws nya optiska signalöverföringssystem med dubbla prober använder sig av en optisk mottagare för verktygsinställningsproben och spindelmonterade beröringsprobinstallationer, och erbjuder snabb integrering och en kabelfri maskinmiljö. Systemet integreras lätt med ett stort antal olika fleroperationsmaskiner och CNC-fräsmaskiner och erbjuder användarna automatiserad verktygsmaskinsinställning, detektering av verktygsbrott, detaljuppsättning och detaljkontrollfunktionalitet.

Flexibel systemkonfiguration

Ett typiskt dubbelprobsystem består av Renishaws nya OTS-verktygsinställare och OMP40-2-kontrollproben, men andra kompatibla spindelmonterade beröringsprober med modulerad optisk överföring kan också användas. Den kabelfria verktygsinställningsdesignen lämpar sig särskilt väl för maskiner med dubbla pallar eller roterande bord, som historiskt sett visat sig utgöra utmaningar för installationer med fysiskt anslutna verktygsinställare.

OMI-2T Dubbelprobsystemet använder Renishaws OMI-2T optiska mottagare, som innefattar Renishaws nya modulerade optiska överföring, som tagits fram för att erbjuda bästa möjliga beständighet mot ljusstörningar. OMI-2T används även för att aktivera antingen den spindelmonterade beröringsproben eller verktygsinställningsproben, och indikerar den aktiverade enheten visuellt.

Den NYA OTS verktygsinställningsproben


OTS på maskin Renishaws OTS verktygsinställningsprob med optisk överföring är en robust, kompakt och kabelfri produkt som inte medför några begränsningar av bordsrörelserna, och erbjuder användarna detektering av verktygsbrott och snabb mätning av verktygslängd och –diameter.

Renishaw OMP40-2 är en uppgradering av den ursprungliga prisbelönta OMP40-beröringsproben. Den uppfyller väl behoven för mätning på små fleroperationsmaskiner och det växande utbudet av högvarviga maskiner med små konor. Tack vare användarprogrammerbara parametrar är det mycket enkelt att optimera OMP40 för specifika maskintillämpningar, och med Renishaws unika Trigger-Logic™ programmeringsmetod kan användarna enkelt programmera proben. Detta gör att det inte finns något behov av åtkomst till probens inre delar, vilket eliminerar risken för skador till följd av inträngande kylvätska och skräp.

OMP40-2 Inspection Probe Renishaw OMP40-2 är hermetiskt avtätad för att motstå de ogynnsammaste verktygsmaskinmiljöer och har mycket hög beständighet mot falsk triggning till följd av stötar och vibrationer. Den är dessutom helt kompatibel med befintliga och framtida optiska Renishaw-system. Den kan användas för höghastighetsmätrutiner med enkel- eller dubbelavkänning.

 

Hela artikeln

Ladda ner redigerare

Bilder