Hoppa över navigering

TRS2 – kontaktfritt system för detektering av verktygsbrott

För kontaktfri detektering av verktygsbrott av solida verktyg med hög hastighet på alla storlekar av vertikala och horisontella fleroperationsmaskiner, alla fleroperationsmaskiner med travers och multifunktionsmaskiner.

Flexibel lösning.

Pålitlig ToolWise™ verktygsigenkänningselektronik.

Enastående prestanda för snabb detektering och högre vinster.

Unik ToolWise™ verktygsigenkänning

TRS2 är ett system för kontaktfri detektering av verktygsbrott för skärverktyg med massivt centrum, som kan användas på många olika verktygsmaskiner. Den unika ToolWise-elektroniken för verktygsigenkänning fastställer om ett verktyg finns på plats genom att analysera det reflekterande ljusmönstret från det roterande verktyget. Slumpmässiga ljusmönster som skapas av kylvätska och metallspån ignoreras, vilket eliminerar risken för att missa ett verktygsbrott till följd av att kylvätska blockerar strålen. Den enda enheten kan monteras utanför arbetsområdet och därigenom spara värdefullt utrymme på bordet.

Egenskaper och fördelar

  • Kostnadseffektiv, snabb och pålitlig.
  • Den senaste ToolWise verktygsigenkänningsteknologin.
  • Ultrasnabb detektering: normalt befinner sig verktyget i laserstrålen i ungefär 1 sekund.
  • Enkel installation och inställning.

Varje komponent behöver minst 34 verktygskontroller, så med TRS2 tar kontrollen mindre än 7 sekunder, och cykeltiden för varje detalj har förkortats med i genomsnitt 7,5 minuter – ungefär 6 % av cykeltiden.

Efter en detaljerad analys, baserad på kostnaden för att köra maskinerna, vet vi nu att detta motsvarar en besparing på mer än 150 000 € under det första året. Detta beror på att de flesta av den icke-produktiva maskintiden (som annars förbrukades på att kontrollera verktygen) nu har frigjorts för att maskinbearbeta komponenter. Vi har betalat tillbaka den ursprungliga investeringen i TRS2 på bara 5 månader.

När vi startade hade vi flera alternativ för att förbättra produktiviteten vid maskinbearbetning, men detta var den i särklass bästa lösningen, eftersom de övriga hade tagit mycket längre tid att betala tillbaka.

SAME DEUTZ-FAHR and Lamborghini tractors

TRS2 under användning

Relevanta videor

Mer information

Litteratur för TRS2-användare

Renishaw-fördelen

På Renishaw har vi ett gott anseende när det gäller att erbjuda support till våra kunder genom ett nätverk av fler än 70 service- och supportkontor i hela världen.

Få teknisk support, träning och rådgivning, eller köp reservdelar och tillbehör från vår välförsedda webshop.

Programvara

TRS2-bilder