Hoppa över navigering

Världens första trådtöjningsmätprob för slipmaskiner

Världens första trådtöjningsmätprob för slipmaskiner, med Renishaws patenterade RENGAGE™-trådtöjningsgivarteknologi

Renishaw MP250 är en ultrakompakt beröringsprob för slipmaskiner som ställer upp nya normer för precisionsmätning av 3D-geometrier, samtidigt som den erbjuder alla standardmätfördelarna såsom kortare uppsättningstider, mindre kassationer och förbättrad processtyrning. Med sin robusta konstruktion och väl beprövade halvledarelektronik lämpar sig MP250 beröringsprob för de allra mest krävande maskinmiljöerna.

MP250 Vy framifrån MP250 beröringsprob använder Renishaws patenterade trådtöjningsteknologi Rengage™ och uppnår mycket högre noggrannheter än en vanlig mekanisk prob. Det medger submikron-3D-probprestanda för ett antal tillämpningar som kräver högprecisionsmätning, såsom sådana konturerade ytor som kugghjulskuggar och skärverktyg. Denna prestanda upprätthålls även då tillämpningen kräver långa mätspetsar.

Rengage™-teknologin kombinerar en patenterad avkänningsmekanism med avancerad elektronik, vilket ger MP250 enhetliga triggningskarakteristika i samtliga vektorer. Det leder till betydligt mindre mätspetsböjning och för-rörelsevariation vid mätning, vilket ger förbättrad repeterbarhet och noggrannhet i samtliga mätriktningar och reducerade probkalibreringstider jämfört med standardprober.

MP250 Vertikal MP250 beröringsprob har en diameter på endast 25 mm och är bara 40 mm lång, vilket gör den idealisk för slipmaskinstillämpningar på begränsat utrymme. Den är även speciellt utformad för att användas i slipmaskinernas tuffa miljö. Probkroppen är förseglad med material som är resistent mot kylmedel som innehåller partiklar och förhöjda temperaturer. MP250 har en enkel fysisk anslutning till maskinens styrsystem, möjliggjord genom det nya särskilda HSI-gränssnittet, som även kan användas med standardkontrollprober för slipmaskiner, som t.ex. Renishaw LP2.

Trots att så avancerade tekniker som trådtöjningsgivare används kompromissas det inte med den totala tåligheten. Rengage™ teknologi har redan prövats i tusentals tillämpningar för maskinverktygsinspektion världen över, med Renishaws övriga beröringsprober med hög noggrannhet, t.ex. MP700 och OMP400. MP250 står emot stötskador på samma nivåer som dessa andra marknadsledande prober, och är beständig mot falsk triggning genom användande av digital filtrering.

 

Hela artikeln

Ladda ner redigerare

Bilder